Recept Pstruh na bylinkách

aneb Pstruh na bylinkách a ovoci

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pstruh na bylinkách

Postup

Ochutnáme víno a nalijeme si sklenku (stejně se budeme dělit s rybama) Bylinky necháme vcelku, citrony a limety nakrájíme na čtvrtky, jablko na osminky (bez jadřince), česnek oloupeme a rozbouchneme. Rybám naplníme máslem vymazaná bříška vždy svazečkem bylinek, kusem citronu a limetky a nějakým česnekem. Do pekáčku naskládáme ryby tak, aby byly nacpaným bříškem dolů, obložíme jablkem a zbytky bylinek s citrusy, na ryby dáme malé kousky másla, jemně posolíme a zalejeme trochou vody a vína. Vrazíme do rozehřáté trouby, nejdřív na chvilku lehce zakryté alobalem, pak jen tak - pečeme rychle, doléváme víno nebo vodu tak, aby ryby neplavaly, jen aby tam bylo stále něco šťávy a rybky tím občas potřeme. Ryby budou hotové když jde povytáhnout hřbetní ploutev, maso by mělo být křehké a šťavnaté, ale ne vysušené, proto radši častěji kontrolujte. Hned po vytažení z trouby kůži rybek ještě jednou lehce potřeme kouskem másla a přelejeme šťávou. Hned podáváme, každý si dosolí a dopepří až podle chuti na talíři. Velmi rychlý recepis pro romantiku ve dvou, ale i na večeři třeba pro osm lidí (víc ryb jsem na pekáč prostě nenaskládala... :-) To samé jde nacpat (po jedné rybě) do alobalových či papírových balíčků a udělat venku na grilu. Bylinkama pokud to jde opravdu nešetřete - jejich vůně a chuť stačí, pak nepotřebuje ani moc pepřit nebo solit.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 10.01.06 vloženo
  • 28178x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 40 min

Ingredience

  • pstruzi
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, estragon, dobromysl, máta, šalvěj) - hodně
  • česnek
  • citrony, limetky (umýt)
  • jablko (kyselejší, pevné)
  • máslo
  • bílé víno (kvalitní, suché, nejlít to samé co pak bude k jídlu)

Doporučená příloha

  • tmavý chléb, vychlazené bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 7.11.12 19:21

.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Pstruh na bylinkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pstruh na bylinkách a ovoci

Vlk76
1 příspěvek 29.1.13 09:38
Dotaz

Na kolik stupnů tohoto pstruha pečete?
Děkuji za info.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pstruh na bylinkách a ovoci

Tak nějak podobně jsem dělala štiku (ID 20186). Ryba + citrón + bylinky je prostě základní kombinace :-)))
P.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz