Recept "Radošinské" kuře

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuře rozdělíme na 8 částí. Na vyškvařené slanině dusíme nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme sůl a pepř podle chuti, bobkový list a kůru z nevoskovaného citronu. Do udušené zeleniny dáme cukr a kuře. Podlejeme trochou vody a dusíme do měkka. Vyjmeme kuře a udržujeme teplé. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, přidáme 1dc vody a víno. Zcedíme, trochu propasírujeme a vrátíme kuře do omáčky. Necháme ještě trochu povařit.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 26.08.02 vloženo
  • 4411x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 200g zeleniny (mrkev, petržel-kořen, celer), nakrájené
  • sůl a pepř
  • několik zrnek nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 cibule, nakrájená
  • 50g slaniny, na kostičky nakrájené
  • 20g hladké mouky
  • 1 dl bílého vína
  • 20g cukru
  • z 1/2 citronu kůra

Doporučená příloha

  • Dušená rýže a salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu "Radošinské" kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ¨Radošinské¨ kuře.

Zrovna jsem dovařila, ochutnala. Vynikající! Ještě co na to můj chlap. MOžná bych to příště zkusila zjemnit tak lžící, dvěma, smetany. Ale takhle fakt výborný.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz