Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat asi deset minut, slijeme a pokrájíme. Na kvalitním jednodruhovém oleji (osvědčuje se mi sojový) osmahneme do jemněhněda na velmi drobno nakrájenou cibuli; když začíná cibule trochu hnědnout, přidáme podrcený česnek. Poté přidáme kmín, majoránku a pokrájené houby, osolíme, podlijeme pivem a dusíme nejméně 45 minut. Asi v polovině přípravy smícháme v mističce obě papriky s octem a přilijeme (poměr pálivé a sladké dle vkusu vařícího člověka - já dávám čtvrtinu pálivé a tři čtvrtiny sladké). Nezahušťujeme moukou ani solamylem (´okrádá chuť´); proto je té cibule o dost více než hub - zahustí to sama!
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Podáváme s tmavým pečivem nebo s vařenými brambory.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Quasi-guláš z václavek na pivu
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
tak konečně nějaký recept BEZ- ta poslední poznámka mě tak rozesmála, že jsem nemohla ani zastavit. Ahoj T.
37 příspěvků 25.1.09 03:43
úplně s tebou souhlasím, václavky jsou skvělé. Včera jsme udělali, jelikož u nás furt rostou. Jenom jsme snížili ten podíl pálivé papriky (promiň, MI_LANe). Je to fakticky mňamka, i když v tom není jalovec
.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Václavky jsou totiž mimořádně chutné a aromatické houby, miluji je, jen letos jsem nenašla ani jednu:-( Tak to asi musim udělat z té hlívy:-)
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Na podzim s václavkami vhodné - na jaře a v létě také s pýchavkou obrovskou nebo s hřibem kozákem (ten není třeba spařovat). Mimo houbovou sezónu se zdařilo i s hlívou ústřičnou (také není třeba spařovat). Ale s václavkami mi připadá ta chuť nejzajímavější; nikomu však svůj názor nevnucuji…