Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejprve si uděláme těsto : 240 g hladké mouky s práškem do pečiva prosijeme do mísy a přidáme na velmi malé kousky nakrájený lůj, trochu studené vody a propracujeme v měkčí těsto. Trochu větší část těsta vyválíme v kolo velikosti do pudinkové, nebo dortové formy a vyložíme jím dno. Pak si připravíme náplň : maso nakrájíme na tenké plátky široké asi 9x12 cm, ledvinky na plátky tak 1,5 cm velké, žampiony nakrájíme na plátky. 60 g mouky smícháme se solí a pepřem a obalíme v něm natřásáním maso,ledvinky a žampiony (nejlépe v igelitovém pytlíku). Plátky roštěnce poklademe ledvinkami, žampiony a stočíme do ruličky a naplníme těsto připravené ve formě. Nádoba má být téměř plná, zalijeme vývarem (masoxem) a přiklopíme menším kolem těsta, které jsme vyváleli ze zbylého těsta a okraje velmi dobře spojíme. Povrch pokryjeme hliníkovou fólií, nebo dvojitým pomaštěným pergamenem a dobře upevníme kolem nádoby. Takto připravené dusíme v páře 4 hodiny - výsledek stojí za tu dlouhou dobu dušení!!! převzato z Evropské kuchařky od Libuše Vlachové Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Směsi mas
co kdo rád
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pudink s roštěncem a ledvinkami
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Ale to sem nemusíš psát, to je tvůj postoj a tvůj problém- na to máš třeba deníček a já si do deníčku mohu také napsat co chci a kdy chci a ne kam mi to ty nařídíš.....Jinak je tu na stovky daleko složitějších receptů, ale nikdo tě nenutí, abys to vařila!
205 příspěvků 25.1.09 03:43
A všichni se měli báječně, prožívali pěkné ráno, krásné poledne a super večer, běhali po louce plné pampelišek, přitom stačili od rána do večera vařit jako šílenci a odepisovat na všechny reakce pod recepty. Přitom měli stále krásnou náladu, tvářili se sluníčkově a nic, ale vůbec nic je netrápilo. Tuto pohádku by, s prominutím, nesežrali ani pidilidi, natož lidi. Omlouvám se, ale tento příspěvek asi patří „mimo mísu“. Dobrá, zareaguji na recept: já bych se s tím nepatlala. To ty roštěnky a ledvinky raději udělám zvlášť. (a přání „báječného večera“ fakt, ale fakt nepřijímám)
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Terrinko, lucianka narážela na to, že ti tam chybělo č (místo „čtverečky“ jsi tam měla napsáno „tverečky“)
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
tak to ovšem je černé na bílém v originálním receptu! Asi jsou britové šikovnější než my, když ledvinky krájí na čtverečky. Co všechno bych neudělala na přání labužníka…,tak budiž, nechť se stane…ťuk a je to. Krásný den!
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě ty „ledvinky na tverečky“ by možná zasloužily opravu
děkuji!
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem moc ráda, žes to fajn pochopila a že jsem ti alespoň trošku pomohla k objasnění- také jsem to v receptu přepsala, aby to bylo srozumitelnější. Docela mě překvapilo, že v daleké Austrálii je to také známá krmě, ale tím líp! Měj se báječně!
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
díky za objasnění. Teď je mi vše jasné.
Jedná se vlastně o Steak and Kidney Pie (Pudding) velice oblíbený i u nás v Oz.
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Už jsem tady dlouho neviděla žádný z vynikajících receptů ze Spojených států amerických, umně sepsaných Janíčkem, pro pomalý hrnec.
Opravdu mi to již chybí .
Hezký večer .
To je dobře, že jsi to tam dopsala … široké. Již to není zavádějící.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
esme,to není výška, ale velikost těch plátků, aby se na ně vešla ta nádivka a ledvinky jsou napsané a nebo na plátky- tomu snad rozumíš ne? Na ty čtverečky je to opravdu psané v receptu. Ale myslím si, že když je to jako náplň že to je jedno- čtvereček, nebo pláteček vyjde na stejno. Pěkné odpoledne!
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
respektuji fakt že:Jiný kraj jiný mrav, ale plátky 9× 12 cm se nám nezdají moc tenké. A ledvinky na tverečky už vůbec neznáme.