Recept Pstruh na červeném víně II

manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Pstruhy nasolíme a necháme 3/4 hodiny v chladu odležet. Do kastrolu nalijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kousek citronové kůry. Bobkový list a přivedeme k varu. Pak odstavíme, vložíme a urovnáme pstruhy a vaříme mírným varem, (táhneme), 15 minut. Vařené ryby přendáme na ohřátou mísu a přelijeme je procezeným vínem, ve kterém jme rozpustili a provařili máslo, do kterého jsme vhnětli trochu hladké mouky. Podáváme s plátky veky opečenými dorůžova na másle. (převzato z „Ryby v kuchyni“, Milan Pohunek, 1987)

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 4571x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • sůl
  • ½ l přírodního červeného vína
  • 30 g cibule
  • 1 bobkový list
  • 3 žemle
  • 50 g másla
  • citronová kůra.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh na červeném víně II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Tatranské kuře Tatranské kuře
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz