Recept Rajčatové čatní s chilli
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Rajčata nařízneme a spaříme vařící vodou. Poté je zchladíme studenou vodou a plody rozpůlíme. Zrníčka odstraníme a dužinu rozkrájíme. 2. Oloupanou cibuli a česnek jemně posekáme a zesklovatime na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme kousky rajčat a ocet, uvedeme do varu a asi 30 min. dusíme na mírném ohni. 3. Mezitím omyjeme feferonky, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky pokrájíme na kostičky. Přidáme s cukrem a kořením k rajčatům a necháme asi 90 min. houstnout. 4. Čatní naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a při 80 - 90 °C sterilizujeme 30 min. Výborně chutná jako pomazánka na chleba či pečivo nebo k těstovinám.
Recept je z kategorií: Salsa či salsy
- 30565x zobrazeno
Čas přípravy
- 140 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 2 sklenice (po 500 ml)
- 2 kg rajčat
- 500 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 170 ml bílého vinného octa
- 3 feferonky
- 300 g hnědého přírodního cukru
- po 1 lžičce mletého římského kmínu, černého pepře a černých hořčičných semínek
- 1 lžíce mleté papriky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rajčatové čatní s chilli
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rajčatové čatní s chilli
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Nespotrebujeme, hodne rozdavam…ale kdyz mam velkou zahradu…k tomu velke oci…navic strasne rada pestuji zeleninu:-))
415 příspěvků 25.1.09 03:43
To jste docela dobří, že to pak vše spotřebujete. Také jsem dělávala kečupy a džus , ale musela jsem všechny prosit, aby to jedli. Tak mám jenom 10 rajčat na přímou spotřebu a je po starosti. Máme rádi hlavně třešňová červená a žlutá rajčata.
Ale tohle čatní asi vyzkouším, bylo by výborné jen tak k masu, nebo na pizzu.
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Kotle sopskyho salatu, zavaruji mlete jen s feferonkama a propasirovane, pijeme to pak vychlazene k jidlu jako dzis, jenze naslano. Pak delam ruzna lutenice (aspon 2-3 druhy vcetne aivaru), jeste je steriluji spolecne s cibuli, cukety a cesnek na pizzu, pak delam kečup a ted se chystam i na rajcatovou marmeladu s rumem:-))
415 příspěvků 25.1.09 03:43
70 ???? Hmmm, to je pěkná plantáž. Co všechno z těch rajčat vyrábíš???
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Dekuji Pepickovi za recept a Bedle za doporuceni. za:,–(ila sjem 70rajcat, asi nebudu vedet co s nimi:-) Tohle je vyborny napad!
Pepíčku, dnes jsem nalezla tento recept. Mám souhlasný, jen už se pomalu rozpadá papír. Dělávala jsem ho dříve, kdy nás byl plný barák. Pro ostatní …vyzkoušejte…je vynikající.