Recept Rajčatové rizoto s bílým vínem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rajčatové rizoto s bílým vínem

Postup

1. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn omyjeme a otrháme lístky. 2. Rozehřejeme máslo, přidáme šalotku, česnek a rozmarýn a 3 min. opékáme. Vsypeme opranou rýži a opékáme, dokud nezesklovatí. Přilijeme víno a na středním ohni dusíme, dokud se nevyvaří. Poté postupně za častého míchání přiléváme tolik vývaru, kolik jej rýže vsákne. Osolíme a opepříme. 3. Rajčata omyjeme, osušíme a vyřízneme stopky. Dužinu pokrájíme na plátky a vmícháme do rýže asi 2 min. před koncem varu. 4. Bazalku omyjeme a otrháme lístky. Do rizota vmícháme parmazán a podáváme ozdobené bazalkou.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 7187x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 lžíce másla
  • 250 g rýže
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 400 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • sůl
  • bílý pepř
  • 500 g třešňových rajčat
  • 1/2 svazku bazalky
  • 50 g strouhaného parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatové rizoto s bílým vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz