Recept Quasi-guláš z václavek na pivu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat asi deset minut, slijeme a pokrájíme. Na kvalitním jednodruhovém oleji (osvědčuje se mi sojový) osmahneme do jemněhněda na velmi drobno nakrájenou cibuli; když začíná cibule trochu hnědnout, přidáme podrcený česnek. Poté přidáme kmín, majoránku a pokrájené houby, osolíme, podlijeme pivem a dusíme nejméně 45 minut. Asi v polovině přípravy smícháme v mističce obě papriky s octem a přilijeme (poměr pálivé a sladké dle vkusu vařícího člověka - já dávám čtvrtinu pálivé a tři čtvrtiny sladké). Nezahušťujeme moukou ani solamylem (´okrádá chuť´); proto je té cibule o dost více než hub - zahustí to sama!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.11.08 vloženo
  • 3052x zobrazeno

Čas přípravy

  • 49 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400 g čerstvých kloboučků václavek
  • 900 g cibule
  • asi 0,5 l piva (světlé)
  • kvalitní jednodruhový olej
  • 4 stroužky česneku
  • půl kávové lžičky drceného kmínu
  • mletá sladká paprika + mletá pálivá paprika (dohromady asi na jednu kávovou lžičku)
  • majoránka
  • polévková lžíce octa
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s tmavým pečivem nebo s vařenými brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Quasi-guláš z václavek na pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Quasi-guláš z václavek na pivu- JALOVCOVÁ,

tak konečně nějaký recept BEZ- ta poslední poznámka mě tak rozesmála, že jsem nemohla ani zastavit. Ahoj T.

 
JALOVCOVA
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Quasi-guláš z václavek na pivu - caramillo

úplně s tebou souhlasím, václavky jsou skvělé. Včera jsme udělali, jelikož u nás furt rostou. Jenom jsme snížili ten podíl pálivé papriky (promiň, MI_LANe). Je to fakticky mňamka, i když v tom není jalovec :-).

 
caramilla
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Quasi-guláš z václavek na pivu

Václavky jsou totiž mimořádně chutné a aromatické houby, miluji je, jen letos jsem nenašla ani jednu:-( Tak to asi musim udělat z té hlívy:-)

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Quasi-guláš z václavek na pivu - POZNÁMKA K RECEPTU

Na podzim s václavkami vhodné - na jaře a v létě také s pýchavkou obrovskou nebo s hřibem kozákem (ten není třeba spařovat). Mimo houbovou sezónu se zdařilo i s hlívou ústřičnou (také není třeba spařovat). Ale s václavkami mi připadá ta chuť nejzajímavější; nikomu však svůj názor nevnucuji…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz