Recept Pstruh plněný houbami s holandskou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pstruha očistíme a pokapeme citronovou šťávou. Veku nakrájíme na kostičky a navlhčíme vínem, přidáme nasekané kapary, petrželovou nať, na šalotce podušené houby, vejce, drcený pepř, sůl a promícháme. Takto připravenou náplň vložíme do pstruha, obalíme v mouce s kmínem, opečeme na pánvi a dopékáme v troubě. *Příprava omáčky:* ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem a za stálého míchání přiléváme přepuštěné máslo, dochutíme solí a petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 5038x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • 100 g žampionů
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 šalotka
  • 200 g veky
  • 10 sekaných kaparů
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 dl bílého vína
  • citron
  • hladká mouka
  • *Holandská omáčka:*
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce bílého vína
  • 400 g přepuštěného másla
  • lžíce petrželové natě
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Pstruha podáváme politého holandskou omáčkou, nejlépe s vařeným bramborem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh plněný houbami s holandskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz