Recept Pstruh s petrželkovou omáčkou

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ryby osolíme, opepříme a opečeme na másle. Vyndáme a zabalíme do alobalu, aby nevychladly. Na másle orestujeme na slabé proužky nakrájenou slaninu nebo bok, po chvíli přidáme co nejjemněji pokrájenou cibulku a taktéž orestujeme. Zasypeme lžící mouky, prosmažíme, přidáme víno a necháme zprudka téměř vyvařit. Zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem, vsypeme petrželku, necháme přejít varem a odstavíme. Omáčkou přeléváme porce ryby. Můžeme použít i jinou rybu, v této úpravě je chutný i například candát.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 4544x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • 100 g plátků libovější anglické slaniny nebo česnekového boku
  • 1 cibule
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1-2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • máslo
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory s máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh s petrželkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz