Recept Ragú z kůzlete - Ragout de chevreau

Louis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Velikonoční specialita z ostrova krásy - Korziky

Postup

Oloupejte menší brambory a nakrájejte je na polovinu. Kůzlečí maso nařežte na cca 100 gr kousky a nasekejte na drobno petržel. Nejlépe v litinovém kastrólu na oleji osmažte brambory. Osmažené výjměte a nechte na teplém místě. Osmažte ze všech stran kůzlečí maso, přidejte rozdrcený česnek, na kostičky nařezanou cibuli, nasekanou petržel, posypte moukou a řádně promíchejte a chvíli restujte. Přidejte rajský koncentrát, víno, osolte opepřete. Uzavřete poklicil a nechce vařit cca 40 minut na velmi mírném ohni. Přidejte brambory a nechte mírně dusit ještě cca 20 minut zakryté poklici. Podávejte horké na předehřátých talířích.  

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 29.03.10 vloženo
  • 4390x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,30 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg kůzlečího masa
  • 1,5 kg brambor
  • 150 gr cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 snitky ploché petržele
  • 4 PL olivového oleje
  • 1 PL hladké mouky
  • 2 PL rajského koncentrátu
  • 15 cl červeného vína
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ragú z kůzlete - Ragout de chevreau

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz