Recept Rahbet Jabal

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Baklazany aj so stopkou dame do rury(neprepichu­jeme) a nechame az na dotyk zmaknu (asi pol dhodiny).

Chytime za stopku este horuce , narezeme slupku hore pri stopke asi na dva centimetre(pozor prerezeme len slupku!) a zlupneme ju a takto dookola-ide to lahko.

Cely baklazan, polozime na tanier na lezato, chytime za stopku a tu trosku usadime/podsadime ju– baklazan trosku podsadeny ale inac lezi a stopka trci dohora (akoze hora).

Baklazan osolime stipkou soli, posypeme zeleninkou narezanou na male kocky, polejeme dressing.
Dressing: zmiesame vsetky ingrediencie dokopu+stipka soli.

Dobru chut!

Podava sa ako priloha napr, ku pecenemu masku-narezanemu na platky, kebab, zvyskom kurata, pecienky alebo aj ako samostatne jedlo len tak s chlebom alebo aj opecenym chlebikom…

Je to ludove egyptske jedlo, v preklade znamena cosi ako Uzasna hora alebo Udiv nad horou/vrcholom(ho­ry).

Kto rad, poleje si aj palivou omackou-Satta alebo Muhammara k tomu je chutna na Labuzniku je recept od Babi alebo Harissa…

Rada sa opakujem takze..V speci hoteloch nam to podaju ako speci specialitku za speci sumu..;-))

Podavame teple aj studene..

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.10.08 vloženo
  • 3083x zobrazeno

Čas přípravy

  • nic moc

Ingredience

  • velke baklazany podla poctu stravnikov
  • Poleva/Dressing:
  • 3-4 PL olej olivovy
  • 1/2-1 KL pretlaceny cesnak
  • feferonka nasekana na jemnunko (kto chce)
  • 1PL citron.stavy
  • 1/2-1/3 KL biele korenie mlete
  • 2PL nasekany petrzlen/zelena cibulka alebo nic
  • stipka soli
  • Zelenina(nie je podmienkou-ale je dobra):
  • paprika cervena, zelena, zlta na male kosticky
  • paradajka na male kosticky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rahbet Jabal

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 17.10.08 09:14
Re: Rahbet Jabal-tonicko

prepac, ja som sa ponahlala.. dakujem a ked skusis, nech chuti..:)))…
v podstate ide o ten napad (ze je bez kvapky oleja) a dalsie ako dressing alebo ku comu a ako sa da experimentovat a rozvijat aj podla vlastnej chuti.. :))

 
jolana
5065 příspěvků 17.10.08 04:31
Re: Rahbet Jabal-Ejo

Dakujeem..:))

 
Eja
3820 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rahbet Jabal

Tonicko, ano, papriky a rajčátka syrová, nejlépe na úplně mini kostičky, z rajčat jen tu masitou část. Nejvíc mi to chutná, když je baklažán ještě teplý - dobře to jde dohromady se syrovou zeleninkou a dresinkem.
I když - sloupnuté opečené papriky by šly určitě taky.

 
Labužník tonicka02
29 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rahbet Jabal

Zajimavý recept. Ta zelenina se dává syrová? Jinak receptů na lilek není nikdy dost - báječná zelenina.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz