Recept Pstruh obalený slaninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pstruh obalený slaninou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Pstruhy omyjeme, osušíme a potřeme osolenou citrono­vou šťávou. 2. Jemně sekaný česnek smícháme s koprem, petrželkou, žervé (lučinou) a mlékem. Směsi naplníme pstruhy. 3. Pstruhy obalíme slaninou, poskládáme vedle sebe do zapékací misy a pečeme zhru­ba 25 min. 4. Oloupané šalotky drobně nasekáme a zpě­níme na rozehřátém masle. Vývar povaříme zhruba 5 min. s rozmarýnem, poté jím zalijeme šalotku a chvíli podusíme. Zhruba 10 min. před dopečením rybu podlijeme vývarem s cibulí.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 16.11.01 vloženo
  • 10091x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžičky koprových lístků
  • 4 lžičky sekané petrželky
  • 60 g žervé nebo lučiny
  • 2 lžíce mléka
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru z kostky
  • 4 snítky rozmarýnu

Doporučená příloha

  • Podáváme s bagetou a hlávkovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh obalený slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz