Recept Provensálský salát s rajčaty

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Provensálský salát s rajčaty

Postup

1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vo­dě (asi 20 min.). Scedíme. Vychladlé brambo­ry oloupeme a nakrájíme na plátky. 2. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudlič­ky. Olivy podélně rozpůlíme. 3. Sardelové řezy opláchneme pod studenou vodou. Oloupaný česnek, kapary, sardelové ře­zy, olivový olej rozmělníme s citronovou šťá­vou. Zálivku dochutíme koňakem, hořčicí, opepříme a osolíme. 4. Plátky bramborů a rajčat upravíme na salá­tovou mísu. Navrch rozdělíme cibuli a olivy a vše zakapeme kaparovou zálivkou. Nakonec posypeme sekanými zelenými bylinkami.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 14.02.02 vloženo
  • 8997x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g brambor
  • sůl
  • 500 g rajčat
  • 2 cibule
  • 100 g vypeckovaných černých oliv
  • 4 sardelové řezy
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce kaparů
  • 8 lžic olivového oleje
  • 6 lžic citronové šťávy
  • 1 lžíce koňaku
  • 1 lžička hořčice
  • pepř
  • 2 lžičky sekaného tymiánu, oregana a rozmarýnu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálský salát s rajčaty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Chilli con carne Chilli con carne
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz