Recept První gulášová polévka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpustíme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 8 - 10 minut smažíme. Zhruba 2 minuty před koncem smažení přidáme mletou papriku. Po osmažení cibule s paprikou vložíme na menší kousky nakrájené maso, které za stálého míchání po všech stranách osmahneme (2 - 4 minuty), osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vřelou vodou tak, aby bylo maso ponořené a dusíme doměkka (v papiňáku asi 30 - 40 minut). Měkké maso zaprášíme hladkou moukou, krátce opražíme a zalijeme zbytkem vřelé vody ( nejvíce však do 2 litrů), ve které jsme povařili na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Přidáme masox, dochutíme solí a pepřem a necháme ještě 4 minuty povařit. Gulášovka by měla být mírně zahoustlá, tmavší barvy a příjemně pikantnější chuti.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 7966x zobrazeno

Ingredience

  • 1 1/2 - 2 litry vody
  • 500 g hovězího masa ( je jedno jestli předního či zadního)
  • 100 g kořenové zeleniny (ale nemusí být)
  • 1 větší cibule, sůl
  • tuk na osmažení cibule a potom i masa ( nejchutnější je sádlo)
  • 60 g hladké mouky
  • kmín (nejlépe drcený)
  • sladká mletá paprika
  • 1 kostka masoxu
  • 4 brambory
  • přidat můžeme i 2 - 3 lžíce sterilovaného hrášku

Doporučená příloha

  • Příloha - nejlepší je dobrý slaný rohlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu První gulášová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na První gulášová polévka

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: První gulášová polévka

Takže, když dám do papiňáku 1kg masa hovězího předního, tak bude hotové za 20 minut?? Dovol, abych se zasmála.....

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: První gulášová polévka, HanakV

Dovolím si oponovat, záleží na druhu masa a stáří zvířete. Je to různé.

HanakV
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: První gulášová polévka

v papiňáku se připravují všechna masa bez rozdílu pouze 20 minut !

Pampeliska191
1075 příspěvků 7.11.02 06:01
Evo,

toto je ta gulasova polevka, jak ji delavam ja. Poslala jsem ji na labuznika uz drive a nevim, jak se mi to podarilo ji vymazat. Mozna to bylo tim, ze jsem tam poslala druhy recept se stejnym nazvem. Ja ji ted hledala a zjistila jsem ze tam neni, proto Ti ji posilam znovu a pozmenila jsem jeji nazev. Moc se Ti omlouvam, ze jsem Te na ni smerovala a urcite jsi ji nenasla. Napis pak, jestli jsi ji varila a jak se povedla? Ahoj

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz