Recept Pudinkový moučník

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pudinkový moučník

Postup

Vše zamíchat, vylít na vymazaný pekáč. Uvařit 1/2 l méka, 1 vanilkový pudink a 4 lžíce cukru. Horké nalít na těsto a dát péct.
Na horkou buchtu dáme 4 kelímky zakysan. smetany a posypeme skořicovým cukrem. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne uležet.

Recept je z kategorií: Buchty


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.09.03 vloženo
  • 25792x zobrazeno

Ingredience

  • 20 dkg hl mouky
  • 10-15 dkg cukru
  • 1 pr. do pečiva
  • 1 dc oleje
  • 1 dc mléka
  • 4 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.02.18 20:01

Pudink čokoládový - lépe kontrastuje se světlým těstem, pokladla jsem pokrájenou hruškou… Navrch zakysaná smetana dle receptu a sypáno strouhanou hořkou čokoládou.
Jednoduchý a vděčný moučník…
Foto tradičně v komentáři.

Odkaz na uvaření

Ačraj 14.10.12 20:02

Buchta snů: 5 žloutků, 20 dkg cukru, 1 vanil.cukr, 1 dcl vlažné vody, 1 dcl oleje, 1/2 prdopeče, 25 dkg polohr.mouky, z 5 bílků sníh.
Půlku těsta nalijeme na vymazaný, vysypaný plech (pečící papír) do druhé poloviny kakao, nalijeme na světlé těsto. Na syrové těsto po lžících horký pudink (750 ml -1 l mléka + 2 vanilkové pudinky+2 lžíce krystalu) Upečeme a na horké dáme 2 zakysané smetany, rozetřeme, posypeme Grankem, nebo kakaem. Dáme vychladit. Je žrací.:-)
Jeden pudink vanilkový jsem musela nahradit čokoládovým a místo jedné zakysané smetany, jsem ušlehala jednu sl.smetanu, takže originál je trošku jiný.
Tento moučník se může jíst již po dvou hod.vychlazený, já ho dělala den předem, což nebylo dobře, granko se částečně rozpustilo, tak jsem druhý den musela přidat ještě kakao. Kakao se může smíchat se skořicí. Mělo to vypadat lépe, tak příště.....

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Pudinkový moučník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 07.02.18 20:03

Pudink čokoládový - lépe kontrastuje se světlým těstem, pokladla jsem pokrájenou hruškou… Navrch zakysaná smetana dle receptu a sypáno strouhanou hořkou čokoládou.
Jednoduchý a vděčný moučník…
Pečeno ve větším pekáči.

Příspěvek upraven 09.02.18 v 18:04

 
Ačraj
697 příspěvků 02.02.14 22:03
Pudinkový moučník

Vyzkoušela ze čtyř vajec, 750 ml mléka, 2 pudinky, na potření dvě zakysané smetany a sypané skořicovým cukrem, lepší, než kakaem. :palec:

Příspěvek upraven 03.02.14 v 21:27

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pudinkový moučník

.

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Pudinkový moučník

Učinila jsem druhý pokus - s ovoce. Rada pro ostatní: Ovoce dejte až na upečený koláč na pudinkovou vrstvu před natřením smetanou - buchta bude úhlednější a bude se lépe konzumovat. Já dala část ovoce - kompot-broskví -před pečením a část po. Ovoce se potopí, za ním proteče pudik - ten má tendenci ke konci pečení se nafukovat a potrhá těsto. Jinak s tím slavím úspěchy, je to báječné.
 P:-)

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Pudinkový moučník

Včera jsem ho vyzkoušela. Je to moooc dobrééé. Pekla jsem v horkovzdušné asi 17 minut. Těsto je dobré, protože není moc sladké. Jen jsem přidala do těsta 1 a 1/2 lžíce kakaa.
Díky :-)))

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Moučník

Ejo, tenhle moučník znám, ale dávám tam puding uvařený z 1 litru mléka, protože 1/2 litru je málo a moučník je pak dost suchý. Puding uvaříš klasicky do zhoustnutí a hned horký puding naliješ na syrové těsto a pak to celé upečeš. Jak se dlouho peče nevím, ale vyzkoušíš to špejlí. Kysané smetany tam dávám 2-3 kelímky, skořicový cukr zamíchám rovnou do smetany (kelímek má 250 ml). A používám klasický plech s vyšším okrajem.

Ejo, hodně zdaru při pečení.

 
Eja
3788 příspěvků 25.01.09 03:43
Prosím o radu,

pečení na rozdíl od vaření není moje hobby, ale tohle zní dobře. Jenže nevím - jak velký pekáč, resp. jak to má být vysoké ? Pudink se má uvařit do jaké konsistence- má se nechat zhoustnout ? Jak dlouho se to peče ? Jak velké kelímky kysané smetany ?Děkuji.

 
rastoba
492 příspěvků 26.09.03 15:19
...

Musim vyjadrit pochvalu, moucnik je vynikajici!!!!! Uz jsem se neco napekla, ale takto sladene chute se hned tak nevidi. dala jsem mezi testo a pudink jeste ovoce, ktere tomu dalo jeste lepsi chut. Doporucuji vyzkouset, stoji to zato.
A.Jezkova

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz