Recept Ragú z kůzlete - Ragout de chevreau

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Velikonoční specialita z ostrova krásy - Korziky

Postup

Oloupejte menší brambory a nakrájejte je na polovinu. Kůzlečí maso nařežte na cca 100 gr kousky a nasekejte na drobno petržel. Nejlépe v litinovém kastrólu na oleji osmažte brambory. Osmažené výjměte a nechte na teplém místě. Osmažte ze všech stran kůzlečí maso, přidejte rozdrcený česnek, na kostičky nařezanou cibuli, nasekanou petržel, posypte moukou a řádně promíchejte a chvíli restujte. Přidejte rajský koncentrát, víno, osolte opepřete. Uzavřete poklicil a nechce vařit cca 40 minut na velmi mírném ohni. Přidejte brambory a nechte mírně dusit ještě cca 20 minut zakryté poklici. Podávejte horké na předehřátých talířích.

 

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.03.10 vloženo
  • 3054x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,30 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg kůzlečího masa
  • 1,5 kg brambor
  • 150 gr cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 snitky ploché petržele
  • 4 PL olivového oleje
  • 1 PL hladké mouky
  • 2 PL rajského koncentrátu
  • 15 cl červeného vína
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ragú z kůzlete - Ragout de chevreau

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz