Recept Pstruh po kreolsku..

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vykuchat ryby, omyt a osusit. Na jedne strane do nich nariznou dva az tri diagonalni zarezy.

Limetku rozkrojit napul a vetrit ji po obou stranach do ryb i s vymackanou stavou. Zbytek suche marinady smichat v misce a vetrit ji do ryb. Nechat marinovat po 30 minut.

Povrch:
Smichat vsechny ingredience az na citronovou stavu. Te pridat pouze 2 lzice. Dobre vse ochutit a je-li nutne tak pridat papricku a sul.

Priprava:
Na lehce vymastene panvi ryby (prvne zarezy dolu) naprudko 5 minut po kazde strane osmazit (zajiste cas je orientacni, zalezi na velikosti, druhu a tloustce ryb), nebo do te doby, nez jsou matne na vzhled. Na osmazene rozdelit povrch a podavat s bagetou, anebo jinou prilohou vasi volby.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 22.07.10 vloženo
  • 5522x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 male cele ryby, kazda mene nez 400 g
  • Sucha marinada:
  • 1 limeta
  • 2 strouzky cesneku na drobno posekane
  • 2 lzicky hrube morske soli
  • 2 lzice tymianu na jemno posekaneho
  • 1 jarni cibulka (zelena salotka) na drobno pokrajena
  • Povrch:
  • 1 mala cibule, oloupana a na drobno pokrajena
  • 1 cela jarni cibulka (zelena salotka) na drobno pokrajena
  • 1/4 - 1/2 palive papricky podle chuti, na jemno posekane
  • 1 mensi rajce bez seminek na drobno pokrajene
  • 2 strouzky cesneku na drobno posekane
  • 1 lzice olivoveho oleje
  • 1 citron (z pulky stava a druha pulka nakrajena na tenke platky)
  • morska sul a cerstve mlety pepr podle chuti

Doporučená příloha

  • pecene brambory, ryze nebo jenom bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh po kreolsku..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 24.07.10 03:50
Re: Pstruh po kreolsku...

manku, tam jsem te nechtela mit :) avsak takovouto debatou si clovek ledacos uvedomi, ze ano?

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.10 03:27
Re: Pstruh po kreolsku... Abi,

no tak to jsi mě dostala na kolena, ale můžeme počítat z asi 1/3 odpadem… :)

babi
6360 příspěvků 24.07.10 03:00
Re: Pstruh po kreolsku...

manku, vazne ‚abi‘ zni o moc lepe, nez babi, ze bych si to ‚b‘ umazla? Prosim muzes mi rict, kdyz dejme tomu nevykuchana sakumprask ryba vazi 400 g, kolik vazi pripravena, vykuchana, popripade vykostena a bez hlavy? Nikdy jsem to nevazila. Neboj, to uz neni o nasi debate, to je jenom pro pouceni :)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.10 01:57
Re: Pstruh po kreolsku...

Ještě: Ta tabulka udává váhu chycené, tedy nekuchané ryby! :) Jo a vypadlo mi B… :)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.10 01:55
Re: Pstruh po kreolsku... abi,

to není proti receptu, to byl jen podiv nad velikostí „malé“ ryby. :)

Recept sám o sobě mám uložený k vyzkoušení, určitě bude skvělý!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.10 01:53
Re: Pstruh po kreolsku... Jolanko,

menší ryby jsou většinou chutnější, tak nějak to už prostě je. Restaurace berou pstruhy maximálně do 200 g jako první jakost, s větší délkou a váhou se cena i kvalita snižuje (tedy při nákupu, neříkám, že je neprodávají stejně draze nebo ještě dráž!). Stejné je to u línů, nejchutnější jsou kolem 20 cm délky, ovšem ti jdou na vývoz a v obchodech jsou jenom ti větší. Tož tak asi… :)

babi
6360 příspěvků 23.07.10 22:08
Re: Pstruh po kreolsku...

casino, dekuji Vam! Kdyz manzel brzy rano donese nachytane pstruhy v horske bystrine, Vy se vysoukate ze spacaku, jdete je na panvi na ohnisti pripravit, kousou Vas hovada velka jako letadla a Vy provozujete tanec svateho Vita, to si pak pochutnate a snite alespon dva, jenom tak bez chleba, protoze ten Vam uz pred nekolika dny dosel…

babi
6360 příspěvků 23.07.10 21:48
Re: Pstruh po kreolsku...

jandule, dovolena byla nadherna, ze ano ;) K tem pstruhum jsem chtela napsat ‚relativne vzato‘, ale on to nahore uz napsal casino ;)

babi
6360 příspěvků 23.07.10 21:40
Re: Pstruh po kreolsku...

manku, tys me vcera pekne zmatl ;) Vzdyt ja rikam pod urcitou hranici a je pak uz na kuchari, jakou rybu si zvoli. Opakuji, udala jsem vahu kompletni cerstve chycene ryby. Ale ty jsi expert, ja ne ;) a jsem rada, ze nas hlidas a usmernujes :)
 Diky!

jolana
5065 příspěvků 23.07.10 21:10
Re: Pstruh po kreolsku...

Manku, k tej vahe pstruhov taka spomienka…nikdy nezabudnem na to aky jelahodny pstruh len tak nad ohnom ci v pahrebe upeceny . Na leto sme chodievali do Slovenskeho raja, na Dobsinej bol stryc hlavny porybny. Vtedy velke kusky boli pre turistov z nemecka ;-)) aby sa kazdy rok vracali, mali marky a my vychodniari sme mali v aute akurat tak zeleninu zo zahrady pre pribuznych.. :D
Pre nas stryc nechaval tie mensie..a stalo sa, ze sa nam usli aj tie velke . Neviem cim to je, ale tie male boli chutnejsie.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.07.10 20:54
Re: Pstruh po kreolsku...

Jen pro zajímavost průměrný poměr délky a váhy pstruha:

25 cm - 160 g
28 cm - 210 g
32 cm - 310 g
35 cm - 390 g (tohle je ta míra pod 400 g! :) )
36 cm - 420 g

casino
4486 příspěvků 23.07.10 19:56
Re: Pstruh po kreolsku...

jandule, nejsem rybář, ale „sardince“ co je zaživa přes celý talíř (tedy 25 cm :) ) u nás říkáme „šulica“. A takových šulic (a klidně mohou hrát všemi barvami :-), tedy přes celý talíř, klidně 3 kousky na perzónu. Často říkám, že vše je relativní… tady tu „relativitu“ „absolutizuje“ ten první z přiložených obrázků…To je prosím taková trošku větší šulica :-)
Nakonec, babi nepíše nic jiného než že:
4 male cele ryby, kazda mene nez 400 g, že?:-)

Labužník jandule02
1089 příspěvků 23.07.10 19:06
Re: Pstruh po kreolsku...

Nejen v Americe dělají takhle velké pstruhy, nedávno jsem jedla „pastrmku“ v Černé hoře a musím říct, že 150 g neměl. Měřil od čumáku k ocasu dobře 25 cm a žádný chudák!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.07.10 14:35
Re: Pstruh po kreolsku...

To je malé nedorozumnění, ty váhy jsou už na rybu v kuchyňské úpravě! :D

Jedna ryba = jedna porce - tedy restaurační.

babi
6360 příspěvků 23.07.10 09:37
Re: Pstruh po kreolsku...

manku ;) zajiste, zde je vse obrovske. Ja nemluvim o mrence, ale pstruhu ;) Avsak vazne, co ti na 15-ti dekove nevykuchane rybe s hlavou zbyde k jidlu? Kolik jich pak mas k veceri? Pouzivam duhoveho pstruha.

babi
6360 příspěvků 23.07.10 09:10
Re: Pstruh po kreolsku...

cookie, makrela bude take dobra ;)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.07.10 05:53
Re: Pstruh po kreolsku... Babi,

malý pstruh je někde mezi 150 až 200 g, kolem 400 gramů je to pstruh jak velryba. No, v Emerice je to asi jak v CCCP, vsjo bolšoje… :)

cookie123
253 příspěvků 23.07.10 04:28
Re: Pstruh po kreolsku...

NO, já osobně jsem se zamilovala. Zkusím i s makrelou:)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz