Recept Pstruh po kreolsku..

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vykuchat ryby, omyt a osusit. Na jedne strane do nich nariznou dva az tri diagonalni zarezy.

Limetku rozkrojit napul a vetrit ji po obou stranach do ryb i s vymackanou stavou. Zbytek suche marinady smichat v misce a vetrit ji do ryb. Nechat marinovat po 30 minut.

Povrch:
Smichat vsechny ingredience az na citronovou stavu. Te pridat pouze 2 lzice. Dobre vse ochutit a je-li nutne tak pridat papricku a sul.

Priprava:
Na lehce vymastene panvi ryby (prvne zarezy dolu) naprudko 5 minut po kazde strane osmazit (zajiste cas je orientacni, zalezi na velikosti, druhu a tloustce ryb), nebo do te doby, nez jsou matne na vzhled. Na osmazene rozdelit povrch a podavat s bagetou, anebo jinou prilohou vasi volby.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 22.07.10 vloženo
  • 5470x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 male cele ryby, kazda mene nez 400 g
  • Sucha marinada:
  • 1 limeta
  • 2 strouzky cesneku na drobno posekane
  • 2 lzicky hrube morske soli
  • 2 lzice tymianu na jemno posekaneho
  • 1 jarni cibulka (zelena salotka) na drobno pokrajena
  • Povrch:
  • 1 mala cibule, oloupana a na drobno pokrajena
  • 1 cela jarni cibulka (zelena salotka) na drobno pokrajena
  • 1/4 - 1/2 palive papricky podle chuti, na jemno posekane
  • 1 mensi rajce bez seminek na drobno pokrajene
  • 2 strouzky cesneku na drobno posekane
  • 1 lzice olivoveho oleje
  • 1 citron (z pulky stava a druha pulka nakrajena na tenke platky)
  • morska sul a cerstve mlety pepr podle chuti

Doporučená příloha

  • pecene brambory, ryze nebo jenom bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh po kreolsku..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 24.07.10 03:50
Re: Pstruh po kreolsku...

manku, tam jsem te nechtela mit :) avsak takovouto debatou si clovek ledacos uvedomi, ze ano?

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.10 03:27
Re: Pstruh po kreolsku... Abi,

no tak to jsi mě dostala na kolena, ale můžeme počítat z asi 1/3 odpadem… :)

 
babi
6360 příspěvků 24.07.10 03:00
Re: Pstruh po kreolsku...

manku, vazne ‚abi‘ zni o moc lepe, nez babi, ze bych si to ‚b‘ umazla? Prosim muzes mi rict, kdyz dejme tomu nevykuchana sakumprask ryba vazi 400 g, kolik vazi pripravena, vykuchana, popripade vykostena a bez hlavy? Nikdy jsem to nevazila. Neboj, to uz neni o nasi debate, to je jenom pro pouceni :)

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.10 01:57
Re: Pstruh po kreolsku...

Ještě: Ta tabulka udává váhu chycené, tedy nekuchané ryby! :) Jo a vypadlo mi B… :)

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.10 01:55
Re: Pstruh po kreolsku... abi,

to není proti receptu, to byl jen podiv nad velikostí „malé“ ryby. :)

Recept sám o sobě mám uložený k vyzkoušení, určitě bude skvělý!

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.10 01:53
Re: Pstruh po kreolsku... Jolanko,

menší ryby jsou většinou chutnější, tak nějak to už prostě je. Restaurace berou pstruhy maximálně do 200 g jako první jakost, s větší délkou a váhou se cena i kvalita snižuje (tedy při nákupu, neříkám, že je neprodávají stejně draze nebo ještě dráž!). Stejné je to u línů, nejchutnější jsou kolem 20 cm délky, ovšem ti jdou na vývoz a v obchodech jsou jenom ti větší. Tož tak asi… :)

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 22:08
Re: Pstruh po kreolsku...

casino, dekuji Vam! Kdyz manzel brzy rano donese nachytane pstruhy v horske bystrine, Vy se vysoukate ze spacaku, jdete je na panvi na ohnisti pripravit, kousou Vas hovada velka jako letadla a Vy provozujete tanec svateho Vita, to si pak pochutnate a snite alespon dva, jenom tak bez chleba, protoze ten Vam uz pred nekolika dny dosel…

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 21:48
Re: Pstruh po kreolsku...

jandule, dovolena byla nadherna, ze ano ;) K tem pstruhum jsem chtela napsat ‚relativne vzato‘, ale on to nahore uz napsal casino ;)

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 21:40
Re: Pstruh po kreolsku...

manku, tys me vcera pekne zmatl ;) Vzdyt ja rikam pod urcitou hranici a je pak uz na kuchari, jakou rybu si zvoli. Opakuji, udala jsem vahu kompletni cerstve chycene ryby. Ale ty jsi expert, ja ne ;) a jsem rada, ze nas hlidas a usmernujes :)
 Diky!

 
jolana
5065 příspěvků 23.07.10 21:10
Re: Pstruh po kreolsku...

Manku, k tej vahe pstruhov taka spomienka…nikdy nezabudnem na to aky jelahodny pstruh len tak nad ohnom ci v pahrebe upeceny . Na leto sme chodievali do Slovenskeho raja, na Dobsinej bol stryc hlavny porybny. Vtedy velke kusky boli pre turistov z nemecka ;-)) aby sa kazdy rok vracali, mali marky a my vychodniari sme mali v aute akurat tak zeleninu zo zahrady pre pribuznych.. :D
Pre nas stryc nechaval tie mensie..a stalo sa, ze sa nam usli aj tie velke . Neviem cim to je, ale tie male boli chutnejsie.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.07.10 20:54
Re: Pstruh po kreolsku...

Jen pro zajímavost průměrný poměr délky a váhy pstruha:

25 cm - 160 g
28 cm - 210 g
32 cm - 310 g
35 cm - 390 g (tohle je ta míra pod 400 g! :) )
36 cm - 420 g

 
casino
4478 příspěvků 23.07.10 19:56
Re: Pstruh po kreolsku...

jandule, nejsem rybář, ale „sardince“ co je zaživa přes celý talíř (tedy 25 cm :) ) u nás říkáme „šulica“. A takových šulic (a klidně mohou hrát všemi barvami :-), tedy přes celý talíř, klidně 3 kousky na perzónu. Často říkám, že vše je relativní… tady tu „relativitu“ „absolutizuje“ ten první z přiložených obrázků…To je prosím taková trošku větší šulica :-)
Nakonec, babi nepíše nic jiného než že:
4 male cele ryby, kazda mene nez 400 g, že?:-)

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 23.07.10 19:06
Re: Pstruh po kreolsku...

Nejen v Americe dělají takhle velké pstruhy, nedávno jsem jedla „pastrmku“ v Černé hoře a musím říct, že 150 g neměl. Měřil od čumáku k ocasu dobře 25 cm a žádný chudák!

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.07.10 14:35
Re: Pstruh po kreolsku...

To je malé nedorozumnění, ty váhy jsou už na rybu v kuchyňské úpravě! :D

Jedna ryba = jedna porce - tedy restaurační.

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 09:37
Re: Pstruh po kreolsku...

manku ;) zajiste, zde je vse obrovske. Ja nemluvim o mrence, ale pstruhu ;) Avsak vazne, co ti na 15-ti dekove nevykuchane rybe s hlavou zbyde k jidlu? Kolik jich pak mas k veceri? Pouzivam duhoveho pstruha.

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 09:10
Re: Pstruh po kreolsku...

cookie, makrela bude take dobra ;)

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.07.10 05:53
Re: Pstruh po kreolsku... Babi,

malý pstruh je někde mezi 150 až 200 g, kolem 400 gramů je to pstruh jak velryba. No, v Emerice je to asi jak v CCCP, vsjo bolšoje… :)

 
cookie123
253 příspěvků 23.07.10 04:28
Re: Pstruh po kreolsku...

NO, já osobně jsem se zamilovala. Zkusím i s makrelou:)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz