Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Piškoty jemně nastrouháme nebo rozdrtíme válečkem na těsto (v původním uzavřeném sáčku). Máslo rozehřejeme na pánvi a piškotovou strouhanku na něm osmahneme. Přesnídávky vlijeme do kastrůlku, uvedeme k varu a zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství studené vody. Případně dosladíme a necháme vychladnout. Kulatou koláčovou formu vymažeme máslem, nasypeme polovinu piškotové směsi, zalijeme jablečnou kaší (rovnoměrně uhladíme) a přikryjeme druhou polovinou strouhaných piškotů. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (cca 170-180°C) asi půl hodiny. Mezitím si připravíme přeliv. Ve vodní lázni rozšleháme žloutky s krystalovým cukrem, přidáme horké mléko nebo smetanu (stačí ohřát v MW) a šleháme do zhoustnutí. Omáčku vyjmeme z lázně a za občasného promíchání necháme vychladnout. Do studené vmícháme vanilkový cukr a ušlehanou smetanu. Vystydlý (nejlépe v ledničce vychlazený) koláč podáváme z části přelitý vanilkovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rafinovaně snadný jablečný koláč s vanilkovým přelivem
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Tedy to vypadá moc dobře, už je v oblíbených.