Recept Pstruh s petrželkovou omáčkou

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ryby osolíme, opepříme a opečeme na másle. Vyndáme a zabalíme do alobalu, aby nevychladly. Na másle orestujeme na slabé proužky nakrájenou slaninu nebo bok, po chvíli přidáme co nejjemněji pokrájenou cibulku a taktéž orestujeme. Zasypeme lžící mouky, prosmažíme, přidáme víno a necháme zprudka téměř vyvařit. Zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem, vsypeme petrželku, necháme přejít varem a odstavíme. Omáčkou přeléváme porce ryby. Můžeme použít i jinou rybu, v této úpravě je chutný i například candát.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 4285x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • 100 g plátků libovější anglické slaniny nebo česnekového boku
  • 1 cibule
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1-2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • máslo
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory s máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh s petrželkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz