Recept Quiche s krémem z grilovaných paprik Veg

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Quiche s krémem z grilovaných paprik

Úvod

Recept je podle pařížské pekařky (dříve advokátky :- ) ) Catherine Kluger. Vypadá to trochu složitě, ale není to tak hrozné, navíc se skoro všechno dá připravit dopředu. Těsto jsem si upravila podle sebe, tohle mám vyzkoušené.

Postup

Připravíme těsto - mouku dáme na vál, přidáme špetku soli, případně mák nebo jiné sypké ochucovadlo, nakrájíme dokola studené másla, uprostřed uděláme důlek, ve kterém rozmícháme pár lžic ledové vody a rychle zpracujeme těsto, až se vytvoří hladká hmota. Uděláme z ní kouli a dáme na hodinu odpočinout do chladna. Těsto lze udělat i v robotu, všichni to tvrdí, ale já to ještě nezkoušela, mám raději práci rukama :- ).

Troubu předehřejeme na 160°C.

Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou nebo dortovou formu 22-24 cm, vytvoříme hezké vyšší okraje, těsto propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem, pokryjeme fazolemi, čočkou nebo jinou zátěží (viz foto) a pečeme cca 30 minut. Po této době formu vyndáme z trouby, odstraníme alobal i zátěž. Takto vytvořený korpus můžeme použít buď hned, nebo si ho připravit dopředu a použít až těsně před přípravou koláče.

Na náplň nejdřív smícháme mléko, smetanu, celá vejce se špetkou soli a pepře.

Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, položíme slupkou nahoru na plech a dáme na dvacet minut pod gril, až z větší části zčernají. Přendáme do misky, přetáhneme fólií a po asi dvaceti minutách snadno oloupeme (nespěcháme-li, můžeme papriky nechat úplně vychladnout, loupání je pak příjemnější, člověk si nepálí
prstíky). Česnek oloupeme, citron omyjeme a nastrouháme kůru z poloviny najemno.

Jednu papriku nakrájíme na proužky, necháme stranou, zbylé dáme do mixéru nebo podobného přístrojku spolu s citrónovou kůrou, česnekem, mandlemi, olejem a octem. Osolíme,
opepříme a mixujeme, až získáme jemnou homogenní hmotu.

Troubu opět nastavíme na 160°C.

Předpečený korpus potřeme kozím sýrem, poklademe proužky paprik. Paprikovou směs dobře smícháme se směsí vajec, smetany a mléka a nalijeme na proužky paprik. Posypeme proužky bazalky.

Pečeme cca 45 minut.

Recept je z kategorií: Slané koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.04.11 vloženo
  • 12380x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto na korpus:
  • 200 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • trošku ledové vody (3 - 4 lžíce)
  • sůl
  • (pokud chceme mít těsto trošku jiné, můžeme přidat ještě
  • lžíci máku, nebo nasekané petrželky, bazalky, chilli... co
  • nás napadne)
  • Náplň:
  • 2,5 dcl mléka
  • 1 dcl smetany
  • 3 vejce
  • sůl, pepř
  • 200 g čerstvého kozíko sýra (Chavroux, Petit Billy)
  • 5 červených paprik (já použila 4 velké)
  • 50 g loupaných mandlí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 kávové lžičky balsamikového octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citron bio
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • salát a lehké červené :-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Monulie 07.12.12 17:12

Vynikající! Místo kozího sýra, který by u nás nejspíš nikdo nejedl, jsem dala žervé. Příště jen udělám větší množství směsi s paprikou (forma na koláč má moc velký průměr, takže mám všechny koláče nízké).

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 24.04.11 22:34

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Quiche s krémem z grilovaných paprik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
hippolyta
391 příspěvků 20.01.15 22:21

Tak to není quiche a je to tarte nebo česky koláč. Lepší? Bohužel už to nemohu v názvu opravit, Borisi, bude to muset stačit takhle : -). Ale ten shovívavý tón si paní advokátka nezaslouží, je to opravdový koláčový talent, až budete v Paříži, zkuste k ní zajít.

 
di
2451 příspěvků 20.01.15 16:23

No, nejsem Zébulon, ani Hippolyta, nicméně jakés-takés vysvětlení ohledně " quiche " jsem našla, stačí to tak?

 
Eja
3787 příspěvků 20.01.15 13:46

@BorisMicek vítám Tě, hezky jsi to tu rozjel :mavam: s mylně uvedenou kuchyní dvou receptů máš pravdu, ale „quiche“ je slaný koláč. Nedávno jsem tu vedli dost bouřlivou debatu na téma, jak má vypadat quiche lotrinský, alsaský apod., tak tohle je QUICHE paní advokátky :mrgreen:

 
BorisMicek
9 příspěvků 20.01.15 12:43

Tohle není Quiche. Nechť se to nazývá jakkoliv, jen ne Quiche. Fantazii se meze nekladou. Toto je prostě koláč paní advokátky.

 
jolana
5064 příspěvků 27.09.12 09:32

..ked uz je rec o grilovanych paprikach.. :mavam:

 
zébulon  25.02.12 19:25

Diky, jolano. Ancovicky mam rada, muze to byt dobre, zajimavy napad. Ja je davam na cibulovy kolac s cernyma olivama. Tak dobrou chut, jestli jeste neco zbylo!

 
jolana
5064 příspěvků 25.02.12 10:26

Zebulon, kedze sa jeden znamy chvalil ancovickami zrovna ked som pripravovala tento uzasny pokrm, tak som pridala susene paradajky a pokladla ancovickami miesto pruzkov paprik…mala som navstevu co rybicky akehokolvek druhu rada ..co ti budem vraviet, nikto nic nevravel bez slova za pomoci posunkov sa pytalo, pivom ciernym sa zapilo .. nestihala som krajat namojvieru..vdaka :)

 
zébulon  27.04.11 13:23

Díky za vysvětlení, jolano.

 
jolana
5064 příspěvků 26.04.11 23:01

Zebulon, susene alebo cerstve..ake mam poruke- take dam. Prdopec nie. To drozdie prave da vonu a cesto je krehkejsie. Ked mam hosti cestom vykladam formu na tenko. Ale ked len pre nas tak davam viac/hrubsie . Mame radi ked je cesto citit..cize ked je do coho zahryznut :-) Zostali tri kusky a dosli nam dvaja kamosi, len ich tak zlupli v okamihu a na tretom sa vyslovene natahovali…s ci­ernymi olivami je bozsky..:)

 
zébulon  26.04.11 18:47

jolano, na sladké koláče taky dělám těsto jinak, u těch slaných mi přijde jenom jako taková skořápka, která má držet náplň pohromadě :- ). Tím droždím myslíš sušené droždí, nebo spíš prdopeč?

 
jolana
5064 příspěvků 26.04.11 18:27

Zebulon, naozaj lahodna inspiracia :) Papriky som mala.. takze urobila paprikovy krem+feferonka.Dala som len vajicka a feta syr.Na spodok ziadny syr. Najrv som uvazovala ze dam balkan miesto kozieho, ale kedze som mala hodne paprik, tak som od toho upustila. Pruzky papriky pokladla na vrch.Zajedavame ciernymi olivami. A uz ho skoro niet.
Na dalsi recept sa tesim :)Fajitu mame radi :)
Pekny tyzden :)

PS: Na slane kolace robim cesto podobne,niekedy pridam zltok a drozdie-nie vela, naozaj malicko..cesto je potom take..onakvejsie, krehkejsie aj vonu ma potom inu…:)

Příspěvek upraven 26.04.11 v 18:32

 
zébulon  26.04.11 18:12

To jsem moc ráda, že jsem tě aspoň inspirovala :- ). Ta paní dělá desítky druhů koláčů a všechny jsou vlastně variantami tohohle. Až nějaký vyzkouším, zase přidám. Chystám se na jeden na způsob fajita.

 
jolana
5064 příspěvků 26.04.11 16:02

Zebulon, vdaka za recept :)recept som sice nedodrzala, ale aj tak je vysledok bajecny :)

 
Alis
2617 příspěvků 26.04.11 15:54

Esme, neříkej dvakrát :-)
Jen pod tímhle receptem jsou pouhé tři příspěvky bez chybičky :D

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.04.11 00:18

Di, díky za rozšíření mé slovní zásoby a též za ostatní kterým jsi udělala neskonalou radost a pomohla jim v léčení jejich komplexů.
Ale přísnost musí být!!!!
Jen doufám že budou používat tento přísný metr na každého bez rozdílu.

…a než se v tom někdo opět pozná, nepište mi. Opravdu to myslím všeobecně…

 
zébulon  25.04.11 11:14

parles, měla jsem to napsat, já vím. Přidala jsem fotky (proč jsem je udělala? Že bych předvídala nějakou podobnou diskuzi??), jak postupovat při pečení korpusu. casino mi nedávno psal, že se zátěž dávat nemusí. To je pravda, nemusí, jde to i tak. Ale takhle má člověk jistotu, že se mu těsto nikde nepropadne (okraje) nebo nevyboulí (prostředek). Francouzi říkaj „cuire a blanc“, neboli „na bílo“, což tak nějak vystihuje vzhled těsta po předpečení.

glamo a wydro, že si nedáte pokoj. Střílíte na slepo.

 
danda  25.04.11 11:11

Spíš dohromady, není to předložka a podst. jméno, ale příslovečná spřežka, alespoň jsme se to tak učili, kdysi.

Di, v tomto případu je to asi sporné, i když já se přikláním k dohromady :-)

Zatížit jde i mincemi.

Příspěvek upraven 25.04.11 v 11:14

 
di
2451 příspěvků 25.04.11 11:10

Jsem ráda, že jsem Vám udělala radost a máte z toho druhé Vánoce, resp. vlastně Velikonoce. :-)

 
casino
4463 příspěvků 25.04.11 11:00

wydra,
Preklep? :lol:
Néééé…
Lze tak i tak :mrgreen:

 
wydra  25.04.11 10:37

di, na slepo ? Preklep? :lol:

 
glama  25.04.11 10:11

parles: kromě toho, že správně gramaticky je pouze „naslepo“ (ono žádné slepo neexistuje) :wink: to, kromě toho, co už esmeralda napsala, má hlavně význam v tom, že při pečení se dno koláče nezvedne, nevyboulí, ale zůstane ploché a připravené na náplň :-)
:mrgreen:

 
di
2451 příspěvků 25.04.11 09:56

esme: pečení na slepo

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.04.11 01:48

Parles, nevím jaký výraz se používá v českém jazyce, v angličtině je to Blind-baking.
Neupečené těsto se zatíží fazolemi, nebo kuličkami z ložiska a peče se bez náplně.
Zátěž se pak odstraní, korpus se naplní a peče dále.
Tento postup se používá když obsah koláče potřebuje kratší pečící dobu než těsto, nebo když je náplň moc mokrá a těsto pod ní by se neupeklo a také by zůstalo mokré.

 
parles
299 příspěvků 25.04.11 00:58

Nějak jsem nepochopil ty fazole a čočku…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz