Recept Ragú v paštičkách z listového těsta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ragú v paštičkách z listového těsta

Postup

1. Telecí brzlík máčíme asi 3 hodiny ve studené vodě, kterou stále znovu měníme, dokud nezůstane čistá. Vložíme ho do hrnce, zalijeme studenou vodou, aby byl ponořený, uvedeme do varu a 5 min. vaříme na mírném ohni. Brzlík vyjmeme a vložíme do studené vody. 2. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno pokrájíme. Balík omyjeme a přibližně 1 hodinu vaříme v 500 ml vody s vínem, zeleninou, solí, citronovou ků­rou, bobkovým listem a celým pepřem. 3. Mezitím očistíme a nasucho otřeme žampiony, nakrá­jíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Podusíme 5 min. na másle a mírně osolíme. 4. Brzlík zbavíme blan a žilek, nakrájíme ho na plátky. Telecí maso pokrájíme na kostky. 5. Vývar svaříme na 250 ml, procedíme a propasírujeme sítem. Přidáme zakysanou smetanu a znovu povaříme. Přidáme brzlík, maso a houby a necháme krátce přejít varem. Žloutky smícháme s trochou omáčky a zahustí­me ragú. Podle potřeby přisolíme, opepříme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Na talíře rozdělí­me v troubě ohřáté hotové paštičky. Naplníme je ragú až přes okraj a trochu ragú dáme i vedle paštiček.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 10.05.04 vloženo
  • 3741x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 450 kcal
  • 500 g telecího brzlíku
  • 300 g telecího masa
  • 250 ml bílého vína
  • 1/2 svazku polévkové zeleniny
  • kousek citronové kůry (chem. neošetř.)
  • 1/2 bobkového listu
  • 3 zrnka bílého pepře
  • 100 g žampionů
  • 1 lžička cítronové šťávy
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 žloutky
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový oříšek
  • 6 paštiček z listového těstra (hotových)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ragú v paštičkách z listového těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz