Recept Rajčatová rýže s fetou Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rajčatová rýže s fetou

Postup

1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a cibuli na něm osmažíme. Přidáme rýži a krátce podusíme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 min. 2. Rajčata nařízneme křížky, spaříme a prudce zchladíme, oloupeme a zbavíme jadérek. Papriky omyjeme, očistíme a odsemeníme, lusky nakrájí­me na kusy. 3. V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a 5 min. na něm opékáme papriky, pak je vyjmeme. Rajčata a papriky vmícháme do rýže, ochutíme solí a pe­přem. Dále vmícháme ovčí sýr rozkrájený na kost­ky. Rajčatovou rýži upravíme na čtyři talíře a po­dáváme. Tip: Spěcháme-li, pou­žijeme pokrájená rajčata z konzervy.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 25.06.03 vloženo
  • 3432x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 21 g bílkovin, 30 g tuků, 62 g sacharidů
  • 1 cibule
  • 5 lžic oleje
  • 300 g kulatozrnné rýže
  • 600 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 4 rajčata
  • 2 červené papriky, 1 zelená a žlutá
  • sůl
  • pepř
  • 300 g ovčího sýra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatová rýže s fetou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz