Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ruger2 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zajímavý jihoamerický recept (Bolívie), rychlý , efektní, úspěšný.Ideální , relativně lehká večeře. Zralá rajčata oloupeme po spaření horkou vodou - zde apeluji na jeden základní problém- ideální jsou rajčata domácí, nebo od výpěstkářů. Kupovaná rajčata (i měkká) se díky průmyslovému použití rostlinných hormonů zastavujících zrání add a. špatně loupají, b. nemají tu správnou "rajčatovou chuť" , která je u receptu bez tepelné úpravy (která chuť koncentruje) nezbytná. Z oloupaných rajčat vykrájíte bubáky a dáte je do robota - nejlépe s horizontálními noži, mixér lze také použít, ale vzniká hodně pěny. Rajčata homogenizujete na tekutinu, přelijete do mísy a vmícháte metličkou několik velkých lžic olivového oleje, balzamikový ocet (podle chuti), směs by měla "zešednout", sůl , pepř, obojí čerstvě napleté. Vmíchávejte opatrně metlou, tak , aby se směs s olejem spojila - nedělá velká oka. A aby zmizela pěna (proto není vhodné smíchávat vše v robotovi). Vychlaďte. Podávejte s chlebem, nebo italským pečivem (Ciabata a pod.), které se drolí do směsi a ta se jí. Bolivijci tomu říkají "šlapaná rajčata". Je to prudce jedlé, a na rozdíl od Gaspača je zde dominantní rajčatová chuť.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rajčata za studena jinak
53 příspěvků 25.1.09 03:43
To vypadá podobně jako jako gazpacho, akorát trošku jednodušší … no proč ne, může to být dobré:-)
tak toto doplňovalo dnešní oběd, rajčata jsem nemixovala, ale nakrájela a máš pravdu, bylo to prudce jedlé a určitě příště zkusím mixovat