Recept Rajčata s olivami a ovčím sýrem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rajčata s olivami a ovčím sýrem

Postup

1. Omyjeme rajčata, osušíme je a odřízneme stopky včetně lůžek. Ovčí sýr nakrájíme na malé kostičky. 2. Tymián omyjeme a rozdělíme na lístky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 3. Skleněnou nebo keramickou nádobu dobře vymyjeme. Rajčata, kostky ovčího sýra, zelené a černé olivy, plátky česneku a tymián promícháme a dáme do nádoby. 4. Rozšleháme olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř a nalijeme do nádoby na ochucená rajčata. Musí být nálevem zcela zakrytá. 5. Necháme rozležet na chladném místě nejméně 2 dny. Před podáváním okořeníme pepřem. Poznámka: Naložená rajčata zachováme čerstvá až týden.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 4971x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g koktejlových rajčat
  • 300 g ovčího sýra
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce zelených oliv
  • 2 lžíce černých oliv
  • 125 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčata s olivami a ovčím sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz