Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kvety i se zelenou cástí dejte do zavarovací sklenice, nasypte na ne cukr, sklenici uzavrete a nechte je stát asi ½-1 den
na teplém míste ale ne na prímém slunci. Zalejte je vodkou a nechte je stát
na stejném míste 4 týdny.
Likér prefiltrujte a pokud není dost sladký dosladte jej cukrovým sirupem
svareným z vody a cukru v pomeru 250 g cukru a 2½ dl vody. Naplnte do
lahví a uzavrete.
Likér lze konzumovat okamzite ale je lepsí po 2-3 mesícním odlezení.
Známý nemecký farár Kneipp doporucoval tento likér pri revmatismu a dne.
Prvosenkové víno.
Z kvetu prvosenky lze pripravit prvosenkové víno. Hrst kvetu se zaleje 1 litrem bílého suchého
vína a nechá se táhnout 1-2 dny na chladném, tmavém míste. Prefiltruje se
a plní se do lahví.
Toto víno údajne posiluje srdce.
Prvosenkový snaps.
Kvety prvosenky bez zelených cástí se dají do zavarovací láhve a zalijí se vodkou 40% tak, aby byly potopeny. Nechá se stát 4-5 dnu a prefiltruje se pres papírový filtr na kávu. Redí se vodkou v pomeru 1 díl esence k 6-8 dílum vodky. Lze konzumovat okamzite ale je lepsí po odlezení.
Tento snaps má uklidnující úcinky, pouzívá se pri nespavosti, hyperaktivite, stresu, astmatu, bronchitide, pri bolesti hlavy a horecce. Jako obklad se dá pouzít na nezity, pihy, pri migréne a pri spálení sluncem.
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
717 příspěvků 16.04.09 20:16
Pokud nemás mátové bonbony experimentuj a pouzij jiné. Ty jsou tam jen kvuli chuti.
… a mátové bonbony? Miloš
5065 příspěvků 16.04.09 19:03
ako ti to vyhovuje…a dakujem moc..:))
717 příspěvků 16.04.09 18:41
Zmínené recepty Ti mohu poslat. Nebo je mám zverejnit?
Ano, pokud toužíte po melanomu, macerujte si pihy alkoholem, byť i jenom 40%. Velmi tím potěšíte svého onkologa.
5065 příspěvků 16.04.09 18:22
prosim, nenasiel by sa recept na matovy alebo tymianovy alebo zo salvie? …to mam teraz po ruke…;))