Recept Pstruzi podle mlynářky.

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Snadno pripraveny pstruh, ktery ma rychlou obmenu. Misto smazenych zampionu se na zbytku smesi oleje a masla na panvi oprazi 2 lzice strouhanky, pridaji se dve lzice kaparu a kosticky nakrajene z 1 BIO citronu. Vse vcetne petrzelky se posype na pripravene pstruhy. Takto pripraveny pstruh se jmenuje ‚Pstruh po francouzsku-Grenoble‘

Postup

Vykuchane ryby bez supin opereme, osusime a narizneme jim kuzi na hrbete podel patere asi 2 cm hluboko. Ryby osolime opeprime a pokapeme casti citronove stavy, obalime v mouce, prebytek mouky oklepeme a vlozime je na panev na rozpaleny olej s maslem. Osmazime je do zlatova.

Vyjmeme je derovanou lzici na nahratou misu. Na zbylem tuku v panvi osmazime ocistene na platky nakrajene zampiony domekka.

Ryby polijeme zampiony, posypeme petrzelkou a pokapeme zbytkem citronu.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.07.10 vloženo
  • 5234x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 cerstvi pstruzi kazdy asi 250 g
  • 2 citrony
  • mouka
  • morska sul a pepr
  • 40 g masla
  • 2 lzice oleje
  • 150 g zampionu
  • petrzelka

Doporučená příloha

  • Nove, varene, petrzelkove brambory, naparene fazolky a hlavkovy salat.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruzi podle mlynářky.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 01.08.10 06:51
Re: Pstruzi podle mlynářky..

Draha Anicko, ja Ti porozumela a dekuji Ti za jasny a mily komentar. Ode mne to absolutne nebyla zadna kritika Tveho popisu a nevim, kdo by se lepe vyjadril nez Ty. Navic me potesilo, zes take ohodnotila jednoduchost pripravy a vysledne chute receptu na pstruha. Mas pravdu, ze nekdy v jednoduchosti je krasa a Japonci ve vztahu k jidlu toto nazyvaji UMAMI.

 
anickav
2904 příspěvků 31.07.10 17:26
Re: Pstruzi podle mlynářky...

Čierne korenie = pepř a petržlenová vňať by mi v lete kľudne stačili ako koreniny. A ak ich dám k šampiňónom, zdá sa mi, že podtrhujú ich arómu. Ale možno sa mýlim a je to iba môj subjektívny dojem.
Snažím sa písať zrozumiteľne, niekedy si to čitateľ zle vysvetlí, ak napíšem, že milujem čisté chute, tak to tak naozaj myslím…v jedno­duchosti je krása.:) Želám pekný deň, povinnosť volá, idem k sporáku!

 
babi
6360 příspěvků 31.07.10 08:44
Re: Pstruzi podle mlynářky...

casino, takze naprosto chapeme komentar Anicky a na Vas si mame dat rozbor ;) to ‚r‘ neni preklep ‚p‘. Osobne pouzivam morskou sul z dvojiho duvodu. Prvni je ten, ze mene soli a druhy je ten, ze na rozdil od kamenne zalezi jakou clovek pouzije, takovou chut dostane (i kdyz je to nuance nekdy pekne jemna). Naprosto s Vami souhlasim, ze absolutne cerstva ryba osmazena jenom tak na masle bez jakychkoliv ostatnich prichuti a s citlivosti k perfektni casove uprave je potom vyborna. Nekdy vsak, kdyz ji jite casto, chcete i zde neco pridat, neco co neubere z chute ryby naopak ji vyvysi. Vas zazitek je podle vas neuspokojujici. Ale i tak bych za tu atmosferu …:)

 
babi
6360 příspěvků 31.07.10 01:02
Re: Pstruzi podle mlynářky...

svato, ten druhy recept je pro milovniky kaparu a to jsem zajiste ja ;)

 
casino
4473 příspěvků 30.07.10 23:56
Re: Pstruzi podle mlynářky...

No, aničkav, na rozdíl ode mě, nebývá ironická, takže její komentář chápu jak byl napsán :)
Já když říční rybku, tak mi k úpravě stačí sůl (dokonce k sladkovodní rybě ani nemusí býti mořská, že :-( ), mouka a máslo. Až do předpředpředvče­rejška jsem netušil, že i takovou jednoduchou krmi lze zkonit. …Udělali jsme si výlet na Točnu (nééé, severní ani jižní to nebyla :-) na Džona Dovaniho; byla to pravda paráda, měsíček v ouplňku, pěvci pěli jak o život, ale přesto ani umělecký zážitek z kategorie NEJ nepřekonal ten kulinářský (večeři), jenže v opačném gardu :-((( Vše bylo OK: obsluha příjemná, polévka teplá, bílé studené, salát akorát…Jedině ten candát se nepoved! Ne že by byl připálený, ale těch přípalků bylo tolik, jako by ty ryby smažili už od rána furt dokola na jednom omastku (máslo? anináhodou!!!) Možná byl kuchař z těch, co kdysi na Václavském Václaváku opékal buřty :-) Abych nekazil sváteční náladu, zachoval jsem se netypicky: nehnul jsem ani brvou a neřekl jsem ani ň. Nevím, zda mi bude uvěřeno, ale rád se vyjadřuji nonverbálně… Žlučník mi zatím slouží bezporuchově, a tak, když jsem si dal třetího preventivního ferneta, ta moje lehce povytáhla obočí (levé:-) a jen koutkem pronesla: „Něco ti nesedlo?“
A kde že to bylo? No, kousek od Schieleho, v té restauraci u Vltavy co ji podtéká náhon a pohání tam turbínu, a mají tam v lokále traktor, a sáně a auto a Casino a v patře veterány :-))

 
svato
1417 příspěvků 30.07.10 21:14
Re: Pstruzi podle mlynářky...

Mne sa páči aj tá francúzska verzia.

 
babi
6360 příspěvků 29.07.10 23:10
Re: Pstruzi podle mlynářky...

Anicka, dekuji Ti, ze sis vsimla receptu. U nas byval pstruh v ruznych obmenach velice casto a diky tomu mam povic receptu.
Prijemny den!

 
anickav
2904 příspěvků 29.07.10 16:43
Re: Pstruzi podle mlynářky...

Rybička, šampiňóny, čierne korenie a petržlenová vňať…krásny, voňavý, nepreplácaný recept…milujem takéto čisté chute…pekný deň!

 
babi
6360 příspěvků 29.07.10 08:58
Re: Pstruzi podle mlynářky...

casino, dekuji moc za lekci cestiny a slovosledu :) Ja to vyresila snadno, co tomu rikate? Jenom aby to nevyznelo, ze mlynarka je na zampionech ;)

 
babi
6360 příspěvků 29.07.10 08:52
Re: Pstruzi podle mlynářky...

esme, vybirej podle velikosti talire (ocas muze presahovat), nebo na misu a dejte si pstruha dohromady, to jsme casto delali ;) U Vas to je nejspis jako u nas, vsechno je velke…

 
babi
6360 příspěvků 29.07.10 08:45
Re: Pstruzi podle mlynářky...

drobku, moc Ti dekuji! Je to jednoduchy recept jak rikavam recept s cistou chuti. Ta obmena je take dobra. Jeste mam dalsi variace na dane tema, tak napisi priste ;) pochutnej si.

 
casino
4473 příspěvků 29.07.10 08:15
Re: Pstruzi podle mlynářky na žampionech...

No, čeština je bujný oř… :)
Pstruzi podle mlynářky na žampionech… nebo
Pstruzi podle mlynářky se žampiony… nebo
Pstruzi na žampionech podle mlynářky… nebo
Pstruzi se žampiony podle mlynářky… nebo
Pstruzi po mlynářsku na žampionech… nebo
Pstruzi po mlynářsku se žampiony… …ale jinak je recept určitě OK :-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.07.10 08:06
Re: Pstruzi podle mlynářky na žampionech...

Hezký recept.
Bohužel tady platí pravidlo - čím větší tím lepší.
Občas se mi podaří natrefit pstruha pod půl kila, ale většinou jsou to obrovské potvory které bych mohla dělat leda tak na pánvi na Paella.
Budu hlídat a vyzkouším. :)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.10 07:38
Re: Pstruzi podle mlynářky na žampionech...

Náramné, Idaho je zemí pstruhů, však se tu pěstuje 98% všech co se v Americku prodávají. Ve vodních nádržích jsou jich přímo spousty, vypouštějí duhové pstruhy ze sádek pro nás, „lovce“, abychom si chytli superčerstvou večeři. Takže to je na hvězdičku a už to tisknu, protože ryby, ty mi rádi. A čerstvé pstruhy zvlášť.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz