Recept Pstruh pod sklem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pstruhy uvaříme v okyselené a osolené vodě, vyjmeme. Stáhneme z kůže, vybereme maso bez kostí a dáme stranou. Vezmeme formu na rybu (dělají se ve tvaru kapra nebo obecně ryby), na dno vylijeme trochu chladnoucí želatiny, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku, přisolili a trochu okyselili citronovou šťávou. Necháme ztuhnout. Na tuto tenkou vrstvičku tvoříme "rybu". Oči ryby můžeme udělat z malinké houbičky, šupiny z plátků okurek, ploutvičky zvýrazníme proužky kapií. Opět dáme tenkou vrstvu želatiny, potom urovnáme obrané maso z pstruha, které malinko zakápneme citronem, a posypeme jemňounce nakrájenou šalotkou. Nakonce zalijeme až po vrch formy želatinou a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc v ledničce. Pro snadné vyklopení je dobré na dno vypnout potravinovou folii a okraje nechat přečnívat - lépe se vyndá. Pokud jsme to neudělali, musíme formu mírně nahřát v teplé vodě, pak se ryba vyklopí. Po vyklopení ryby můžeme na vrchu ještě nazdobit majonézou, zeleninou a dle vlastní fantazie. Stejně a možná s ještě větším úspěchem můžeme použít úhoře či lososa. Kapra jsem z důvodu nedostatku trpělivosti nezkoušela.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 06.11.06 vloženo
  • 4056x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 ho + noc

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 pstruzi (cca po 300 g)
  • ocet, tymián, bobkový list, pepř v celku, nové koření, sůl
  • 2 sáčky želatiny v prášku
  • naložené okurky, kapie, houby
  • citronová šťáva, 1 šalotka

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh pod sklem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz