Recept Provensálský dušený králík

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Provensálský dušený králík

Postup

1. Maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky podusíme na 1 lžíci oleje. Zalijeme vínem. 2. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, popřípadě na kolečka. Tymián omyjeme, osušíme a spolu se zeleninou přidáme k vínu. Do mariná­dy králíka přes noc naložíme. 3. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících oleje. 4. Česnek očistíme, oloupeme, stroužky rozpůlíme a přidáme k masu. Dále přidáme nahrubo po­krájená oloupaná rajčata. Přilijeme marinádu a přikryté asi 1 hodinu dusíme. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 15.06.04 vloženo
  • 24201x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 800 kcal, 51 g bílkovin, 35 g tuků, 6 g sacharidů
  • 1 rozporcovaný králík
  • 2 lžíce provensálského koření
  • 5 lžic olivového oleje
  • 750 ml bílého vína
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • 1 svazek tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 1 palička česneku
  • 500 g rajčat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.2.20 11:12

Asi to není recept úplně pro mě, ale špatné to není. Hodně záleží na tom, jaké použijete víno a jestli máte provensálskou směs ze záhonku, nebo z Alberta. Nádherně to voní a není to kyselé. Zeleninu se mi povedlo udělat na skus a možná by stačila jako příloha.

Odkaz na uvaření

Maxikovic 31.7.11 23:32

Zvláštní chuť, ale vynikající. Jen jsem nevěděl, jak přesně dopracovat omáčku, tak jsem po vyjmutí králíka všechnu zeleninu rozmixoval a dochutil solí a pepřem. Jako přílohu jsem zvolil bramborový knedlík ale dobře by pasovaly i bramborové noky nebo bílé pečivo. Doporučuji před podáváním nechat ještě alespoň 1 den rozležet a spojení chutí vína, zeleniny a koření nemá chybu.

Diskuse k receptu Provensálský dušený králík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Provensálský dušený králík

Maxikovic
1 příspěvek 31.7.11 23:32

Zvláštní chuť, ale vynikající. Jen jsem nevěděl, jak přesně dopracovat omáčku, tak jsem po vyjmutí králíka všechnu zeleninu rozmixoval a dochutil solí a pepřem. Jako přílohu jsem zvolil bramborový knedlík ale dobře by pasovaly i bramborové noky nebo bílé pečivo. Doporučuji před podáváním nechat ještě alespoň 1 den rozležet a spojení chutí vína, zeleniny a koření nemá chybu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz