Recept Pstruh obalený slaninou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pstruh obalený slaninou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Pstruhy omyjeme, osušíme a potřeme osolenou citrono­vou šťávou. 2. Jemně sekaný česnek smícháme s koprem, petrželkou, žervé (lučinou) a mlékem. Směsi naplníme pstruhy. 3. Pstruhy obalíme slaninou, poskládáme vedle sebe do zapékací misy a pečeme zhru­ba 25 min. 4. Oloupané šalotky drobně nasekáme a zpě­níme na rozehřátém masle. Vývar povaříme zhruba 5 min. s rozmarýnem, poté jím zalijeme šalotku a chvíli podusíme. Zhruba 10 min. před dopečením rybu podlijeme vývarem s cibulí.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 16.11.01 vloženo
  • 8051x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžičky koprových lístků
  • 4 lžičky sekané petrželky
  • 60 g žervé nebo lučiny
  • 2 lžíce mléka
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru z kostky
  • 4 snítky rozmarýnu

Doporučená příloha

  • Podáváme s bagetou a hlávkovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh obalený slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz