Recept Quesadilla con pollo

(Hodnoceno 1x) Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Quesadilla con pollo

Úvod

rychlý a všem chutnalo

Postup

Uvařte fazole: Velké bílé fazole (150 g) namočte přes noc do vody nebo drůbežího vývaru, uvařte doměkka a lehce je rozmačkejte vidličkou. K vaření použijte vodu či vývar, ve kterém jste fazole namáčeli. Vylitím ztrácíte cenné živiny i chuť.
Připravte si salsu guacamole: Oloupejte zralé avokádo (1 větší kus), zbavte ho pecky a zlehka rozmačkejte vidličkou. Na velmi jemno nasekejte česnek (1/2 stroužku), pokrájejte oloupané a dužiny zbavené rajče (1 ks) na malé kostičky a feferonku (dle vašeho přání), posekejte koriandr (2 polévkové lžíce). Tyto ingredience vmíchejte do rozmačkaného avokáda. Hotovou salsu ochuťte čerstvě namletou hrubou mořskou solí a šťávou z citronu (asi 1/4). Uchovejte v chladu!
Nastrouhejte nahrubo sýr čedar (320 g) a rozložte jej rovnoměrně na 4 desetipalcové pšeničné tortilly. Stejně tak rozdělte uvařené a rozmačkané fazole. Na pánvi nejprve zprudka z obou stran opečte čerstvá kuřecí prsa, ztlumte plamen na minimum a pomalu dopečte. Potom ochuťte čerstvě namletou hrubou mořskou solí. Hotové kuře nakrájejte na proužky a znovu rozložte na připravené tortilly, tentokrát však jen na polovinu plochy. Celou plochu tortill posypte jemně nasekaným čerstvým koriandrem, přehněte každou z nich napůl a zapečte na horké rovné ploše. Nejlepší je hladký tál, můžete ale použít i velkou pánev nebo pekáč a troubu. Po chvíli obraťte a dokončete zapékání. Podávejte horké salsou guacamole, na jemné proužky nasekaným ledovým salátem a zakysanou smetanou (200 g). (pro 4 osoby)

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 25.03.10 vloženo
  • 9468x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • desetipalcové pšeničné tortilly
  • čerstvá kuřecí prsa
  • sýr čedar
  • zakysaná smetana - dala jsem do 1 stroužek česneku
  • velké bílé fazole
  • čerstvý koriandr
  • ledový salát, sůl
  • Salsa guacamole:
  • zralé avokádo, citronová šťáva, česnek, sladké rajče (oloupané, bez dužiny), feferonka, koriandr, hrubá mořská sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 27.08.18 20:33

salsa guacamole - podávala jsem s pečivem

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Quesadilla con pollo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5065 příspěvků 19.04.10 05:22
Re: Quesadilla con pollo

Cerstvo mleta sul…uz to tu bolo, uz sa to tu preberalo, chcela som napisat a zabudla… Cerstvo sa melie aby sa v tomto pripade v tomto recepte rozpustila rychlo. Hrubu tam predsa nedame,lebo vsetci vieme na co sa poziva hruba sol.
Sol sa melie v poslednych rokoch a je to taka taka foodmoda obkukana z televiznych obrazoviek od znamych Chef. S tou solou to je tak, ze spravny Chef si sol melie ciste z praktickych dovodov…
Ked solime lyzickou ale stipkou steak, kus masa a podobne, tak sa nam sol rovnomerne po mase nerozprasi tak ako s mlynkem. Davno sa nemlelo, solilo sa rukou, kazdy Chef tu ruku/ stipku so solou vysoko zdvihne aby sa sol dostala v:,–(e (to by sme my dievcata neurobili-predsa si nezasolime pol pracovnej plochy ze ano? ;-) ) Mlynkem je to to iste a ma cistejsie ruky, ktore pouziva bezsolne dalej…pekny vecer
Casino, ziadne ocasky, ziadna chemia, ziadne tajomstvo…dufam, ze je tvoja zvedavost uz uspokojena ;)

klaaarka
222 příspěvků 29.03.10 22:10
Re: Quesadilla con pollo - buturenka,

možná divně napsaný, ale vypadá bezvadně, chystám se na to - bohužel až příští týden, protože na tento se na mě celá rodina spikla a zaplácla jídelníček prapodivnými neznámými „tradičními“ velikonočními pokrmy :-D

martin_etzl
280 příspěvků 29.03.10 17:50
Re: Quesadilla con pollo

Modní trendy jistě dnes hrají roli všude i v solení. Ale psal jsem to tu už určitě aspoň pětkrát, že mořská sůl má vyšší obsah kalia než sůl kamenná. Proč, to nevím. Díky tomu se chová k organismu šetrněji. Když vám doktor zakáže solit, třeba kvůli onemcnění srdce, koupíte si v lékárně nebo dnes už i obchodě solicí náhražku, která v každém složení a od všech výrobců obsahuje vždy mnohem víc kaliových iontů než těch natriových.
Pardon, kalium je draslík, natrium sodík, obyčejná sůl kamenná je témeř čistý chlorid sodný, dnes je obohacená ještě jodem.
Abych to shrnul jednou pro vždy, když používáte mořskou sůl je to jako byste solili o trošičku méně. Mletí vysvětlila Alice.

sveva
751 příspěvků 29.03.10 17:03
Re: Quesadilla con pollo - manana

Je to maličkost, ale zajímá mne jakou jinou sůl nakupuješ v Bad Reichenhall. Viděla jsem, že mořská sůl prodávaná v Česku je právě z toho místa.
Jsem ráda, že se Casino dočkal odpovědi, teď bude spokojený. Ale já mám takové malé podezření, že tam hraje roli také módní trend.
Zdravím.

buturenka
311 příspěvků 29.03.10 16:30
Re: Quesadilla con pollo

to ewa: tu dužinu jsem myslela ta zrníčka, ale klidně tam lupni celé rajče
to manana: Bad Reichenhall - mají obchůdek v Bad Ischl, tam chodím já :-), ale jinak si semo tamo koupím http://www.khoysan.cz, ty vločky
to klaarka: já jsem ten recept nepřepisovala, takový jsem dostala z Ambiente, je divně napsaný :-)

Alice_G
505 příspěvků 27.03.10 19:13
Re: Quesadilla con pollo - mletá sůl

Františka (spolu se Steingartenem) říká mimo jiné: jemně mletou sůl vmímáme lépe, tedy jako „slanější“. Takže když z hrubých krystalků pootočením mlýnku uděláte krystalky menší, i s menším množství soli získáte stejný efekt pro vaše chuťové pohárky.
Libovolná kuchyňská sůl ale své chemické složení nezmění, to souhlasím s casinem - i když - starší může vázat vzdušnou vlhkost a (po měsících, letech) tvořit větší krystaly? Chemici, najmě kltko - že by v tom byl ten rozdíl?
 AG

Frantiska
927 příspěvků 27.03.10 17:04
Re: Quesadilla con pollo

Nejsem na brousena, ale uz me opravdu unavuje jak se to tu porad dokola objevuje. At si precte Jeffrey Steingarten: Nejspis to bude tim, co jsem snedl a tam si precte o soli vse

ucitelas
328 příspěvků 27.03.10 16:14
Re: Quesadilla con pollo

Frantiska je nějaká nabroušená.Casino chtěl spíše argument v čem je lepší čerstvě namletá než např. 10 dní namletá mořská sůl. A ten se bude těžko přetěžko hledat.

anickav
2904 příspěvků 27.03.10 15:10
Re: Quesadilla con pollo

Maňánku, je to na zamyslenie…teda tá Mirova paradajka. Ktovie, kde ich kupuje? Alebo paradajka zvlášť a rohatá koza zvlášť…a hádže ich…
Uvidíme na zraze, ako to bude hádzať do kotla…

Manana
1515 příspěvků 27.03.10 14:03
Re: Quesadilla con pollo - Miro a Casino

Miro - to je boží, ta paradajka s kozou. I s rohama!! Jseš žínyjas.

Sůl - já si pro sůl jezdím do Bad Reichenhall a ta moje nepoužívá jinou než ručně čerstvě mletou z Mrtvého moře. Dělá to s náma divy!! Casino, jednou to zkus a uvidíš. Přejdou tě všechny touhy po argumentech.

johnmirow
74 příspěvků 27.03.10 03:18
Re: Quesadilla con pollo - ewa

sypem si popol do oci, kedze zacinam byt nevidiaci … ospravedlnujem sa :oops:

Frantiska
927 příspěvků 27.03.10 02:24
Re: Quesadilla con pollo

Fakticky argument je ten, ze kazdy si muze solit jak chce. Uz jste s tim trapny

ewa
600 příspěvků 27.03.10 01:50
Re: Quesadilla con pollo

Miro, nevhodím, vyhodím!

casino
4485 příspěvků 27.03.10 00:19
Re: Quesadilla con pollo

buturenka, proč ten sentiment :-) Sama píšete: „Potom ochuťte čerstvě namletou hrubou mořskou solí“ Nevím, je-li jaký rozdíl v chuti jemné a hrubé mořské soli. Nevím, je-li jaký rozdíl v chuti hrubé mořské soli drcené v hmoždíři nebo pomleté. Troufám si ale tvrdit, že s ohledem na chuť je ganz egal zda sůl podrobíte podobné procedůře těsně před použitím, nebo ji budete mít namletou v předstihu.
Snažil jsem se to napsat věcně; pokud mi odpovíte (nebo kdokoli jiný :-), pokuste se použít faktické argumenty na obhajobu fráze, že „když solit, tak ČERSTVĚ namletou solí“

johnmirow
74 příspěvků 26.03.10 23:54
Re: Quesadilla con pollo - ewo

ak vhodis celu paradajku aj s kozou a tou vodou vo vnutri, tak to budes mat velmi vodove, potrebujes z paradajky dostat len to maso … robi sa to jednoducho po prekrojeni malou lyzickou odstranis semiacka a stavu znutra, zbytok nakrajas na kocky
ak si myslis, ze by to bola velka strata, tak skus si kupit odrodu paradajok san marzano, tie maju vela masa a malo stavy :D

klaaarka
222 příspěvků 26.03.10 21:23
Re: Quesadilla con pollo - ewa,

je to divně napsané, ale řekla bych, že tou „dužinou“ se asi myslela ta tekutá část se zrníčky - tedy, že se krájí jenom to „masíčko“ rajčat.

Manana
1515 příspěvků 26.03.10 21:15
Re: Quesadilla con pollo - Ewo

máš recht, já to tak dělám. Teda, výsledek je ten, že tam ta rajčata nejsou, guacamole se mi líbí víc bez nich, jen zelené, a ta rajčata, specielně ta, která se prodávají tady u nás, tam vůbec žádnou chuť nedodají.

Manana
1515 příspěvků 26.03.10 21:09
Re: Quesadilla con pollo - Johnmirow

No vidíš, tak o tom jsem neměl ani tušení. Ale je dobře, žes to tady uvedl.

Já mám naštěstí jen alergii na bolševiky. Žlučník nemám, ten mám vyndanej, krevní skupinu mám AB+-0, takže i podle této diety mohu všechno, jen mě teď postihly ty játra, takže ze mě, který byl zrozen proto, aby pil pívo a kořalku, je teď neléčený abstinující alkoholik.

Uts a wach!

ewa
600 příspěvků 26.03.10 21:04
Re: Quesadilla con pollo

Přátelé, jeden problém jste tedy vyřešili. ALE! Já si lámu hlavu, co nakrájím na kostičky, když krájím „slupky a dužiny zbavená rajčata“. Já bych se v tom případě nezdržovala loupáním a vyhodila celé rajče. :D
Buturenko, co myslíš tou dužinou?

johnmirow
74 příspěvků 26.03.10 20:36
Re: Quesadilla con pollo

je mi luto, ze ta Manano musim sklamat, ale aj avokado patri medzi potraviny, na ktore moze mat citlivy clovek alergiu

oficialna sprava: "Avocado allergy can take two different forms: one associated with allergy to tree pollen, such as birch, and another type associated with latex allergy. People with birch-pollen allergy can develop symptoms either immediately or up to 1 hour after eating fresh avocado or an avocado-containing food. Symptoms comprise local reactions in the mouth and throat with itching and inflammation (called oral allergy syndrome, OAS).

Others develop an avocado allergy because of the similarity between the allergens in avocado and natural rubber latex (e.g. gloves, condoms, balloons) a condition known as the latex-fruit syndrome. Symptoms developed by these individuals comprise generalised urticaria, abdominal pain, vomiting and sometimes life-threatening symptoms. These individuals may also develop adverse reactions to chestnut, banana, mango and kiwi."
rychly a kratky preklad:

alergia ma dve formy:

  1. skrizena alergia s pelom stromu brezy … nastava do jednej hodiny po zjedeni … opuchy ust, pier
  2. skrizena alergia s alergiou na latex … zihlavka, bolesti brucha, hnacky, vracanie a obcas zivotohrozujuce stavy = anafylakticky sok

POZOR !!! plati to naozaj len pre alergikov !!!

midla
266 příspěvků 26.03.10 19:44
Re: Quesadilla con pollo

Takže začnu tou pleťovou maskou, jo.

jaga13
399 příspěvků 26.03.10 19:23
Re: Quesadilla con pollo

… ale já mám taky za sebou několik žlučníkových záchvatů z konzumace avokáda a jak avokádo miluju :) ale je pravda, že občas si ho dát můžu bez následků

Manana
1515 příspěvků 26.03.10 19:04
Re: Quesadilla con pollo - Midlo

To ti asi bylo těžko po něčem jiném. Zkus to znova. Na avokádu totiž nebylo zjištěno nic škodlivého, ale jen samé dobré věci.

Avokádo je jedním z mála plodů, které obsahuje organické tuky. Obsahuje totiž až 20% tuku, který je z valné části zastoupen ve formě zdraví velmi prospěšných nenasycených mastných kyselin. Avokádo obsahuje draslík, foláty, luteiny a beta-sitosterol. Dále zde najdeme celou řadu vitamínů. Nejvyšší zastoupení má vitamín E a C.

Vzhledem k folátům, které avokádo obsahuje, jej lékaři doporučují těhotným ženám. Na laboratorních potkanech bylo zjištěno, že konzumace avokáda má blahodárný vliv na regeneraci jater poškozených hepatitidou.

Dále avokádo snižuje obsah cholesterolu v krvi. Obsahuje 70% vody a 20% organického tuku. Kromě již zmíněných vitamínu E a C obsahuje avokádo také vitamín B1, který přeměňuje uhlohydráty na glukózu a ta zásobuje mozek a celý nervový systém. Kromě toho se dužnina z avokáda uplatňuje v kosmetice jako pleťová maska.

Takže se neboj a znovu do toho!

midla
266 příspěvků 26.03.10 15:53
Re: Quesadilla con pollo

Jako Pražandu mě samozřejmě těší, že avokádo už mají ji ve Vimperku. :o)
Avokádo z nějakého důvodu špatně trávím, je mi po něm těžko. Aspoň si to myslím, protože má být velmi zdravé tak jsem se ho snažila zavést v naší kuchyni, ale už se bojím.

Manana
1515 příspěvků 25.03.10 22:10
Re: Quesadilla con pollo - Midlo

ničím!! Jen dalším avokádem. A proč takový dotaz? Vždyť avokádo už mají skoro všude, i u nás ve Vimperku, jen si pořádně vybrat.

Manana
1515 příspěvků 25.03.10 22:07
Re: Quesadilla con pollo - Svevo a Buturenko

Je to Mexiko, i když mi to připadá trochu moc severní, to dělá ta velká moučná totilla, v Mexiku spíš dávají menší 15cm až malé 12cm měkké vláčné kukuřičné, ty taky pěkně zavoněj. Dají se udělat nebo koupit i u nás, ty to víš, ale pro ty labužnické nováčky, kteří to nevědí, tak recept, více keců a videa jsou tady .
Ty fazole bych raději udělal jako Frijoles Refritos , jsou chutnější.
Do Guacamole bych nedával feferonku, která má tuhou slupku, ale volil bych jalapeño z nálevu adobo, které jsou chutnější, masitější a slupka se jen rozplyne na jazyku. Guacamole chce dosti osolit.
Ale to jsou jen takové moje kecy, jak bych si to udělal já.

A co máš proti čedaru? V Mexiku používají velké množství rozličných sýrů a sýr podobný čedaru je jedním z nich. Já sám jsem utrpěl kulinářský šok, když jsem se ve Oaxace, v Méridě na Yukatánu a ve Huehuetenangu v Guatemale setkal s bryndzou. A byla jak z Liptova!!

B´an la echu b´al! neboli Dobrou chuť!

midla
266 příspěvků 25.03.10 21:46
Re: Quesadilla con pollo

Recept je moc pěkný. Jenom to avokádo, čím by se tak dalo nahradit?

buturenka
311 příspěvků 25.03.10 20:47
Re: Quesadilla con pollo

to sveva: video moc milé, asi jde o mexiko, jen zase čedar v mexiku :-)
to františka: un milión de gracias :-)

Frantiska
927 příspěvků 25.03.10 20:43
Re: Quesadilla con pollo

buterenka .. proste staci nektere lidi ignoravat a je tu dobre porad :) dekuju za recept

sveva
751 příspěvků 25.03.10 20:34
Re: Quesadilla con pollo - Manana

Já mám dojem, že se jedná o mexickou kuchyni - Que:,–(illa de pollo. Recept je pěkný, varianta z mnoha dalších. Možná někdo doplní čím vším se dá naplnit. Pěkné video předvádí tu základní jednoduchou verzi. Uvidíte, jak vám jde dobře španělština!
Zdravím

buturenka
311 příspěvků 25.03.10 19:41
Re: Quesadilla con pollo

to casino: sůl byla rozdrcena v hmoždíři :-(, jaké klišé

bože, a tak tady bývalo dobře

casino
4485 příspěvků 25.03.10 19:33
Re: Quesadilla con pollo

buturenka, proč po letech ta změna při psaní (resp. nepsaní :-) množství surovin v ingrediencích?
Opět klišé (nejen Vaše :-) s čerstvě namletou hrubou mořskou solí :-(((

buturenka
311 příspěvků 25.03.10 19:11
Re: Quesadilla con pollo

jinak je to recept z Ambiente v Praze

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz