Recept Pstruh po mlynářsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pstruh po mlynářsku

Postup

1. Pstruhy důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Ocet rozmícháme se solí, pepřem a 1 lžící oleje a touto směsí ryby potřeme. Hladkou mouku dáme do síta a pstruhy poprášíme. 2. Ve 2 velkých pánvích rozehřejeme po 1 lžíci másla. Pstruhy v nich opékáme po každé straně zhruba 5 min. dozlatova, vyjmeme a udržujeme v teple. 3. jednu pánev očistíme, zpěníme na ní 4 lžíce másla, vsypeme mandle a mírně opražíme. Citrony rozpůlíme a vymačkáme. Pstruhy pokapeme citro­novou šťávou. Opraženými mandlemi a máslem ryby přelijeme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.05.04 vloženo
  • 25284x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 860 kcal, 61 g bílkovin, 56 g tuků, 22 g sacharidů
  • 4 vykuchaní pstruzi (asi po 300 g)
  • 1 lžíce vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce mouky
  • 6 lžic másla
  • 115 g mandlo­vých lupínků
  • 2 citrony

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s petrželkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh po mlynářsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz