Recept Pstruh na bylinkách

aneb Pstruh na bylinkách a ovoci

(Hodnoceno 1x) anci Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pstruh na bylinkách

Postup

Ochutnáme víno a nalijeme si sklenku (stejně se budeme dělit s rybama) Bylinky necháme vcelku, citrony a limety nakrájíme na čtvrtky, jablko na osminky (bez jadřince), česnek oloupeme a rozbouchneme. Rybám naplníme máslem vymazaná bříška vždy svazečkem bylinek, kusem citronu a limetky a nějakým česnekem. Do pekáčku naskládáme ryby tak, aby byly nacpaným bříškem dolů, obložíme jablkem a zbytky bylinek s citrusy, na ryby dáme malé kousky másla, jemně posolíme a zalejeme trochou vody a vína. Vrazíme do rozehřáté trouby, nejdřív na chvilku lehce zakryté alobalem, pak jen tak - pečeme rychle, doléváme víno nebo vodu tak, aby ryby neplavaly, jen aby tam bylo stále něco šťávy a rybky tím občas potřeme. Ryby budou hotové když jde povytáhnout hřbetní ploutev, maso by mělo být křehké a šťavnaté, ale ne vysušené, proto radši častěji kontrolujte. Hned po vytažení z trouby kůži rybek ještě jednou lehce potřeme kouskem másla a přelejeme šťávou. Hned podáváme, každý si dosolí a dopepří až podle chuti na talíři. Velmi rychlý recepis pro romantiku ve dvou, ale i na večeři třeba pro osm lidí (víc ryb jsem na pekáč prostě nenaskládala... :-) To samé jde nacpat (po jedné rybě) do alobalových či papírových balíčků a udělat venku na grilu. Bylinkama pokud to jde opravdu nešetřete - jejich vůně a chuť stačí, pak nepotřebuje ani moc pepřit nebo solit.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 10.01.06 vloženo
  • 28732x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 40 min

Ingredience

  • pstruzi
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, estragon, dobromysl, máta, šalvěj) - hodně
  • česnek
  • citrony, limetky (umýt)
  • jablko (kyselejší, pevné)
  • máslo
  • bílé víno (kvalitní, suché, nejlít to samé co pak bude k jídlu)

Doporučená příloha

  • tmavý chléb, vychlazené bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 7.11.12 19:21

.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Pstruh na bylinkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pstruh na bylinkách a ovoci

Vlk76
1 příspěvek 29.1.13 09:38
Dotaz

Na kolik stupnů tohoto pstruha pečete?
Děkuji za info.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pstruh na bylinkách a ovoci

Tak nějak podobně jsem dělala štiku (ID 20186). Ryba + citrón + bylinky je prostě základní kombinace :-)))
P.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Karbanátky Karbanátky
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz