Recept Rajčata s houbovým rizotem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rajčata s houbovým rizotem

Postup

1. Cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Zampioný očistíme a pokrájíme na kost­ky. Cibulky, žampiony a rýži osmahneme na másle. Přilijeme 300 ml vody, uvedeme do varu a rozpustíme v ní kostku vývaru. Dusíme 20 min. 2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rajčata omy­jeme, odřízneme z nich vršky a plody uvnitř vydlabeme. Dužinu pokrájíme na kostky, smíchá­me s 1/3 rizota a vložíme do ohnivzdorné formy. 3. Rajčata uvnitř osolíme a opepříme. Do zbylého rizota vmícháme strouhaný sýr a směsí naplníme rajčata. Poklademe je do formy a pečeme v trou­bě asi 20 min.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 03.10.03 vloženo
  • 3833x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 280 kcal, 1170 kJ, 12 g bílkovin, 12 g tuků, 31 g sacharidů
  • 100 g lahůdkových-cibulek
  • 200 g žampionů
  • 125 g kulatozrnné rýže
  • 2 lžíce másla
  • 1 kostka vývaru
  • 8 masitých rajčat
  • sůl
  • 100 g strouhaného eidamu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčata s houbovým rizotem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Chléb s celerem Chléb s celerem
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz