Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rajčatům seřízneme vršky a vydlabeme je, vevnitř malinko osolíme. Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kousky, a smícháme se směsí sekaných bylinek s pepřem. Naplníme rajčata touto směsí, navrch dáme lupínek másla, přiklopíme vrškem a sešpendlíme párátkem. Zabalíme do alobalu a grilujeme cca 10 min. Kdo nemá tak silnou náturu, může místo tvarůžků použít Hermelín nebo naopak super odolní mohou nacpat Gorgonzolu. Ale tvarůžky jsou tvarůžky.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
francouzská bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rajčata plněná na grilu
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Skoro se to stydím sem napsat. Nám vozí třikrát týdně mléko a vajíčka z jedné farmy. Občas se u nich dá sehnat i máslo. To mléko je neupravované, jenom v nějakých vakuovaných bandaskách. Je to sen, ale člověk s ním musí opatrně, jinak by kynul a kynul.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
lenže sa to strašne ľahúčko papá…okrem toho som upiekla2 baklažány s cesnakom -Jeanov lilek -asi od Bali a ešte normálne zemiaky a mäso a „šopák“ s tofu a už je všetko preč a to sme len štyria…Takže večera bude suchá. Prichystaj si okrem toho tiež niečo, lebo chlapov s tým nenakŕmiš! Však niečo vymyslíš!
A ako sem chodím, tak mne sa na jazyk tlačia české výrazy…
Zdraví:
A.
definitivně jsi mě přesvědčila, dnes budou rajčata

Když někdo jako ty napíše svou krásnou slovenštinou, že to bylo fajné, není proč váhat
Domácí tvaroh:
5 l čerstvě nadojeného mléka dáme do džbánu zakrytého plátnem a necháme v pokojové teplotě stát asi tak 2 dny. Pak zkysané mléko slijeme přes cedník vyložený plátnem a mírně zatížíme. Já používám hluboký talíř a 1 kg závaží. Zhruba za 24 hodin je tvaroh akorát - podle běžných zvyklostí měkký. Pokud chceme tvaroh tvrdší, necháme ještě zatížené déle, event. přidáme závaží.
Pokud chceme tvaroh dietnější, napřed z mléka sebereme svrchu smetanu. Ale když ji nesebereme...... to se ani nedá vylíčit.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
…dnes som skúšala v trúbe paradajky - náplň plesnivý syr, niečo ako camembert a tiež to bolo veľmi fajné!
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
zabudla si dodať, aké máš okluzné fronty a rosný bod…
Ja som skúšala syrečky tiež vyrobiť doma, ale škoda reči…Nám mestským tvorom z toho, čo obchod ponúka, asi nič nepôjde, ani ten slušný tvaroh z mlieka…
Príjemný deň!
A.
a ten domaci tvaroh....................????????????? Ze bys nam poradila, jak na nej? Predem Ti dekuji a zdravim, ze stridave oblacno-destovo-slunecno-bourkove vlhke Italie, Sona. Moje zprava o zdejsim pocasi je srozumitelna? Ahojky, a hezky den, vsem Labuznikum!
Akorát, že pozor na kvalitu tvarohu. Stejně jako kupované mléko nezkysne, ale shnije, tak i s kupovaným tvarohem je potíž. Zkoušela jsem domácí syrečky asi dvakrát. V obou případech tvaroh rovněž „shnil“, ale nezesýrovatěl. Krásně se mi to však povedlo z domácího tvarohu.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
díky moc. Já bych vlastně tenhle recept měla znát, dělávala ho kdysi dávno moje babička a říkala tomu „domácí sýr“. Úplně jsem na to zapomněla. Jako dítěti mi to nechutnalo, ale dnes už bych se na to dívala jinak. A tvrdý tvaroh seženu i u nás.
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Dámy, tak je mi vás v té chudé cizině líto, že vám posílám recept na domácí syrečky mého dědy Františka! Budete potřebovat jen tvrdý tvaroh, ten byste propašovat měly (nesmrdí!), ale ta příprava vezme nějaký ten čas. Děda nakrájel tvrdý tvaroh na plátky a cpal ho po vrstvách do zavařovačky.Jednotlivé vrstvy osolil, opaprikoval a pokmínoval. Pak přetáhl folií a zagumičkoval a nechal na okně „zahnívat“. Nepamatuju si už, jak dlouho zrající proces trval, ale jistě víc jak týden. Dejte mi pak vědět, pokud to někdo vyzkoušíte. Zdravím- Ifanka.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Bali, nejsme my nakonec sýroví teroristé
?
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
kdysi jsem se vracela ze Singapuru na Bali. Vezla jsem odtamtud několik sýrů Camembert, a na letišti v Jakartě viděli na rtg nějaké podivné balíčky, které jsem musela rozbalit. To bylo něco! Hned mne s nima vyhnali
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Bože! Tak tohle je, soni, moje oblíbená noční můra. Zažila jsem to jen jednou, když syn odjel na tři měsíce pryč. Netušili jsme, že nějaký zkrat v rozvodně mu vyřadil pojistky a šli se k němu podívat asi o měsíc později, když chtěl poslat nějaké materiály.
Neměla jsem odvahu poprat se s tím osobně, najali jsme firmu, která mrazák odvezla i s obsahem, nechali vymalovat a vyměnili všechen textil. A stejně to smrdělo i pak.
Muj synovec mi jich privezl hodne, takze jsem je dala i do mrazaku. Tam byl pravy cesky chleba, moravske uzene a spekacky. Mrazak mam dole ve sklepe, kam ja nechodim kazdy den. Muj MILOVANY manzilek tam neco strachal, strcil do zasuvky, snura se uvolnila a zbytek si domysli. Ja bych ho nejradeji necim bacila, ale nemuzu, on je jinak moc hodny. Ahoj Sona
tak takhle presne jsem si to predstavovala!
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Soňo, ty bys měla využít Schengenu a vézt jich plnou lednici
.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
A omlouvám se, já vím, že syrečky přežily s tvrdým y. Já jsem dnes taky trochu tvrdá. Nebo spíš tupá?
245 příspěvků 25.1.09 03:43
strašně moc Ti děkuji, ale bojím se, že by nedošly. Předloni jsem měla asi pět balíčků pečlivě ututlaných v několika foliich a krabici. Letěli jsme přes New York a všechny mi je tam zabavili. Ale zase, kdybys viděla pohled toho škrobeného celníka, když rozbalil všechny ty folie a dostal se k syrečkům, které před tím přežili cca 24 hodin v kufru, tak jen za to to stálo.
Letos je povezu zas a kdyby to prošlo, tak bych možná v nějakém absťáku poprosila. A je to od tebe moc hezké. díky.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
mám to brát jako upozornění, že ti je mám taky poslat
Mne se taky o nich muze jenom zdat!!!!!!!!!!!!!!!! .............Ahoj Sona
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
chceš je poslat??? Budou určitě doručeny přednostně
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Rajčata na grilu mám moc ráda i když nejsou plněná, ale tohle je krmě vpravdě labužnická. Protože si o tvarůžkách můžu nechat jenom zdát, bude to halt s tou gorgonzlou. Nebo, že by stilton? To by myslím taky šlo.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
tak tohle se ti opravdu povedlo, ukládám a o nejbližší grilovačce to spáchám a to bude hned tento víkend. A žádné náhražky jinými sýry, budou tu naši nejlepší přátelé a tak tu náturu vyzkoušíme- určitě bude fungovat skvěle. Díky za recept! Jana
To nevadi, protoze ja bych k tem rajcatum krome bagetky, dala „zbylé“ tvaruzky, aby se to spravne aroma neztratilo.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak toto je nádhera!
Vtip je v tom, že v těch rajčatech se docela ztratí to výrazné aroma. Ne úplně, samozřejmě.
Ja bych tu nàturu mela, neco jako Hermelin taky, Gorgonzolu docela urcite (je italska), ale jak pises Ty, tvaruzky jsou tvaruzky!!!!!!!!!! Proc je sem nedovazeji? Jedla jsem je taky smazene, jako rizecky a to byla bomba. Sedeli jsme doma v pruvanu a sousedi nadavali, pry odkud se to k nim tahne...... Ahoj Sona