Recept Pstruh po francouzsku

(Hodnoceno 2x) manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné ryby na bocích několikrát příčně nařízneme. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na pánvi osmažíme na másle na mírném ohni po obou stranách dozlatova. Vyjmeme, necháme okapat tuk, vložíme je do horkého kastrolu a posypeme nasekanou petrželkou. Na pánvi rozpálíme zbylé máslo, odstavíme, přidáme vařící ocet a ryby tím polijeme. Podáváme s vařeným bramborem. (převzato z „Ryby v kuchyni“, Milan Pohunek, 1987)

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 12165x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g másla
  • petrželová nať
  • 2-3 lžíce octa.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.3.16 09:35

Za mě normálně opečený pstruh na másle, jako každý jiný, jenže tenhle se válí v kyselém másle. A to jsem dal jenom jednu lžíci octa. Mastné, kyselé, nedobré.

Odkaz na uvaření

TerryV 11.4.14 19:08

Výborné, jednoduché, rychlé!

Diskuse k receptu Pstruh po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pstruh po francouzsku

casino
4498 příspěvků 12.4.14 00:29
No, Frantíci zajisté použili "obyčejný vinný",

… ale v české kotlině v r. 1987 jen málokdo znal ocet jiný, než obyčejný kvasný lihový :lol:

TerryV
2 příspěvky 11.4.14 19:07

Další z receptů, kterým jsem po přečtení moc nedůvěřovala, ale předčil všechna očekávání - výborné! :) Prostě v jednoduchosti je krása :palec: Nejprve jsem přidávala horký vinný ocet opatrně, ale pak jsem tam vylila cca 2 lžíce a neprohloupila. Opravdu zajímavá chuť, která k pstruhům sedla dokonale. No holt Francouzi vědí…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pstruh po francouzsku - Esme,

obyčejný vinný stačí, pokud to změníš, myslím že by to nemělo být na škodu. :-)

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pstruh po francouzsku

Manku, to zní jednoduše a moc chutně. Jen se chci zeptat jaký ocet? Balsamico, jablečný, nebo obyčejný vinný?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuře na medu Kuře na medu
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz