Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěné ryby na bocích několikrát příčně nařízneme. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na pánvi osmažíme na másle na mírném ohni po obou stranách dozlatova. Vyjmeme, necháme okapat tuk, vložíme je do horkého kastrolu a posypeme nasekanou petrželkou. Na pánvi rozpálíme zbylé máslo, odstavíme, přidáme vařící ocet a ryby tím polijeme. Podáváme s vařeným bramborem. (převzato z „Ryby v kuchyni“, Milan Pohunek, 1987)
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
4.3.16 09:35
Za mě normálně opečený pstruh na másle, jako každý jiný, jenže tenhle se válí v kyselém másle. A to jsem dal jenom jednu lžíci octa. Mastné, kyselé, nedobré.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pstruh po francouzsku
… ale v české kotlině v r. 1987 jen málokdo znal ocet jiný, než obyčejný kvasný lihový
2 příspěvky 11.4.14 19:07
Další z receptů, kterým jsem po přečtení moc nedůvěřovala, ale předčil všechna očekávání - výborné!
Prostě v jednoduchosti je krása
Nejprve jsem přidávala horký vinný ocet
opatrně, ale pak jsem tam vylila cca 2 lžíce a neprohloupila. Opravdu
zajímavá chuť, která k pstruhům sedla dokonale. No holt
Francouzi vědí…
obyčejný vinný stačí, pokud to změníš, myslím že by to nemělo být na škodu.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Manku, to zní jednoduše a moc chutně. Jen se chci zeptat jaký ocet? Balsamico, jablečný, nebo obyčejný vinný?