Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sigrid Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pstruhy vyfiletujeme (já i stahuju z kůže), osolíme a necháme chvíli odležet. Nastrouháme křen, umeleme mandle (obojí, včetně strouhanky a petrželky se dá dobře udělat v mixéru). Do zapékací misky dáme polovinu másla v plátcích. Rozehřejeme troubu na 200 st (horkovzdušnou na 180). Filety lehce opepříme a naskládáme do zapékací misky. V šálku smícháme mandle, křen, strouhanku, petrželku, sůl, pepř, smetanu a žloutky. Kašičkou potřeme filety a navrch poklademe plátky ze zbytku másla. Podlejeme pár lžicemi vroucí vody a strčíme do trouby. Pečeme dokud povrch nezezlátne, cca 15 - 20 min, občas přelejeme výpekem.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
vařené nové brambory s petrželkou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pstruzi v mandlovo-křenové krustě
Kapra (snad i jiné šupinatce) lze upéci vcelku naditého strouhaným křenem…, ale v tomto případě se krustička nekoná
)
Vyzkouším z filetů z kapra. Když je nechám odpočinout v mléce, tak to bude úprava vhodná i pro kapra, co myslíte?