Recept Prudké maso

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dodnes si pamatuji tu hrůzu, když babička přišla z práce, nakrájela maso z vepřové plece na řízky, rozklepala je napadrť, osolila, opepřila, na pánvi je udělala „na prudko“, k tomu připálila pár hranolek a oslizla to domácím kečupem s maggi a majonézou z řepkového oleje. A my pak žvýkali podrážku s tučným a ještě jsme jí to museli pochválit. Tak jsem to zkusil jinak…

Postup

Řízky neklepat!
Ostrým nožem nebo skalpelem vytvořit po obou stranách masa mělkou mřížku, asi tak jak u kolena před pečením.
Utřít česnek se solí, vydlachňat si v tom prsty a maso jen lehce konečky prstů probubnovat. Zbytek česneku vyhodit nebo použít na něco jiného. Maso opepřit, pokapat worcesterem, zalít olejem a nechat v lednici proležet. Aspoň 2 dny.
Naložené řízky zhurta opéct na pánvi.

Řízky by měly mít lehkou zamřížovanou kůrčičku, ale vevnitř plno šťávy, křehkost sama, nenápadná chuť po pepři a česneku, žádné násilí.

----Under line---------
Nakonec můžeme maso osliznout babiččiným domácím kečupem s maggi a tunou usušeného libečku, majonézou z řepkového oleje a výtečnou domácí čalamádou. Pak jí poděkujeme, políbíme jí ruku, počkáme až baba Jaga vyplivne svůj obvyklý půldruhý tucet ropuch s heřmánkem – a jsme tam, kde jsme byli… ve vší slušnosti – v pr*eli! :-)

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.12.09 vloženo
  • 4991x zobrazeno

Ingredience

  • 2 řízky z vepřové kýty nebo pečeně, asi 2cm tlusté
  • sůl
  • drcený barevný pepř
  • olej
  • 1 stroužek česneku
  • pár kapek worcesteru nebo tabasca

Doporučená příloha

  • hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Prudké maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 23.07.11 19:03

Recept jsem tedy z komentáře vložila, bohužel u ostatních receptů takové štěstí nemáme.

jolana - Podívám se na to - příště piš prosím do SZ, ať nepřehlédnu :wink:

 
jolana
5065 příspěvků 21.07.11 19:54

Terezko, prosim.. mohla by si pozriet do kuchyne narodov ? tam napriklad pri Belgii/Belgicko predslov ku kuchyni nie je uplny..jednoducho je to tam utnute za masom a dalej nic..a ako tak pozeram je to tam aj pri italie, aj pri madarskej, rakuskej, pri spanelsku je pozri kuk a kuk nefunguje..hmm?..

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.07.11 18:55

Já bych to asi nechala takhle… když se s tím už nic nenadělá :-D

Není, náhodou, tenhle recept už obnoven v komentáři od pepíčka…?
Pak by ho přece stačilo jen vložit z komentářů do receptu.. :think:

Viz níže:

pepicek
Příspěvků: 1312 01.01.10 18:18

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.07.11 18:53

Já bych to asi nechala takhle… když se s tím už nic nenadělá :-D

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 21.07.11 18:45

Bohužel recepty jsou ztraceny v nenávratnu. Buď je můžu smazat - což předpokládám, že nikdo nebude chtít kvůli diskusím pod nimi - nebo někdo recepty sepíše a já do nich text uložím - nebo to necháme takto.

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 16.07.11 19:42

Vypadá to, že text byl smazán již ve starší verzi Labužníka, takže text nevytáhnu. Zeptám se Radka.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.07.11 22:29

DÍÍÍÍKY!!!
To je BOMBA!!! Řežu se tu jako blázen..!
S odchodem podobných lidí Labužník hodně ztratil… :think:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.07.11 21:14

Glamo, ještě si přečti ten argentinský T-bone stejk http://www.labuznik.com/profil/hyenek/, je osvěžující se podívat do hlubin labu .-), připomíná mi to pupka :-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.07.11 21:00

Dando díky za vytažení receptu…parádně jsem se zasmála…perfektní diskuze!
:mrgreen:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.07.11 19:57

Terezo !!!! nešel by najít tento vymazaný recept?,Vlastně všechny :-)http://www.labuznik.com/profil/hyenek/?…

 
muso
118 příspěvků 01.01.10 19:17
Re: Prudké maso

Pepíčku,to je od tebe krásné. Tak proto nám nešel labužník. Všem labužníkům krásný Nový rok. Hyenku, prosím tě, už nic nemaž.

 
pepicek
1309 příspěvků 01.01.10 18:18
Google nás má rád a všechno si pamatuje

Dodnes si pamatuji tu hrůzu, když babička přišla z práce, nakrájela maso z vepřové plece na řízky, rozklepala je napadrť, osolila, opepřila, na pánvi je udělala „na prudko“, k tomu připálila pár hranolek a oslizla to domácím kečupem s maggi a majonézou z řepkového oleje. A my pak žvýkali podrážku s tučným a ještě jsme jí to museli pochválit. Tak jsem to zkusil jinak:

Ingredience:
2 řízky z vepřové kýty nebo pečeně, asi 2cm tlusté
sůl
drcený barevný pepř
olej
1 stroužek česneku
pár kapek worcesteru nebo tabasca

Příprava: Řízky neklepat!
Ostrým nožem nebo skalpelem vytvořit po obou stranách masa mělkou mřížku, asi tak jak u kolena před pečením.
Utřít česnek se solí, vydlachňat si v tom prsty a maso jen lehce konečky prstů probubnovat. Zbytek česneku vyhodit nebo použít na něco jiného. Maso opepřit, pokapat worcesterem, zalít olejem a nechat v lednici proležet. Aspoň 2 dny.
Naložené řízky zhurta opéct na pánvi.

Řízky by měly mít lehkou zamřížovanou kůrčičku, ale vevnitř plno šťávy, křehkost sama, nenápadná chuť po pepři a česneku, žádné násilí.

----Under line---------
Nakonec můžeme maso osliznout babiččiným domácím kečupem s maggi a tunou usušeného libečku, majonézou z řepkového oleje a výtečnou domácí čalamádou. Pak jí poděkujeme, políbíme jí ruku, počkáme až baba Jaga vyplivne svůj obvyklý půldruhý tucet ropuch s heřmánkem - a jsme tam, kde jsme byli… ve vší slušnosti - v prdeli! :-)

Zdroj: rodinný archiv JC

Doporučená příloha:
Hranoly

 
Hyenek
74 příspěvků 01.01.10 17:53
Re: Prudké maso - Martinsog

Škoda je jenom dobrého člověka. Ale to neznamená, že musím békat nad Lennonovým hrobem a pít plastikovou vodu z Tesca. Na to je život příliš krátký a krásný.
Alice_G: to asi nepůjde. Zálohování není moje hobby. A taky dvakrát nevstoupím do stejného Rubikonu, protože neumím plovat.

Přeji všem hezký nový rok, hodně zdraví a trávicích enzymů , i když to sem nepatří, protože zase nejsem „mimo mísu“.

 
Alice_G
505 příspěvků 01.01.10 17:41
Re: Prudké maso - hyenku,

a matláš to podle bábi domácím kečupem s maggi a tunou libečku? Čímž se přimlouvám, abys vrátil recept, neboť náhodní kolemjdoucí netuší, o čem se
tu kdo baví. (Já recept viděla, ale u některých komentářů jsem taky mimo mísu.) AG

 
martinsog
103 příspěvků 01.01.10 17:29
Re: Prudké maso

Škoda dobrého receptu…

 
casino
4473 příspěvků 01.01.10 16:44
Re: Prudké maso

Hyenek, není ve Vašich silách, bez Viktorovy pomoci, vygumovat komentáře. Škoda :o() Ale vymazat tento recept je také škoda!!! To s tím „mřížkováním“ masa vyzkouším. Ještě to zvažte, ale myslím, že recept byl to poslední co zde nemnohým ?-) vadilo a klidně jej sem vraťte.
cookie123, kolik mi je? Co je Vám do toho:o) Tak dlouho jste zde v posledních dnech „nenápadně“ předhazovala své narozeniny, že mi nelze jinak, než Vám k včerejším jedenatřicátinám (sám bych nikdy věk ženy nezmínil:-) poblahopřáti :o)) Jinak, pro podobné příležitosti je zde v diskuzním fóru „Narozeniny, svátky, výročí, gratulace“, kdybyste příště cítila potřebu :-()
Pokud se mnou chcete i nadále laškovat, zkuste to:
1. soukromou zprávou
2. pokud chcete exhibovat, založte si v MIMO MÍSU nové vlákno, a tam mi to nandejte :o) Docela mě rajcuje Vaše zkušenost s Robertkem, jak zde sama kdesi v impotentních komentářich zmiňujete (samozřejmě jako kuchyňským pomocníčkem :o)
3. nebo, abyste to měla jednodušší, račte se přesunout SEM

 
cookie123
253 příspěvků 01.01.10 14:12
Re: Prudké maso- housenko, casino

Housenko, přečti si ten recept ještě jednou, on naopak zbrojí proti kečupu!!!
Casino? Kolik je ti let? 100? Nejvetší mravokárce, pan Moudrý, že?

 
casino
4473 příspěvků 01.01.10 06:58
Re: Prudké maso

Na Silvestra se na Labu potratilo cca 7 hodin komentářů. Škoda… Škoda, že raději nezmizly ty bláboly tady zde…
Přeji hezký nový rok…:o)))

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 01.01.10 06:42
Re: Prudké maso - tak nevím...

… co znamená vydlachňat si prsty?

Možná pro někoho zajímavý recept - ale mě na něm nejvíce vadí ten kečup ( ikdyž je domácí od babičky ) a hlavně to maggi, dvě věci které bych nikdy nevložila do úst ani pod nátlakem…

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.12.09 20:37
Re: Prudké maso - anickav

Přesně! Nejlepší je k prudkému masu uvařená csemege, ale postačí i cukrová z konzervy!
A pak že si nerozumíme… :o)

 
anickav
2904 příspěvků 31.12.09 20:30
Re: Prudké maso

kukurica?

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.12.09 20:16
Re: Prudké maso - Kltko, hltko

Máš svatou pravdu, sám bych to líp nenapsal. Snad bych jen na upřesnění dodal, že:
felhasználhatjuk főzve köretnek, vagy köretek kiegészítésére, más zöldségekkel együtt savanyúságnak; saláták igen kedvelt kiegészítője, de mélyhűtve tartósíthatjuk is. Üzletekben konzerváltan kapható. Beérett állapotban őrölve, lisztként, vagy daraként a kukoricás ételek alapanyaga. :o)
Pf 10

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.12.09 19:31
Re: Prudké maso - RR

tak správu nemáš, profil ti ich nepustí.
totálne off topic
asi bola obava že škodaSlov sa zmení na škodaslow ;o)
a keď chystali stavbu fabriky na dusíkaté hnojivá, tak špekulovali kde bude
na Morave? DuMO znie divne…
v Čechách? DuČe? to už vonkoncom nie!
tak máme v Šali DuSlo.
Pekný nový rok!

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.12.09 19:25
Re: Prudké maso

nno, ako by povedal kamoš, pekná flamewar :o)))
Naložené a dobre odležané mäso je skoro vždy dobrá voľba.
RR - máš správu

 
cookie123
253 příspěvků 31.12.09 01:23
Re: Prudké maso - Hyeneku

Já psala vzkaz všem, kterí reagovali na naši konverzaci. Navíc jsem Vám posílala vzkaz na chat. Nekoho to opravdu může rušit.

 
Hyenek
74 příspěvků 31.12.09 01:13
Re: Prudké maso cookie123 a sveva

Cookie123: dovolím si vás jenom trošku poopravit. Jestli máte ráda Pupka, jeho obhroublosti a nic neříkající recepty, tak proč to nenapíšete jemu? Co já s tím? Nejsem předžvýkávač.
Sveva: svým způsobem máte pravdu. Je to banální recept na vepřový řízek. Jenom nevím, co myslíte tou zbývající labužnickou obcí. To je ta slušná většina, která sice mlčí, ale mlčí spisovně? Nebo snad ti, kteří napíšou recept na kafe s máslem? Nebo recept, nad kterým nikdo ani neštěkne, ať je jakýkoliv. Vysvětlete mi to prosím. Nebo mně tu obec ukažte.

 
cookie123
253 příspěvků 31.12.09 01:01
Re: Prudké maso BTW

Kolik z váš si v samém rozhořčnení všimlo, že ja v té diskuzi zakompován recept od mojí babičky, která už menzi námi není - jedná se o Klrálovničku - tak hledejte. :))) Je to super.
K tomu se nevyjádřil nikdo. To mně mrzí

 
cookie123
253 příspěvků 31.12.09 00:52
Re: Prudké maso att2

Promiňte - Pupku Máš , ne mám, překlep

 
cookie123
253 příspěvků 31.12.09 00:51
Re: Prudké maso - PF 2010 - VŠICHNI

1. recept vyzkoušen, neudělá to díru do světa, ale neuráží:))
2. bylo podotknuto, že se jedná jen o taková silvestrovkén chatování, navíc mě je přes 30, a zítra mám k tomu všemu narozeniny, takže jsem rozbrnkaná, což pochopíte.
3.anickav, hezky upozornila, že se to dělat nemá, ale pochopila srandu
4. Pupku tebe mám ráda, mám zajímavé, sice nic neříkající, recepty, ale pobavím se, pokud jde o obhroublost, míček je na Tvé straně
5.RR se baví a je vtipný
6. Casino, který má něco, proti mluvě Pupkově:)) se držel, takže jsem to nepřepískli.
7.JOOOOOOlanka, sluníčko, to vzala s naprostým klidem, naopak se jí to líbí!!!!!!!

Prosím nenuťnte mne v tyto čarovné dny poslat několik linku na diskuse, které taky probíhaly. Bylo z toho do pláče. God bless for this one

 
sveva
751 příspěvků 31.12.09 00:06
Re: Prudké maso hyenek

Ja si dovolim mit nazor. Jedna se o banalni recept na veprove rizky , napsany podle posledni mody na Labuzniku, radoby humornym, mistne obhroublym stylem, pod kterym se vykecava par osob radoby humornych a obcas obhroublych, aniz by se vyjadrili k receptu a respektovali zbyvajici labuznickou obec.
Zdravim.

 
Hyenek
74 příspěvků 30.12.09 23:51
Re: Prudké maso - casino

Ano, ne, nevím, ne, nemám vlatní názor.

 
casino
4473 příspěvků 30.12.09 23:43
Re: Prudké maso

Vyzkoušeli jste tento recept? chybí mu podle Vás něco? něco byste přidali? nebo ubrali? jakpak Vám chutnalo?

 
jolana
5065 příspěvků 30.12.09 23:18
Re: Prudké maso

;))) pravda, pravduca..burcak krasne bubla, furt krajsie a lespie ako ked zacne bublat to z toho archivu..o) ;-) ;)

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.12.09 22:58
Re: Prudké maso - Hyeno

Poslyš, pionýre, ještě chvilku budeš sýčkovat a filozofovat - a přinutíš mě vstát a vytáhnout ti kabel ze zdi. Být tebou, tak sklapnu krovky a ke starším se chovám pěkně s pokorou a úctou, jmenovitě ke mně, nebo tě vydědím. A pamatuj si - burčák sice bublá, ale do archivu má ještě hodně daleko!

 
Hyenek
74 příspěvků 30.12.09 22:50
Re: Prudké maso - RR

Asi jsem se špatně vyjádřil. A nechtěl jsem nikoho urazit nebo zesměšnit. Já proti starším nic nemám, spíš naopak. Vážím si jejich zkušeností, rozvahy avše co jsem se kdy naučil mám od starších. Ale slušelo by jim trošku nadhledu a tolerance, protože i oni byli někdy mladí a taky lezli těm starším na nervy.

 
RR
45 příspěvků 30.12.09 22:14
Re: Prudké maso, mladí

Neblbněte lidi! Ještě pár slov o Mistrovi a máme na krku právníky. Některé národy zkrátka smysl pro humor nemají. Byl jsem v zapšklé cizině dost dlouho. Starší budou pamatovat různé podniky s národní příponou. Když jsem se v hospodě zeptal, zda jejich nově vyvíjené auto se bude jmenovat ŠkodaSlov, úsměvu jsem se nedočkal.

O stáří máte mlhavě nedobré představy. Moje přímá příbuzná sekla s klíčkama od auta v devadesáti, řkouc: s blbcema se nebudu honit, o dva roky později sekla s prací. Udělala chybu, dnes je jí devadesát šest a zahálka jí vůbec neprospívá. Bačkory nenosí, zuby má svý, tvrdí, že špatný po dětech a od sedmdesátníků dostává nemravné návrhy. Na Labu loví recepty, z nichž ukapává cholesterol a tvrdí, že chce žít zdravě. Jo a vůbec nedodržuje pitný režim.

 
cookie123
253 příspěvků 30.12.09 20:57
Re: Prudké maso - Jolanko

Nic ve zlém, já taky doma taky smíchám, co mi zbyde, přece to nevyhodím. Jídlo se vyhazovat nemá. Ale příjde mi zrůdné říkat slepené rýži ze včerejška se vím možným rizoto. Prostě je to rýže s něčím,,,,,,
Je to taková alergie na koministické vaření, školní jídelny a bohužel i některé dnešní restaurace.
Italové nám taky neprzní naši svýčkovou nebo slovenské hlušky s bryndzou:)))

 
jolana
5065 příspěvků 30.12.09 20:25
Re: Prudké maso

cookie,s tym rizotom/ryzotom si ma dostala, som sa tu smiala az mi slzy vyhrkli…mi to pripomina diskusiu pri nasom(samozrejme!) rizote/ryzote s mojou vlnou" co mam doma ..
PS: ale ryzu so sacku nepouzivam , prisaham ;)))

 
jolana
5065 příspěvků 30.12.09 20:16
Re: Prudké maso

;)))
Hynku, ale na rohlik abo chlieb v bilem kafi/ mlieku nesahat! to je moje najoblubenejsie jedlo odkedy som este! nemala zuby..;)) prve jedlo, ktore si vobec vybavujem ;))) ..u nas na vychode sa mu vravi podrobene a hla, doteraz som deva krev a mliko , krovky pruzne a lesknuce- pravidelne voskujem..:D ;))

 
anickav
2904 příspěvků 30.12.09 20:06
Re: Prudké maso, cookie123 a Hyenek!

Cookie, nedorozumenie -„ale narozdíl od té staré si tady sporostě nenadávame“. Reagovala som na túto vetu, že sa ja teraz nebudem vyjadrovať ako sa urážali a napádali v minulosti niektorí, atď.
Babicu poznám, videla som zopár dielov, aby som vedela, o čom to je…
Hyenek, nemám zuby v pohári a nenosím filcáky. Ešte nemám na to vek.
Doteraz ma nik nezaradil medzi uhádané staré štruktúry.
Stále si myslím, že existuje pre vašu súkromnú zábavu aj iný priestor - „mimo mísu“, súkromné správy a pod.

 
cookie123
253 příspěvků 30.12.09 19:47
Re: Prudké maso - ANIČKO - part no.2

A myslím, že tímto časově omezeným chatovaním, které u mě končí s nástupem do práce 4.1.10, uděláme měně škody, než po 80× vložit recept na Tiramisu (z nich autentické jsou max 2), 50 x rajskou, 30× bramboráky, 40× česnečku end so on.
Nebo rádoby autentïcké recepty, s českými náhražkami. Howk.

 
cookie123
253 příspěvků 30.12.09 19:40
Re: Prudké maso - Aničko

Nepamatuji se, že bychom někoho urazili? Nebo ano? Jen jsme si dělali legraci z kuchařského umění pana Babicy. Vy to na Slovensku asi nemáte možnost sledovat, ale zkuste na netu. My jsme neřekli, že on osobně je blbec nebo ano?
Dále, blíží se konec roku, mnoho lidí má mezi svátky volno, taky je uvolněněnjší atmosféra, lidé jsou laskavější, milejší, mají lepší náladu. Zkuste pochytit něco z milé atmosféry a nečertěte se.
Až začne nový rok, nebude tady na tokové cha¨tování čas, aspon já dělám 12 hod denně a často i o víkendech. Pak jsem ráda, že padnu.
A ještě jednu vec - my jsme lidé, kteří už si nemyslí, že rýže v sáčku, která je smycháná se zbytky z minulého dne je ryzoto - nic proti Vám osobně.

 
Hyenek
74 příspěvků 30.12.09 19:28
Anickav

To máte pravdu, trošku zlobíme a neposloucháme. Ale zatím jsme ve věku, kdy je pro nás život jedná velká krásná show. A až se dostaneme do věku, neberte si to prosím osobně, kdy budeme nosit filcové papuče, zuby si dávat na noc do sklínky a ráno žužlat rohlík namočený v bílém kafi, tak nám třeba taky bude vadit, že to nefunguje tak jak je to někde napsané a proto to tak má být.
Cookie123: váš termín „nová vlna“ se mně moc líbí, škoda jen, že jsem na to nepřišel sám. Proto si dovolím drobnou úpravu „nová velká vlna“. Musíme těm uhádaným starým strukturám trochu provětrat krovky :-)

 
anickav
2904 příspěvků 30.12.09 19:12
Re: Prudké...cookie123

ja nikomu neberiem názor, právo na zábavu. Ale prečo to musí byť pod receptom? Citovala som majiteľa stránok, k čomu by diskusia pod receptom mala slúžiť. A k nechutnému správaniu a napádaniu sa iných, predsa nebudem teraz vyjadrovať a hodnotiť.

 
cookie123
253 příspěvků 30.12.09 19:04
Re: Prudké maso - Aničko

Klidně si to přečti. Je to vtipná konverzace. Možná jsme nová vlna, ale narozdíl od té staré si tady sporostě nenadávame.
A pokud „nová vlna“ má přinést i toto, tak DÍKY BOHU ZA NI! Howk

 
anickav
2904 příspěvků 30.12.09 18:44
Re: Prudké maso

Vyzkoušeli jste tento recept? chybí mu podle Vás něco? něco byste přidali? nebo ubrali? jakpak Vám chutnalo?

Komentáře k receptu Prudké maso

Nesmiete sa na mňa hnevať, začína sa to tu podobať na nejakú show. Sem-tam sa človek, samozrejme rozkecá, ale v poslednej dobe, s príchodom novej vlny, ma to tu udivuje a bojím sa otvoriť nejaký recept. Prosím a nepovedzte mi, že ak sa mi to nepáči, nemusím to čítať.

 
Hyenek
74 příspěvků 30.12.09 17:42
Re: Prudké maso

Jo jo,za Babicovo výroky by se nemusel stydět ani Rochefoucauld

 
cookie123
253 příspěvků 30.12.09 17:32
Re: Prudké maso

Na tom byla přece většina učitelů na gymplu. :))) Nic ve zlým. Kukni na ten link.

 
Hyenek
74 příspěvků 30.12.09 17:20
Cookie123

Já bych si tě teda s dovolením vzal. Ale bez vibrátoru,jsem totiž hodně žárlivý.
A že má Babica v každém pořadu 2 promile v krvi? Tak to je na tom jak náš otec. Ten jak neměl aspoň dvojku pod zubem, tak nevlezl do třídy. On byl totiž učitelem. :-)))

 
cookie123
253 příspěvků 30.12.09 17:07
Re: Prudké maso

Pardon - vanilková onáčka je podle něj řídkej puding.
 http://www.okoun.cz/…a_fetisismus

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz