Recept Quiche z Touraine / škvarkový koláč/

Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Připravíme si obvyklým způsobem těsto/ nejlépe ho zpracujeme ručně/ a necháme odpočinout. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme těstem rozváleným na cca 5 mm . Na těsto rozložíme škvarky i škvarkovou pomazánku, posypeme sekanou petrželkou. Ušleháme vejce s teplým mlékem, přidáme smetanu, osolíme, opepříme - opatrně, škvarky jsou slané. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme ve středně horké troubě cca ¨40 minut. Podáváme horké.

Recept je z kategorií: Slané koláče

Nahlásit recept

  • 15.08.03 vloženo
  • 6819x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Křehké těsto:
  • 25 dkg mouky
  • 12,5 dkg másla
  • 1/2 dcl vody
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 10 dkg škvarkové pomazánky / v Labužníku jako Rillettes/
  • 25 dkg škvarků / v Labužníku jako Francouzské škvarky/
  • 3 vejce
  • 1 dcl mléka
  • 1 dcl smetany
  • sůl, pepř
  • zelená petrželka

Doporučená příloha

  • jakýkoli salát, pivo nebo bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Quiche z Touraine / škvarkový koláč/

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz