Recept Pstruzi s pikantní omáčkou

Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pstruzi s pikantní omáčkou

Postup

Pstruhy vykucháme, opláchneme, osušíme, pokapeme citronem, opepříme a necháme odležet. Pak je obalíme v hladké mouce a po obou stranách osmažíme na oleji smíchaném se lžící másla. Dozlatova upečené ryby dáme na teplo. Na zbylém tuku osmahneme rozdrcený česnek a velmi jemně nakrájenou petrželku, přidáme mouku,mícháme, až když žloutne, přilijeme vývar nebo bujon. Dobře prošleháme a povaříme. Sejmeme z ohně vklepneme žloutek, rozmícháme ho, dochutíme citronovou šťávou a podáváme teplé nebo studené, jako přílohu k rybě.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 15.03.04 vloženo
  • 4991x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka na obalení
  • olej a máslo na smažení
  • Na omáčku:
  • 3 stroužky česneku
  • několik snítek petrželky
  • 2 lžíce mouky
  • 1/4 l rybího vývaru(nebo kostka bujonu)
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruzi s pikantní omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pstruzi s pikantní omáčkou

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pstruzi s pikantní omáčkou

mé chuťové buňky pracují na plné obrátky...................mňamymňam

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz