Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejdříve připravíme těstíčko. Do mléka zašleháme vejce, mouku, nastrouhaný sýr a sůl a necháme 10-15 minut odpočinout. Opláchnutá rajčata nakrájíme na plátky asi 10 mm silné. Osolíme je a posypeme oregánem. Místo oregána můžeme použít pepř. Pak je po obou stranách obalíme v hladké mouce a nakonec máčíme v těstíčku. Smažíme je na rozpáleném tuku po obou stranách . Když je vyjmeme, necháme tuk okapat a podáváme se zeleninovým salátem.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
12.8.20 13:35
Sice energeticky vydatnější pokrm, ale velice lahodné chuti!
Připravila jsem z rajčat „Býčí srdce“; jsou vhodná v případě, kdy požadujeme méně vody a semen a více dužniny. Já si je pěstuji na konzervování (ve vlastní šťávě a do leča, protlak a kečup) a nebo do omáčky. Běžně dosahují hmotnosti 250 - 300 g, tedy dvě na tento recept bohatě stačily.
Těstíčko je poněkud hustší, poslední kousky se už obtížněji obalovaly. Sýr jsem dala eidam 30%, oregano čerstvé. Podávala jsem s vařenou zelenou čočkou ochucenou libečkem. Výborný oběd.
!!! Důležité upozornění závěrem: smažte na poslední chvíli a ihned podávejte. Usmažená rajčata rychle vlhnou a dokonalý efekt křupavého sýrového těstíčka se ztrácí. !!!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rajčata smažená v sýrovém těstíčku