Recept Puchero (zeleninová polévka z Tenerife)

heja Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cizrnu namočit do studené vody - nejlépe přes noc. Nasáknutou cizrnu vložit spolu s masem nakrájeným na velké kusy do většího rendlíku, (lépe je nejprve předvařit hovězí a pak přidat vepřové a cizrnu), pak přidat na větší kusy nakrájený pórek, cibuli a rajčata, okořenit tymiánem, šafránem a česnekem utřeným se solí, zalít vodou tak, aby vše bylo ponořeno a vařit zvolna do změknutí. Když je maso téměř měkké, přidat ostatní zeleninu nakrájenou na větší kusy. Fazolky ale ponecháme vcelku, jen svážeme nití do svazečků dle počtu porcí a přidáme o něco později. Nyní vaříme velmi zvolna (dle potřeby dolijeme vařící vodou nebo vývarem tak, aby vše bylo stále tak akorát ponořeno) až do změknutí. Zelenina i maso by se neměly rozvařit ! Podává se na stůl přímo v rendlíku (nanejvýš ve velké míse), každý si nabere na talíř zeleninu s masem (jen s minimálním množstvím vývaru - zbytek se použije případně na jinou polévku). Oblíbené tradiční jídlo, když se sejde doma nebo v restauraci u stolu celá rodina.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 22.01.06 vloženo
  • 6551x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Ingredience

  • 200 g cizrny
  • 500 g hovězího masa
  • 500 g vepřového masa
  • 1000 g hlávkového zelí
  • 200 g dýně (oranžová nebo třeba hokaido)
  • 1 chayote (druh tykve, lze nahradit cuketou)
  • 200 g fazolových lusků (ty zelené tenké a dlouhé)
  • 1 mladá celá čerstvá kukuřice (sladká)
  • 1 velký sladký brambor (k dostání např. v některých supermarketech)
  • 1000 g brambor (nejlépe varný typ B)
  • 2-3 menší tvrdší hrušky i se slupkou (nevynechat !)
  • 1-2 mrkve
  • 1 pórek
  • 1 celá malá palička česneku
  • 1 cibule
  • 2 rajčata (oloupaná)
  • šafrán nebo azafran
  • tymián
  • sůl

Doporučená příloha

  • pečivo a samozřejmě červené víno.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Puchero (zeleninová polévka z Tenerife)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Puchero (zeleninová polévka z Tenerife)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Puchero (zeleninová polévka z Tenerife)

Toto je hodne fajnove…nevedela som co z tou kukuricou, tak som ju prerezala na tri casti a pridala este jednu, lebo my kukuricu radi ;-)). Masko tam mam hovadzie/telacie a kedze tiez som nevedela ci vcelku (ale asi ano) alebo nie- tak som ho narezala na velkee kusy…dik za fantasticky receptik.. :))) ..jo a kto tam da hrusky bude prekvapeny…a este daco dolezite–vonia to hrejivo a rozkosne dosiroka dodaleka..:))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz