Recept První gulášová polévka

Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozpustíme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 8 - 10 minut smažíme. Zhruba 2 minuty před koncem smažení přidáme mletou papriku. Po osmažení cibule s paprikou vložíme na menší kousky nakrájené maso, které za stálého míchání po všech stranách osmahneme (2 - 4 minuty), osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vřelou vodou tak, aby bylo maso ponořené a dusíme doměkka (v papiňáku asi 30 - 40 minut). Měkké maso zaprášíme hladkou moukou, krátce opražíme a zalijeme zbytkem vřelé vody ( nejvíce však do 2 litrů), ve které jsme povařili na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Přidáme masox, dochutíme solí a pepřem a necháme ještě 4 minuty povařit. Gulášovka by měla být mírně zahoustlá, tmavší barvy a příjemně pikantnější chuti.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 8346x zobrazeno

Ingredience

  • 1 1/2 - 2 litry vody
  • 500 g hovězího masa ( je jedno jestli předního či zadního)
  • 100 g kořenové zeleniny (ale nemusí být)
  • 1 větší cibule, sůl
  • tuk na osmažení cibule a potom i masa ( nejchutnější je sádlo)
  • 60 g hladké mouky
  • kmín (nejlépe drcený)
  • sladká mletá paprika
  • 1 kostka masoxu
  • 4 brambory
  • přidat můžeme i 2 - 3 lžíce sterilovaného hrášku

Doporučená příloha

  • Příloha - nejlepší je dobrý slaný rohlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu První gulášová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na První gulášová polévka

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: První gulášová polévka

Takže, když dám do papiňáku 1kg masa hovězího předního, tak bude hotové za 20 minut?? Dovol, abych se zasmála.....

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: První gulášová polévka, HanakV

Dovolím si oponovat, záleží na druhu masa a stáří zvířete. Je to různé.

HanakV
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: První gulášová polévka

v papiňáku se připravují všechna masa bez rozdílu pouze 20 minut !

Pampeliska191
1075 příspěvků 7.11.02 06:01
Evo,

toto je ta gulasova polevka, jak ji delavam ja. Poslala jsem ji na labuznika uz drive a nevim, jak se mi to podarilo ji vymazat. Mozna to bylo tim, ze jsem tam poslala druhy recept se stejnym nazvem. Ja ji ted hledala a zjistila jsem ze tam neni, proto Ti ji posilam znovu a pozmenila jsem jeji nazev. Moc se Ti omlouvam, ze jsem Te na ni smerovala a urcite jsi ji nenasla. Napis pak, jestli jsi ji varila a jak se povedla? Ahoj

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Chilli con carne Chilli con carne
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz