Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kupte si čekanku, je na ní recept. Recept přečtěte, nakupte spoustu zbytečností a udělejte si to podle svého. Od toho recepty jsou.
Na trubičky na kremrole natočíme plátky tyrolské šunky nebo špeku, vložíme na chvíli pod gril. Šunku nenatáčíme úplně od kraje, abychom mohli trubičkami klepnout a grilovanou šunku po vychladnutí uvolnit. Na kousek másla přihodíme opranou rýži, přidáme 2 – 3 vlákna šafránu a trochu osmahneme, pak přilijeme kuřecí vývar a rýži podusíme (solíme dle slanosti vývaru). Téměř uvařenou rýži zasteleme do postele a necháme dojít. Očistíme kuřecí prsa, žampióny, šalotku a čekanku. Prsa podélně překrojíme, osolíme, posypeme bílým pepřem a vložíme na pánev do rozpáleného másla, kde je opékáme dozlatova. Mezitím pokrájíme na špalíčky slaninu (vestfálský bok), na pánvi ji osmahneme, poté vyjmeme na ubrousek. Do tuku vložíme na proužky nakrájené šalotky a na silnější plátky pokrájené žampiony, přidáme několik zrnek anýzu. Osmažené vyjmeme a uložíme na ubrousek ke slanině. Na kolečka pokrájenou čekanku rychle opečeme na téže pánvi, přidáme slaninu a žampiony a promícháme (Nesolíme; pokud se neuvolní dostatek tuku přidáme v průběhu smažení kousek másla.) Osmažená kuřecí prsa vyjmeme, výpek uvolníme několika lžícemi kuřecího vývaru a přidáme trochu sladké nebo zakysané smetany. Touto omáčkou přelijeme na talíři rýži. Protože je rýže vařená ve vývaru, není omáčky potřeba mnoho.
rýže, nové brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Prsa na čekankové haldě
Tak jo, když dáš vědět, jak Ti chutnalo, budu ráda!
Foto vypadá opravdu úžasně a recept se mi taky líbí a určitě ho vyzkouším!