Recept Pudingové řezy 2

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pudingové řezy 2

Postup

Těsto rozdělíme na poloviny,rozválíme a jednu polovinu dáme na plech.Poklademe piškoty a zalijeme vychladlým pudingem.Na puding dáme ovovce a položíme druhý plát těsta. Pečeme na 200°C asi 20-30 min. Krájíme vychlazené!!! Můžeme dozdobit šlehačkou,jogurtem,kakaem,ovocem....

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 16.01.04 vloženo
  • 24579x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40-50min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 Listové těsto
  • 1 balíček dětkých nebo cukrářských piškotů
  • 0,8 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky(nebo ananasové)
  • 2 vanilkové cukry a cukr krupice(podle chuti)
  • čertsvé nebo zavařené ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.01.18 19:02

Chuťově super - vzhledově by to chtělo ještě vychytat nějaký fígl, kvůli křehkosti se mi nedařilo nakrájet to tak, jak bych chtěla.
Na krém použit „Zlatý klas“ s přidáním sáčku „Třtinový cukr karamelový“ (20 g).
Foto jako vždy - v komentáři.

Odkaz na uvaření

casino 05.08.13 18:51

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pudingové řezy 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 31.01.18 21:15

Casino, ahoj! :mavam:

Zuzka1973
2326 příspěvků 31.01.18 14:25

@Eja - v pohodě :kytka:
Jen jsem upřesnila pár detailů (původ těsta, dodržení postupu dle receptu, a to, že ten spodek nebyl tak tragický, aby měl vliv na chuť) ;)

To předkrájení vyzkouším… protože listové sem tam dělám a vždy je z toho na dvě várky (na štrúdl i na něco „bokem“) a tohle je opravdu na chuť super, jen trochu doladit drobnosti :kytka:

Eja
3859 příspěvků 31.01.18 14:09

@Zuzka1973 kliiiid :hug:
Jak jsme smontovali tři recepisy a reakce na ně dohromady - jedu v tom tedy asi hlavně já…tak :roll: :mrgreen:

Ale podle mne by ta vrchní předkrájená vrstva lístkovala vcelku spořádaně… :mavam:

Zuzka1973
2326 příspěvků 31.01.18 12:27

Těsto bylo doma dělané - kupované nejím, neb kupované vidělo máslo jen z rychlíku…
Navíc doma dělané dá docela zabrat, tak nechápu zmínku o „líných kuchtách“ - podle mně je listové pracnější, než křehké…
NEVADILA nám konzistence, chuťově to bylo super…
Na rozdíl od casino - postup dle receptu.
Vadilo mi to, že křehkost těsta nedovolovala porcovat tak, jak bych si představovala…
Horní vrstva byla v pohodě zcela a dolní jsem dala hodně tenkou, vidličkou propíchanou -
takže to jistily spíše ty piškoty - ten spodek tak drastický nebyl, jak to casino líčí… pokud má k tomu odpor, nedivím se jeho reakcím, ale NÁM TO NEVADÍ…
Tak netuším, proč bych měla hanit něco, co nám chutnalo…
Ale líbí se mi ten nápad zkusit položit na to ten plát předkrájený… Sice netuším, jak se to bude chovat v troubě, ale za pokus to stojí…
Jinak - komentáře jsem četa, ale absolutně netuším, proč ve zmínce na mě stojí, že je nečtu…

casino
4488 příspěvků 31.01.18 11:47
Mea culpa...

@Eja…nenapsal jsem to srozumitelně:
„moje“ fotečka nemá s provedením rcp takřka nic společného :oops:
Na sólo upečený plát jsem po vychladnutí dal náplň a pokladl předem narádlovanými, ale již upečenými, pravoúhelníky.
Pokud pozorně popatříme na foto níže přiložené, tak lze vidět, že srazek je i vespod horního těsta. Něco takového se děje i u Tarte Tatin, když líné kuchty použijí místo křehkého těsta, těsto listové :cert: Tím ovšem neříkám, že ve Francii se nevyskytují líné kuchty, že :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Eja
3859 příspěvků 31.01.18 11:11

@casino :mavam:
ale zajímá mne, zda jsem měla pravdu s krájením horní vrstvy ještě před vložením do pece…podle fotky mi to tak připadá

casino
4488 příspěvků 31.01.18 10:03
Papundekl

@Eja
A všimla jste si data vložení 01.11.11 11:11 8o To by jeden nedokázal i kdyby chtěl :mrgreen:

@Zuzka1973
No, vy asi komenty moc nečtete, že :)
Já je raději proběhnu, že abych si případně moc nenaběhl, ale stran nevhodného použití listového těsta vystupuji konzistentně (naposledy jsem to slízl TADY
Na tento rcp jsem dááávno zapomněl, ale když jsem viděl vaše fotečky, tak se mi neudělalo dobře (ale na smilníka s poblionem to nebylo :mrgreen:
Znovu jsem si rcp přečetl a napadlo mne, zda by pro duševní zdraví případných budoucích realizátorů nebylo přínosné smáznou tu „mou“ fotečku od MAKRONEK jako hrubě zavádějící… :) :mrgreen: :cert: :mavam: :hug: :kytka:

Příspěvek upraven 31.01.18 v 10:03

Eja
3859 příspěvků 31.01.18 08:58
Tohle je hodně podobné

zde
Casino tam v diskuzi frflalo, že nejí papundekl… :mrgreen:

Eja
3859 příspěvků 31.01.18 08:49

@Zuzka1973 já bych asi tu horní vrstvu nakrájela ještě před pečením - podle fotky to ctěné Casino dělalo asi taky tak…

Zuzka1973
2326 příspěvků 28.01.18 19:03

Chuťově super - vzhledově by to chtělo ještě vychytat nějaký fígl, kvůli křehkosti se mi nedařilo nakrájet to tak, jak bych chtěla.
Na krém použit „Zlatý klas“ s přidáním sáčku „Třtinový cukr karamelový“ (20 g).

tlustá bába
1212 příspěvků 14.08.13 22:19

:lol: :lol: :lol:
Každému, co jeho jest, aneb - brambory prasátku, prasátko mě.
I když já brambory moc ráda! Letos jsme zvládli (dokonce dvakrát) - pečené v popelu, ňami, ňami, to je veliká lahůdka!
A mimo mísu to není, vzhledem ke škrobu.

Ačraj
697 příspěvků 14.08.13 21:20

Určitě to recept je, když popisuješ postup, jak to děláš, co do toho dáváš. A věříš, že já se bez toho kopce klidně obejdu? Ale to jen tak, aby řeč nestála, nic nového pod sluncem. :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 14.08.13 16:37

Jéžiš! Vy neděláte Kopec? Já myslela, že to ani není recept, že to dělá každý!
Piškotky pěkně promazat, pěkně prokapat rumíkem! Někdy na ně taky dávám ovoce, ale raději s vlašskými ořechy. A do čokoládového pudinku dávám ještě minimálně polévkovou lžíci kakaa. Šlehačku navrch a nemá to chybu! Rychlé a stavovské! I když - ještě lepší je to až druhý den!

Ačraj
697 příspěvků 14.08.13 11:38

Nemám Ti co promíjet, neboť jestli sis všimla, tak to není můj recept, pouze jsem ho vyzkoušela, máš pravdu, „vůbec to není špatné“. Proč Ti to zalezlo, vyhřezlo, to tedy nevím. ;) Ten Tvůj nápad také stojí za vyzkoušení. :kytka:
Občas si udělám něco podobného, do misky piškoty, manžel měl rád hodně pokapat rumem, no a potom polít pudinkem, nechat vychladnout a ten kopec šlehačky to určitě nepokazí. :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 14.08.13 00:41

Žádný paplání na popundekl jsem neprováděla, ale stejně to byl debakl.
Fakt nevím, jak to ti přede mnou dělali. Mě se pudink odstěhoval do Humpolce. Respektive zalezl pod těsto a vyhřezl nad těsto. Takže tam, co má být, není.
Nicméně, vůbec to není špatné.
Popundekl se nekonal, asi proto, že se těsto ráchalo v tom pudinku. Piškoty zvlhly od broskví, takže neprášily a zuby mi zůstaly na původním stanovišti.
Bylo to studené, docela šťavnaté, lehké. Nebylo to malinové, jelikož nebylo malin.
Bylo to broskvově (z vlastního stromečku) čokoládové.
Ačraj promine, alespoň doufám, když tiše prohlásím, že příště promažu piškoty marmeládou, poleju rumem, posypu ořechy, zaleju čokoládovým pudinkem, nechám vystydnout a navrším na to kopec šlehačky. Jíst to budu lžící.
No, posuďte sami. Není to záhada, s tím pudinkem?

casino
4488 příspěvků 05.08.13 20:10
… jako koně???

Má první sice říkávala, že jsem jako mezek… :P
Možná to někdo vezme jako přihrávku a téma rozvede křížením oslů s komoni…, ale já se zatím cítím jako čistokrevný Valach :)
Nevím, když máte rádi puding, proč si ho nedáte ze skla či porculánu, ale paplete ho na popundekl :nevim: :)
Píšete: “… k řezu dojde až zítra večer. Možná ještě dojde k zázraku“
Nevím, čím máte osazeny čelisti, ale v případě protéz zkuste použík Corega, protože to, co je tu v receptu popsáno bude po čase působit asi jako žvýkačka, v horším případě s destrukčními účinky a zázrak bude když nepřijdete, v lepším případě, i o plomby :mrgreen:

Když už jsem ta těsta měl koupená, tak jsem vytvořil jakéhosi bastarda…
Ggdyby v pudinku bylo máslo, tak TO mohly být krémšnyty s ostružinami…
Samozřejmě se po TOM jen zaprášilo…
Samozřejmě TO bylo bez piškotů, že aby se od huby neprášilo ;) :)

tlustá bába
1212 příspěvků 05.08.13 03:20

Pár hodin tu nejsem a rvete se jako koně!
Pokus se konal a už na začátku bylo všechno špatně, leč - vydala jsem příkaz, že musí být vychlazen, takže k řezu dojde až zítra večer. Možná ještě dojde k zázraku. První stádium jsem vyfotila, ale nepřivezla jsem si ten drátek, co se s ním foťák spojuje s počítačem. Tak to koupíte všechno najednou.
A to vám říkám, něco tak strašného jste ještě neviděli. Možná to bylo tím tajfunem, co se pak přihnal. Ten pudink se totiž splašil a chtěl uhánět k Neumětelům.
Tak né, že se tu sežerete, protože to byste si pak neužili ten kabaret, co předvedu. :cert:
Casino, obětina skoro zabrala, spadla na mě větev (tedy na auto) a zlomila mi stěrač. Když nebudou škrt a obětujou vola, spadne mi ta větev rovnou na hlavu. Musím jich ale upozornit, že moc velký rozdíl to pak nebude. :mavam:
EDIT: Na začátku mi vypadlo, že je to reakce jak na Ačraj, tak na Casino. Nějak si to přeberte.

Příspěvek upraven 05.08.13 v 03:21

Ačraj
697 příspěvků 02.08.13 17:47

Příjemnou dovolenou. Týden :?: To tu bude smutno bez Tebe :( Vrať se! :mavam:

casino
4488 příspěvků 02.08.13 14:01
A že to sem nenapsala o hodinu dřívějc...

Akorát jsem se vrátil z nákupu… a co ffčíl s tím listovým, co je pár hodin před smrtí, budu dělat, he? :nevim: :) :mrgreen:
S pokusem nemusej qaltovat… @Ačraj to vyřešila za nás :) Nebo snad na fotečce neviděj ten popundekl ;) :) :mrgreen:
A přeju jim takovou dovolenou, jakou si zasloužej :)
Ffčéra jsem pro Peruna zapálil obětinu, že aby konečně začalo lejt! Trošku se to vymklo… bylo to aj v TV, tak snad brzy začne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 02.08.13 v 14:03

tlustá bába
1212 příspěvků 02.08.13 12:28

Vytiskla, listové těsto zabalila (na výrobu kašlu) a zastoupím jich v pokusnictví.
Popundekl-li, nebo nepopundekl-li. Uvidíme.
A taková budu, že nasadím holý život a půjdu na maliny. Dá-li Bůh a příroda, podám po návratu reference.
Zatím se mohou těšit z toho, že o mě týden neuslyšejí (já vím, není to moc). :mavam:

Ačraj
697 příspěvků 02.08.13 12:15
Pudingové řezy 2

Výborný, letní, vychlazený moučník. :P
Ovšem pro ty, kteří mají rádi pudink. ;)

casino
4488 příspěvků 01.08.13 20:26
Zajímavé komentáře...

… ggdysi mě MAKRONKY podarovaly tímto výtvorem se slovy:„Ochutnéte popundekl s pudingem…“ ;)
Je ale známo, že MAKRONKY jsou kopyta… :)
No, třeba ale to udušené listové dokáže někdo upéci tak, že nepopundekluje :nevim:
Ááá nébó maj někteří brousek rádi :)

Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pudingové řezy

o víkendu jsem je pekla, jako ovoce jsem použila jablka s rozinkami a byla to naprostá bomba !!!!! Během hodiny byl koláč pryč. Vynikající !!!!!!

Bradicka
163 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pudingové řezy

Ja jsem je udelala manzelovi dneska k svatku, v remosce (zhruba z polovic davky). Naprosto uzasne! Meli jsme je s boruvkama - Mnaaaam!!!

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pudingové řezy

Vynikající, jen se po nich zaprášilo.

Labužník sunflower02
11 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pudingové řezy

já jsem to našla v letáku z Delvity tak jsem to hned zkusila a mňam mňam,tak jsem to hned poslala dál:-))

mykyn50
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: pudingové řezy

Nic lepšího jsem neměl. Pampeliska má pravdu, moooc a moooc dobrý!!!!!!!

mykyn50
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: pudingové řezy

Nic lepšího jsem neměl. Pampeliska má pravdu, moooc moooa dobrý!!!!!!!

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: pudingové řezy

Jednoduche, rychle a moooooc dobre, vrele doporucuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz