Recept Provensálský dušený králík

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Provensálský dušený králík

Postup

1. Maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky podusíme na 1 lžíci oleje. Zalijeme vínem. 2. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, popřípadě na kolečka. Tymián omyjeme, osušíme a spolu se zeleninou přidáme k vínu. Do mariná­dy králíka přes noc naložíme. 3. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících oleje. 4. Česnek očistíme, oloupeme, stroužky rozpůlíme a přidáme k masu. Dále přidáme nahrubo po­krájená oloupaná rajčata. Přilijeme marinádu a přikryté asi 1 hodinu dusíme. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 15.06.04 vloženo
  • 23420x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 800 kcal, 51 g bílkovin, 35 g tuků, 6 g sacharidů
  • 1 rozporcovaný králík
  • 2 lžíce provensálského koření
  • 5 lžic olivového oleje
  • 750 ml bílého vína
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • 1 svazek tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 1 palička česneku
  • 500 g rajčat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Maxikovic 31.07.11 23:32

Zvláštní chuť, ale vynikající. Jen jsem nevěděl, jak přesně dopracovat omáčku, tak jsem po vyjmutí králíka všechnu zeleninu rozmixoval a dochutil solí a pepřem. Jako přílohu jsem zvolil bramborový knedlík ale dobře by pasovaly i bramborové noky nebo bílé pečivo. Doporučuji před podáváním nechat ještě alespoň 1 den rozležet a spojení chutí vína, zeleniny a koření nemá chybu.

Diskuse k receptu Provensálský dušený králík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Maxikovic
1 příspěvek 31.07.11 23:32

Zvláštní chuť, ale vynikající. Jen jsem nevěděl, jak přesně dopracovat omáčku, tak jsem po vyjmutí králíka všechnu zeleninu rozmixoval a dochutil solí a pepřem. Jako přílohu jsem zvolil bramborový knedlík ale dobře by pasovaly i bramborové noky nebo bílé pečivo. Doporučuji před podáváním nechat ještě alespoň 1 den rozležet a spojení chutí vína, zeleniny a koření nemá chybu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz