Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Snadno pripraveny pstruh, ktery ma rychlou obmenu. Misto smazenych zampionu se na zbytku smesi oleje a masla na panvi oprazi 2 lzice strouhanky, pridaji se dve lzice kaparu a kosticky nakrajene z 1 BIO citronu. Vse vcetne petrzelky se posype na pripravene pstruhy. Takto pripraveny pstruh se jmenuje ‚Pstruh po francouzsku-Grenoble‘
Vykuchane ryby bez supin opereme, osusime a narizneme jim kuzi na hrbete podel patere asi 2 cm hluboko. Ryby osolime opeprime a pokapeme casti citronove stavy, obalime v mouce, prebytek mouky oklepeme a vlozime je na panev na rozpaleny olej s maslem. Osmazime je do zlatova. Vyjmeme je derovanou lzici na nahratou misu. Na zbylem tuku v panvi osmazime ocistene na platky nakrajene zampiony domekka. Ryby polijeme zampiony, posypeme petrzelkou a pokapeme zbytkem citronu.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Nove, varene, petrzelkove brambory, naparene fazolky a hlavkovy salat.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pstruzi podle mlynářky.
Draha Anicko, ja Ti porozumela a dekuji Ti za jasny a mily komentar. Ode mne to absolutne nebyla zadna kritika Tveho popisu a nevim, kdo by se lepe vyjadril nez Ty. Navic me potesilo, zes take ohodnotila jednoduchost pripravy a vysledne chute receptu na pstruha. Mas pravdu, ze nekdy v jednoduchosti je krasa a Japonci ve vztahu k jidlu toto nazyvaji UMAMI.
2904 příspěvků 31.7.10 17:26
Čierne korenie = pepř a petržlenová vňať by mi v lete kľudne stačili ako koreniny. A ak ich dám k šampiňónom, zdá sa mi, že podtrhujú ich arómu. Ale možno sa mýlim a je to iba môj subjektívny dojem.
Snažím sa písať zrozumiteľne, niekedy si to čitateľ zle vysvetlí, ak napíšem, že milujem čisté chute, tak to tak naozaj myslím…v jednoduchosti je krása.:) Želám pekný deň, povinnosť volá, idem k sporáku!
casino, takze naprosto chapeme komentar Anicky a na Vas si mame dat rozbor
to ‚r‘ neni preklep ‚p‘. Osobne pouzivam
morskou sul z dvojiho duvodu. Prvni je ten, ze mene soli a druhy je ten, ze na
rozdil od kamenne zalezi jakou clovek pouzije, takovou chut dostane (i kdyz je
to nuance nekdy pekne jemna). Naprosto s Vami souhlasim, ze absolutne cerstva
ryba osmazena jenom tak na masle bez jakychkoliv ostatnich prichuti a
s citlivosti k perfektni casove uprave je potom vyborna. Nekdy vsak, kdyz ji
jite casto, chcete i zde neco pridat, neco co neubere z chute ryby naopak ji
vyvysi. Vas zazitek je podle vas neuspokojujici. Ale i tak bych za tu
atmosferu …:)
svato, ten druhy recept je pro milovniky kaparu a to jsem zajiste ja
No, aničkav, na rozdíl ode mě, nebývá ironická, takže její komentář chápu jak byl napsán
), mouka a máslo. Až do
předpředpředvčerejška jsem netušil, že i takovou jednoduchou krmi lze
zkonit. …Udělali jsme si výlet na Točnu (nééé, severní ani jižní to
nebyla
na Džona Dovaniho; byla to pravda
paráda, měsíček v ouplňku, pěvci pěli jak o život, ale přesto ani
umělecký zážitek z kategorie NEJ nepřekonal ten kulinářský (večeři),
jenže v opačném gardu
Vše bylo OK: obsluha příjemná, polévka
teplá, bílé studené, salát akorát…Jedině ten candát se nepoved! Ne že
by byl připálený, ale těch přípalků bylo tolik, jako by ty ryby smažili
už od rána furt dokola na jednom omastku (máslo? anináhodou!!!) Možná byl
kuchař z těch, co kdysi na Václavském Václaváku opékal buřty
Abych nekazil sváteční náladu, zachoval jsem
se netypicky: nehnul jsem ani brvou a neřekl jsem ani ň. Nevím, zda mi bude
uvěřeno, ale rád se vyjadřuji nonverbálně… Žlučník mi zatím slouží
bezporuchově, a tak, když jsem si dal třetího preventivního ferneta, ta
moje lehce povytáhla obočí (levé:-) a jen koutkem pronesla: „Něco ti
nesedlo?“
Já když říční rybku, tak mi k úpravě stačí sůl (dokonce k sladkovodní rybě ani nemusí býti mořská, že
A kde že to bylo? No, kousek od Schieleho, v té restauraci u Vltavy co ji podtéká náhon a pohání tam turbínu, a mají tam v lokále traktor, a sáně a auto a Casino a v patře veterány
1437 příspěvků 30.7.10 21:14
Mne sa páči aj tá francúzska verzia.
Anicka, dekuji Ti, ze sis vsimla receptu. U nas byval pstruh v ruznych obmenach velice casto a diky tomu mam povic receptu.
Prijemny den!
2904 příspěvků 29.7.10 16:43
Rybička, šampiňóny, čierne korenie a petržlenová vňať…krásny, voňavý, nepreplácaný recept…milujem takéto čisté chute…pekný deň!
casino, dekuji moc za lekci cestiny a slovosledu
Ja to vyresila snadno, co tomu rikate? Jenom aby
to nevyznelo, ze mlynarka je na zampionech 
esme, vybirej podle velikosti talire (ocas muze presahovat), nebo na misu a dejte si pstruha dohromady, to jsme casto delali
U Vas to je nejspis jako u nas, vsechno
je velke…
drobku, moc Ti dekuji! Je to jednoduchy recept jak rikavam recept s cistou chuti. Ta obmena je take dobra. Jeste mam dalsi variace na dane tema, tak napisi priste
pochutnej si.
No, čeština je bujný oř…

Pstruzi podle mlynářky na žampionech… nebo
Pstruzi podle mlynářky se žampiony… nebo
Pstruzi na žampionech podle mlynářky… nebo
Pstruzi se žampiony podle mlynářky… nebo
Pstruzi po mlynářsku na žampionech… nebo
Pstruzi po mlynářsku se žampiony… …ale jinak je recept určitě OK
4813 příspěvků 29.7.10 08:06
Hezký recept.
Bohužel tady platí pravidlo - čím větší tím lepší.
Občas se mi podaří natrefit pstruha pod půl kila, ale většinou jsou to obrovské potvory které bych mohla dělat leda tak na pánvi na Paella.
Budu hlídat a vyzkouším.
Náramné, Idaho je zemí pstruhů, však se tu pěstuje 98% všech co se v Americku prodávají. Ve vodních nádržích jsou jich přímo spousty, vypouštějí duhové pstruhy ze sádek pro nás, „lovce“, abychom si chytli superčerstvou večeři. Takže to je na hvězdičku a už to tisknu, protože ryby, ty mi rádi. A čerstvé pstruhy zvlášť.