Recept Pstruh s petrželkovou omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ryby osolíme, opepříme a opečeme na másle. Vyndáme a zabalíme do alobalu, aby nevychladly. Na másle orestujeme na slabé proužky nakrájenou slaninu nebo bok, po chvíli přidáme co nejjemněji pokrájenou cibulku a taktéž orestujeme. Zasypeme lžící mouky, prosmažíme, přidáme víno a necháme zprudka téměř vyvařit. Zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem, vsypeme petrželku, necháme přejít varem a odstavíme. Omáčkou přeléváme porce ryby. Můžeme použít i jinou rybu, v této úpravě je chutný i například candát.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 4108x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • 100 g plátků libovější anglické slaniny nebo česnekového boku
  • 1 cibule
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1-2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • máslo
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory s máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh s petrželkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz