Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anci Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Ochutnáme víno a nalijeme si sklenku (stejně se budeme dělit s rybama) Bylinky necháme vcelku, citrony a limety nakrájíme na čtvrtky, jablko na osminky (bez jadřince), česnek oloupeme a rozbouchneme. Rybám naplníme máslem vymazaná bříška vždy svazečkem bylinek, kusem citronu a limetky a nějakým česnekem. Do pekáčku naskládáme ryby tak, aby byly nacpaným bříškem dolů, obložíme jablkem a zbytky bylinek s citrusy, na ryby dáme malé kousky másla, jemně posolíme a zalejeme trochou vody a vína. Vrazíme do rozehřáté trouby, nejdřív na chvilku lehce zakryté alobalem, pak jen tak - pečeme rychle, doléváme víno nebo vodu tak, aby ryby neplavaly, jen aby tam bylo stále něco šťávy a rybky tím občas potřeme. Ryby budou hotové když jde povytáhnout hřbetní ploutev, maso by mělo být křehké a šťavnaté, ale ne vysušené, proto radši častěji kontrolujte. Hned po vytažení z trouby kůži rybek ještě jednou lehce potřeme kouskem másla a přelejeme šťávou. Hned podáváme, každý si dosolí a dopepří až podle chuti na talíři. Velmi rychlý recepis pro romantiku ve dvou, ale i na večeři třeba pro osm lidí (víc ryb jsem na pekáč prostě nenaskládala... :-) To samé jde nacpat (po jedné rybě) do alobalových či papírových balíčků a udělat venku na grilu. Bylinkama pokud to jde opravdu nešetřete - jejich vůně a chuť stačí, pak nepotřebuje ani moc pepřit nebo solit.
Recept je z kategorií: Ryby
tmavý chléb, vychlazené bílé víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pstruh na bylinkách a ovoci
1 příspěvek 29.1.13 09:38
Na kolik stupnů tohoto pstruha pečete?
Děkuji za info.
Tak nějak podobně jsem dělala štiku (ID 20186). Ryba + citrón + bylinky je prostě základní kombinace
P.