Recept Pstruh na rožni s granátovou omáčkou

manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Pstruhy osolíme, opepříme a napíchneme na jehly. Potom opečeme na rožni nebo na grilu. Při pečení je potíráme máslem. V rozpáleném tuku osmažíme kousky cibule až zesklovatí, potom ji zasypeme cukrem a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat. Přilijeme víno, kečup, přidáme rozinky, dužninu granátového jablka nakrájenou na kousky a citronovou kůru. Vzniklou omáčku pomalu vaříme asi 20 minut. Upečené pstruhy podáváme polité omáčkou z granátových jablek a posypané zelenou natí.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 12.12.05 vloženo
  • 3980x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • zelená petrželka.
  • Omáčka:
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl kečupu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžička cukru
  • 50 g rozinek
  • 2 granátová jablka
  • 1 lžička citronové kůry.

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh na rožni s granátovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz