Recept Pyré z brambor a celeru

Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Připravíme si hrnec s litrem vařící vody, do níž jsme přidali bílý vinný ocet nebo citronovou šťávu. (Tím zabráníme tomu, aby celer ztmavl dříve, než se uvaří). Celerovou bulvu rozpůlíme a potom rychle okrájíme výčnělky. Nakrájíme ji na poměrně tenké plátky a dáme do vody. Přivedeme k varu, potom plamen přitáhneme. Po 20 minutách přidáme oškrábané brambory, nakrájené na velké špalíčky. Brambory s celerem necháme společně vařit doměkka, celkem asi 35 - 40 minut. ( Pokud to špatně odhadneme, vložíme horkou nedovařenou zeleninu do kovového cedníku a necháme dojít v páře nad hrncem s vroucí vodou). Když jsou brambory a celer hotové, slijeme vývar a necháme si jej na polévku. Brambory s celerem rozmačkáme za přidání malého množství vývaru. Okořeníme podle chuti a posypeme sekanou petrželkou nebo pažitkou.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 8936x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Dělená strava (rostlinná skupina - škroby).
  • 1 l vody
  • 1 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy
  • 1 velký celer
  • 500 g brambor

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pyré z brambor a celeru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz