Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
heja Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cizrnu namočit do studené vody - nejlépe přes noc. Nasáknutou cizrnu vložit spolu s masem nakrájeným na velké kusy do většího rendlíku, (lépe je nejprve předvařit hovězí a pak přidat vepřové a cizrnu), pak přidat na větší kusy nakrájený pórek, cibuli a rajčata, okořenit tymiánem, šafránem a česnekem utřeným se solí, zalít vodou tak, aby vše bylo ponořeno a vařit zvolna do změknutí. Když je maso téměř měkké, přidat ostatní zeleninu nakrájenou na větší kusy. Fazolky ale ponecháme vcelku, jen svážeme nití do svazečků dle počtu porcí a přidáme o něco později. Nyní vaříme velmi zvolna (dle potřeby dolijeme vařící vodou nebo vývarem tak, aby vše bylo stále tak akorát ponořeno) až do změknutí. Zelenina i maso by se neměly rozvařit ! Podává se na stůl přímo v rendlíku (nanejvýš ve velké míse), každý si nabere na talíř zeleninu s masem (jen s minimálním množstvím vývaru - zbytek se použije případně na jinou polévku). Oblíbené tradiční jídlo, když se sejde doma nebo v restauraci u stolu celá rodina.
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
pečivo a samozřejmě červené víno.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Puchero (zeleninová polévka z Tenerife)
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Toto je hodne fajnove…nevedela som co z tou kukuricou, tak som ju prerezala na tri casti a pridala este jednu, lebo my kukuricu radi
. Masko tam mam hovadzie/telacie a kedze tiez som
nevedela ci vcelku (ale asi ano) alebo nie- tak som ho narezala na velkee
kusy…dik za fantasticky receptik..
..jo a kto tam da hrusky bude prekvapeny…a
este daco dolezite–vonia to hrejivo a rozkosne dosiroka dodaleka..:))