Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Baklazany aj so stopkou dame do rury(neprepichujeme) a nechame az na dotyk zmaknu (asi pol dhodiny).
Chytime za stopku este horuce , narezeme slupku hore pri stopke asi na dva centimetre(pozor prerezeme len slupku!) a zlupneme ju a takto dookola-ide to lahko.
Cely baklazan, polozime na tanier na lezato, chytime za stopku a tu trosku usadime/podsadime ju– baklazan trosku podsadeny ale inac lezi a stopka trci dohora (akoze hora).
Baklazan osolime stipkou soli, posypeme zeleninkou narezanou na male kocky,
polejeme dressing.
Dressing: zmiesame vsetky ingrediencie dokopu+stipka soli.
Dobru chut!
Podava sa ako priloha napr, ku pecenemu masku-narezanemu na platky, kebab, zvyskom kurata, pecienky alebo aj ako samostatne jedlo len tak s chlebom alebo aj opecenym chlebikom…
Je to ludove egyptske jedlo, v preklade znamena cosi ako Uzasna hora alebo Udiv nad horou/vrcholom(hory).
Kto rad, poleje si aj palivou omackou-Satta alebo Muhammara k tomu je chutna na Labuzniku je recept od Babi alebo Harissa…
Rada sa opakujem takze..V speci hoteloch nam to podaju ako speci specialitku za speci sumu..;-))
Podavame teple aj studene..
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
5065 příspěvků 17.10.08 09:14
prepac, ja som sa ponahlala.. dakujem a ked skusis, nech chuti..:)))…
v podstate ide o ten napad (ze je bez kvapky oleja) a dalsie ako dressing alebo ku comu a ako sa da experimentovat a rozvijat aj podla vlastnej chuti..
5065 příspěvků 17.10.08 04:31
Dakujeem..:))
Tonicko, ano, papriky a rajčátka syrová, nejlépe na úplně mini kostičky, z rajčat jen tu masitou část. Nejvíc mi to chutná, když je baklažán ještě teplý - dobře to jde dohromady se syrovou zeleninkou a dresinkem.
I když - sloupnuté opečené papriky by šly určitě taky.
29 příspěvků 25.01.09 03:43
Zajimavý recept. Ta zelenina se dává syrová? Jinak receptů na lilek není nikdy dost - báječná zelenina.