Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
janskyv Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Inspirací pro moji úpravu byl recept od Terrinky „Čekanka s filety ze pstruha“. Neměl jsem pstruha uzeného, tak jsem připravil čekanku se pstruhy čerstvými.
Umytou a usušenou papriku nakrájet na velmi malé kousky. K paprice přidat 3PL olivového oleje, 1 PL octa, špetku soli a špetku pepře dle chuti. Směs odstavit stranou. Omytou čekanku podílně rozčtvrtit, lehce osolit a každou část pomalu opéci z každé strany cca 1 minutu na roztopeném másle. Omyté a usušené pstruhy bez hlavy rozpůlit a každou polovinu osolit a opepřit z obou stran. Pro změnu chuti se může lehce použít např. grilovací koření, směs koření adamova žebra apod. Filety ze pstruha následně opéci na rozpáleném olivovém oleji. Následně opečené filety ze pstruha položíme do zapékací misky kůží dolů. Na každý filet položíme čtvrt opečené čekanky a přelejeme připravenou směsí z papriky, oleje a koření. Vše dále přelejeme zbytky oleje ze pstruha a rozpuštěného másla z čekanky. Misku vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Přibližně po 20 minutách přesypeme vše v misce strouhaným sýrem a snížíme teplotu trouby na 180°C na dobu cca 15 minut. Sýr musí být zapečený do zlatova. Dobrou chuť
Recept je z kategorií: Ryby
Vařené/pečené/americké brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pstruh s čekankou a paprikou