Recept Pstruh plněný houbami s holandskou omáčkou

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Pstruha očistíme a pokapeme citronovou šťávou. Veku nakrájíme na kostičky a navlhčíme vínem, přidáme nasekané kapary, petrželovou nať, na šalotce podušené houby, vejce, drcený pepř, sůl a promícháme. Takto připravenou náplň vložíme do pstruha, obalíme v mouce s kmínem, opečeme na pánvi a dopékáme v troubě. *Příprava omáčky:* ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem a za stálého míchání přiléváme přepuštěné máslo, dochutíme solí a petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 5477x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • 100 g žampionů
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 šalotka
  • 200 g veky
  • 10 sekaných kaparů
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 dl bílého vína
  • citron
  • hladká mouka
  • *Holandská omáčka:*
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce bílého vína
  • 400 g přepuštěného másla
  • lžíce petrželové natě
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Pstruha podáváme politého holandskou omáčkou, nejlépe s vařeným bramborem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh plněný houbami s holandskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz