Recept Pstruzi na zelenině

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pstruzi na zelenině

Postup

1. Filety čerstvého pstruha omyjeme a osušíme Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepři­me. Obalíme v mouce. Na 2 lžících másla opéká­me po každé straně 5 min. dozlatova. 2. Očistíme mrkev a cukety, omyjeme, osušíme a pokrájíme na drobné kostičky. 3. Šalotku oloupeme, jemně posekáme a zesklo­vatíme na 1 lžíci rozehřátého másla. Přidáme na­krájenou zeleninu. Zalijeme bílým vínem a dusí­me asi 15 min. na mírném ohni. Nakonec osolíme a opepříme. 4. Přimícháme zakysanou smetanu a sekanou petrželku. Pikantně ochutíme citronovou šťávou. Zeleninu rozdělime na 4 talíře a na ni rozložíme fi­lety pečeného pstruha.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.12.01 vloženo
  • 10607x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety čerstvého pstruha
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce mouky
  • 3 lžíce másla
  • 4 mrkve
  • 4 malé cukety
  • 1 malá šalotka
  • 125 ml bílého vína
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • snítky petrželky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruzi na zelenině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz