Recept Rahbet Jabal

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Baklazany aj so stopkou dame do rury(neprepichu­jeme) a nechame az na dotyk zmaknu (asi pol dhodiny).

Chytime za stopku este horuce , narezeme slupku hore pri stopke asi na dva centimetre(pozor prerezeme len slupku!) a zlupneme ju a takto dookola-ide to lahko.

Cely baklazan, polozime na tanier na lezato, chytime za stopku a tu trosku usadime/podsadime ju– baklazan trosku podsadeny ale inac lezi a stopka trci dohora (akoze hora).

Baklazan osolime stipkou soli, posypeme zeleninkou narezanou na male kocky, polejeme dressing.
Dressing: zmiesame vsetky ingrediencie dokopu+stipka soli.

Dobru chut!

Podava sa ako priloha napr, ku pecenemu masku-narezanemu na platky, kebab, zvyskom kurata, pecienky alebo aj ako samostatne jedlo len tak s chlebom alebo aj opecenym chlebikom…

Je to ludove egyptske jedlo, v preklade znamena cosi ako Uzasna hora alebo Udiv nad horou/vrcholom(ho­ry).

Kto rad, poleje si aj palivou omackou-Satta alebo Muhammara k tomu je chutna na Labuzniku je recept od Babi alebo Harissa…

Rada sa opakujem takze..V speci hoteloch nam to podaju ako speci specialitku za speci sumu..;-))

Podavame teple aj studene..

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.10.08 vloženo
  • 3023x zobrazeno

Čas přípravy

  • nic moc

Ingredience

  • velke baklazany podla poctu stravnikov
  • Poleva/Dressing:
  • 3-4 PL olej olivovy
  • 1/2-1 KL pretlaceny cesnak
  • feferonka nasekana na jemnunko (kto chce)
  • 1PL citron.stavy
  • 1/2-1/3 KL biele korenie mlete
  • 2PL nasekany petrzlen/zelena cibulka alebo nic
  • stipka soli
  • Zelenina(nie je podmienkou-ale je dobra):
  • paprika cervena, zelena, zlta na male kosticky
  • paradajka na male kosticky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rahbet Jabal

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 17.10.08 09:14
Re: Rahbet Jabal-tonicko

prepac, ja som sa ponahlala.. dakujem a ked skusis, nech chuti..:)))…
v podstate ide o ten napad (ze je bez kvapky oleja) a dalsie ako dressing alebo ku comu a ako sa da experimentovat a rozvijat aj podla vlastnej chuti.. :))

 
jolana
5064 příspěvků 17.10.08 04:31
Re: Rahbet Jabal-Ejo

Dakujeem..:))

 
Eja
3788 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rahbet Jabal

Tonicko, ano, papriky a rajčátka syrová, nejlépe na úplně mini kostičky, z rajčat jen tu masitou část. Nejvíc mi to chutná, když je baklažán ještě teplý - dobře to jde dohromady se syrovou zeleninkou a dresinkem.
I když - sloupnuté opečené papriky by šly určitě taky.

 
Labužník tonicka02
29 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rahbet Jabal

Zajimavý recept. Ta zelenina se dává syrová? Jinak receptů na lilek není nikdy dost - báječná zelenina.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Květáková polévka Květáková polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz