Recept Rahat pro Milenu

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Toto lákající cukroví lze snadno připravit doma. Růžovou vodu lze zakopit ve speciálních obchodech. Když cukrový sirup začne vařit, tak pomocí ve vodě namočeného štětce stírat stěny kastrolku, aby se zabránilo vzniku krystalků. První krok: Olejem vymastit 22.5cm čtvercovou formu a vyložit ji mikrotenovým filmem. Ten taktéž vymastit. Druhý krok: V kasrolku s těžkým dnem, položeným na střední teplotě smíchat cukr s 1 1/2 hrnkem vody a přidat citronovou šťávu. Míchat tak dlouho, až se cukr rozpustí. Snížit teplotu a bez míchání nechat probublávat do té doby, až směs dosáhne stupně měkké kuličky (na cukrářském teploměru 116°C). Sejmout kastrolek s ohně. Třetí krok: V druhém těžkém kastrolku postaveném na střední teplotě smíchat 1 hrnek škrobu s vinným kamenem. Postupně dovnitř zamíchat zbývající 3 hrnky vody a míchat do té doby, dokud nezmizí hrudky a až směs vaří a stane se hustou lepivou pastou. Čtvrtý krok: Pomalu a za stálého míchání vlít sirup z horkého cukru, vody a citronové šťávy do škobové směsi. Snížit teplotu a nechat vše pomalinku probublávat asi po 1 hodinu, nebo až se směs stane světle zlatové barvy, často míchajíc, aby se předešlo přichycení ke kastrolku. Pátý krok: Zamíchat dovnitř růžovou vodu a obarvit jedlým barvivem, chcete-li. Směs nalít do připravené formy a pravidelně ji rozetřít. Nechat zchladnout na pokojovou teplotu a nepřikryté nechat stát přes noc. Šestý krok: Na velkou destičku přesít zbytek cukru a škrobu. Vyklopit Rahat a nakrájet ho pomocí naolejovaného nože na kostičky velikosti asi 2.5cm. Po všech stranách je obalit ve směsi cukru se škrobem. Skladovat je ve vzduchotěsné nádobě proložené voskovým pocukrovaným papírem mezi každou vrstvou Rahatu.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 06.12.04 vloženo
  • 5487x zobrazeno

Ingredience

  • 4 hrnky cukru
  • 4 1/2 hrnku vody
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 1/4 hrnku kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vinného kamene v prášku
  • 1 1/2 lžičky vody z růžových lístků
  • červené jedlé barvivo (nemusí být)
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnek=250ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rahat pro Milenu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rahat pro Milenu

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rahat pro Milenu. - Babi

Moc díky. Už nějakou dobu hledám receptík na tuhle dobrotu mého dětství. Našla jsem jich víc, ale ukládám si všechny. Moc děkuju…

Marjanka2
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rahat pro Milenu.

Rahat byl oblíbeným mlsáním mého manžela v mládí a kolikrát už jsme vzpomínali na různé oblíbené mlsky. Vyzkouším a doufám, že se to povede. Dám vědět. Děkuji za recept.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Karbanátky Karbanátky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz