Recept První gulášová polévka
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rozpustíme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 8 - 10 minut smažíme. Zhruba 2 minuty před koncem smažení přidáme mletou papriku. Po osmažení cibule s paprikou vložíme na menší kousky nakrájené maso, které za stálého míchání po všech stranách osmahneme (2 - 4 minuty), osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vřelou vodou tak, aby bylo maso ponořené a dusíme doměkka (v papiňáku asi 30 - 40 minut). Měkké maso zaprášíme hladkou moukou, krátce opražíme a zalijeme zbytkem vřelé vody ( nejvíce však do 2 litrů), ve které jsme povařili na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Přidáme masox, dochutíme solí a pepřem a necháme ještě 4 minuty povařit. Gulášovka by měla být mírně zahoustlá, tmavší barvy a příjemně pikantnější chuti.
Recept je z kategorií: Polévky
- 07.11.02 vloženo
- 9763x zobrazeno
Ingredience
- 1 1/2 - 2 litry vody
- 500 g hovězího masa ( je jedno jestli předního či zadního)
- 100 g kořenové zeleniny (ale nemusí být)
- 1 větší cibule, sůl
- tuk na osmažení cibule a potom i masa ( nejchutnější je sádlo)
- 60 g hladké mouky
- kmín (nejlépe drcený)
- sladká mletá paprika
- 1 kostka masoxu
- 4 brambory
- přidat můžeme i 2 - 3 lžíce sterilovaného hrášku
Doporučená příloha
Příloha - nejlepší je dobrý slaný rohlík.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu První gulášová polévka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na První gulášová polévka
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Takže, když dám do papiňáku 1kg masa hovězího předního, tak bude hotové za 20 minut?? Dovol, abych se zasmála.....
Dovolím si oponovat, záleží na druhu masa a stáří zvířete. Je to různé.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
v papiňáku se připravují všechna masa bez rozdílu pouze 20 minut !
1075 příspěvků 7.11.02 06:01
toto je ta gulasova polevka, jak ji delavam ja. Poslala jsem ji na labuznika uz drive a nevim, jak se mi to podarilo ji vymazat. Mozna to bylo tim, ze jsem tam poslala druhy recept se stejnym nazvem. Ja ji ted hledala a zjistila jsem ze tam neni, proto Ti ji posilam znovu a pozmenila jsem jeji nazev. Moc se Ti omlouvam, ze jsem Te na ni smerovala a urcite jsi ji nenasla. Napis pak, jestli jsi ji varila a jak se povedla? Ahoj