Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cukr utřeme s tukem elektrickým ručním šlehačem do pěny. Postupně přidáváme vejce jedno po druhém za stálého šlehání a nakonec lehce vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na tři talíře stejným dílem. Vymažeme si tři nízké plechy a vysypeme je strouhankou. Na dva plechy rozetřeme obsah ze dvou talířů. Třetí talíř rozdělíme na dva díly - jeden obarvíme kakaem a druhý růžovým bretonem. Natřeme na třetí plech - na polovinu plechu růžové, na druhou polovinu hnědé těsto a vše upečeme. Polovinu náplně rozetřeme na světlou placku, na náplň střídáme skládáme asi 1,5 cm široké pruhy - hnědý, růžový, atd. natřeme druhou polovinu náplně a přiklopíme světlou plackou. Moučník zatížíme přes noc, polijeme rumovou polevou a pocákáme čokoládou. Pak nakrájíme na kostičky. Čerpáno z knihy Nejoblíbenější moučníky naší rodiny (2003).
Recept je z kategorií: Sváteční řezy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Punčové řezy (pro Třešinku)
1 příspěvek 25.1.09 03:43
znám to trošku jinak. světlé pláty se rozkrájí na čtyři části, pakm se máčí v punči a dále se skládají jak už bylo řečeno…tímto vám vzniknou krásné čtyři punčové ..rolády¨ které krájíme na plátky¨..... Ješte k polevě , skuste zajít do větší cukrárny a koupit škrobový sirup… po svaření cukru s vodou a přidání sirupu vám vznikne po schladnutí taková ta parádní sladká, bílá hmota ......neboli poleva zvaná .. fondán ..
třeba se někdo ozve s nějakým zlepšováčkem, Třešinko…
156 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky moc za receptík.....:)), dala jsem si ho do oblíbených. Jen mi moc nevyhovuje, že se to musí péci na 3 plechách, já mám plynovou troubu.
ano, v receptu to tak stojí…uvědom si, že se jedná o tři pláty těsta…
152 příspěvků 25.1.09 03:43
Opravdu 500g tuku ?