Recept Quasi-guláš z václavek na pivu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat asi deset minut, slijeme a pokrájíme. Na kvalitním jednodruhovém oleji (osvědčuje se mi sojový) osmahneme do jemněhněda na velmi drobno nakrájenou cibuli; když začíná cibule trochu hnědnout, přidáme podrcený česnek. Poté přidáme kmín, majoránku a pokrájené houby, osolíme, podlijeme pivem a dusíme nejméně 45 minut. Asi v polovině přípravy smícháme v mističce obě papriky s octem a přilijeme (poměr pálivé a sladké dle vkusu vařícího člověka - já dávám čtvrtinu pálivé a tři čtvrtiny sladké). Nezahušťujeme moukou ani solamylem (´okrádá chuť´); proto je té cibule o dost více než hub - zahustí to sama!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.11.08 vloženo
  • 3070x zobrazeno

Čas přípravy

  • 49 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400 g čerstvých kloboučků václavek
  • 900 g cibule
  • asi 0,5 l piva (světlé)
  • kvalitní jednodruhový olej
  • 4 stroužky česneku
  • půl kávové lžičky drceného kmínu
  • mletá sladká paprika + mletá pálivá paprika (dohromady asi na jednu kávovou lžičku)
  • majoránka
  • polévková lžíce octa
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s tmavým pečivem nebo s vařenými brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Quasi-guláš z václavek na pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Quasi-guláš z václavek na pivu- JALOVCOVÁ,

tak konečně nějaký recept BEZ- ta poslední poznámka mě tak rozesmála, že jsem nemohla ani zastavit. Ahoj T.

 
JALOVCOVA
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Quasi-guláš z václavek na pivu - caramillo

úplně s tebou souhlasím, václavky jsou skvělé. Včera jsme udělali, jelikož u nás furt rostou. Jenom jsme snížili ten podíl pálivé papriky (promiň, MI_LANe). Je to fakticky mňamka, i když v tom není jalovec :-).

 
caramilla
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Quasi-guláš z václavek na pivu

Václavky jsou totiž mimořádně chutné a aromatické houby, miluji je, jen letos jsem nenašla ani jednu:-( Tak to asi musim udělat z té hlívy:-)

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Quasi-guláš z václavek na pivu - POZNÁMKA K RECEPTU

Na podzim s václavkami vhodné - na jaře a v létě také s pýchavkou obrovskou nebo s hřibem kozákem (ten není třeba spařovat). Mimo houbovou sezónu se zdařilo i s hlívou ústřičnou (také není třeba spařovat). Ale s václavkami mi připadá ta chuť nejzajímavější; nikomu však svůj názor nevnucuji…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz