Recept Pstruh obalený slaninou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pstruh obalený slaninou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Pstruhy omyjeme, osušíme a potřeme osolenou citrono­vou šťávou. 2. Jemně sekaný česnek smícháme s koprem, petrželkou, žervé (lučinou) a mlékem. Směsi naplníme pstruhy. 3. Pstruhy obalíme slaninou, poskládáme vedle sebe do zapékací misy a pečeme zhru­ba 25 min. 4. Oloupané šalotky drobně nasekáme a zpě­níme na rozehřátém masle. Vývar povaříme zhruba 5 min. s rozmarýnem, poté jím zalijeme šalotku a chvíli podusíme. Zhruba 10 min. před dopečením rybu podlijeme vývarem s cibulí.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 16.11.01 vloženo
  • 7677x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžičky koprových lístků
  • 4 lžičky sekané petrželky
  • 60 g žervé nebo lučiny
  • 2 lžíce mléka
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru z kostky
  • 4 snítky rozmarýnu

Doporučená příloha

  • Podáváme s bagetou a hlávkovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh obalený slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz