Recept Pstruh po mlynářsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pstruh po mlynářsku

Postup

1. Pstruhy důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Ocet rozmícháme se solí, pepřem a 1 lžící oleje a touto směsí ryby potřeme. Hladkou mouku dáme do síta a pstruhy poprášíme. 2. Ve 2 velkých pánvích rozehřejeme po 1 lžíci másla. Pstruhy v nich opékáme po každé straně zhruba 5 min. dozlatova, vyjmeme a udržujeme v teple. 3. jednu pánev očistíme, zpěníme na ní 4 lžíce másla, vsypeme mandle a mírně opražíme. Citrony rozpůlíme a vymačkáme. Pstruhy pokapeme citro­novou šťávou. Opraženými mandlemi a máslem ryby přelijeme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.05.04 vloženo
  • 25906x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 860 kcal, 61 g bílkovin, 56 g tuků, 22 g sacharidů
  • 4 vykuchaní pstruzi (asi po 300 g)
  • 1 lžíce vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce mouky
  • 6 lžic másla
  • 115 g mandlo­vých lupínků
  • 2 citrony

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s petrželkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh po mlynářsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz