Recept Ragů se zeleninou a fazolemi

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozdrcený česnek dáme do velké pánve spolu s ostatní připravenou zeleninou a 125 ml vývaru. Zakryjeme a povaříme asi 5 minut. Sundáme pokličku a dusíme dalších 5 minut za občasného míchání a pak přilijeme zbytek vývaru s ostatními zbývajícími přísadami, kromě fazolí, ochutíme kořením. Takto dusíme 40 minut částečně zakryté pokličkou. Po této době přidáme fazole, dosolíme dle chuti a ještě 10- 15 minut dusíme, dokud všechny suroviny nezměknou. Ragů podáváme v miskách a každou porci posypeme čerstvým estragonem a měsíčky pomeranče. Ragů je plné zdraví a jednou za čas přijde velmi k chuti,tak- Dobrou chuť! Recept je vybrán ze specielní knihy LOW FAT (vaříme bez tuku) od Sue Kreitzmanové.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 04.07.08 vloženo
  • 3605x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 celá palička česneku- rozdrtit paličkou, aby zůstal vcelku, oloupat
  • 1 velká cibule- rozpůlit a nakrájet na silnější plátky
  • 1 fenyklová hlíza- očistit a nakrájet na silnější plátky
  • 1 malý tuřín, nebo dýni- nakrájet na malé kousky
  • 1 velký pastinák, nebo tykev- nakrájet na malé kousky
  • 2 mrkve- očistit a nakrájet na malé kousky
  • 2 celerové řapíky- očistit a nakrájet na malé kousky
  • 1,25 l zeleninového vývaru
  • 1/2 KL sušeného estragonu, nebo čerstvé šalvěje
  • 1 PL dijonské hořčice
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 3- 4 kapky sojové omáčky
  • 125 ml suchého červeného vína
  • 3 PL citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 425 g konzervovaných bílých fazolí
  • 1 1/2 PL čerstvých estragonových lístků- pokrájet
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 1- 2 kapky tabaska

Doporučená příloha

  • je možné pečivo, nebo jen tak samotné a červené vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ragů se zeleninou a fazolemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz