Recept Provensálské muffiny se sušenými rajčaty Veg

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Provensálské muffiny se sušenými rajčaty

Úvod

Úvodem mne nic nenapadá… Muffinky dobře poslouží jako předkrm, jako příloha k salátu, k aperitivu… A už si ani nepamatuji, kde jsem tenhle recept našla, nejspíš v nějakém časopise, který už vzal čas.

Na 24 minimuffinů.

Postup

Troubu zahřejeme na 180°C. Do mísy dáme jogurt, přidáme mouku, prosátou s práškem, sýr a vejce. Rozmícháme, přidáme rajčata i s olejem, pepř, zamícháme opatrně, ochutnáme, dosolíme případně. Těsto je elastické, skoro se táhne, nelekáme se! Rozdělíme ho do malých formiček na muffiny a pečeme zhruba 15 minut. Necháme vychladnout, než je budeme vyklápět. Na krém smícháme podle chuti, nebo podle toho co máme - žervé, mascarpone, tvaroh, čerstvý kozí sýr, vždy přidáme trochu kysané smetany, sůl, pár lístků bazalky a zdobíme vršky muffinů. Na vršek posadíme půlku černé olivy.

Nahlásit recept

  • 05.07.13 vloženo
  • 4323x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 + 20 minut

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 jogurt 200 g (kelímek nám bude sloužit jako odměrka)
  • 3 kelímky polohrubé mouky
  • 2 kelímky tvrdého aromatického strouhaného sýra, nejlépe typu gruyere
  • 1 malá sklenička sušených rajčat (280 g), pokrájených, i s olejem
  • kávová lžička bylinek - tymián, rozmarýn, saturejka, lístky nasekané nadrobno, můžeme použít i sušené provensálské koření
  • 1 pytlíček prášku do pečiva
  • sůl, pepř
  • Na krém viz popis níže

Doporučená příloha

  • salát, sklenička bílého

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 04.11.13 17:06

Muffiny jsou famózní! Gruyere bohužel doma nebyl, tak jsem nastrouhala Petit Pont L'Eveque, který je i pro mě příliš aromatický jen v kombinaci s pečivem, a ještě maďarský Furedi Trappista. Plus jsem do těsta dala i čerstvou bazalku a příště bych se nebála té provensálské směsi přidat o trochu více. Krém jsem umíchala z lehkého tvarohu a maďarské zakysané smetany a bazalky. V mém pojetí jsou to hodně „mezinárodní“ muffiny :). Doporučuji a děkuji.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

hippolyta 05.07.13 11:42

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Provensálské muffiny se sušenými rajčaty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Provensálské muffiny se sušenými rajčaty

tlustá bába
1212 příspěvků 07.07.13 21:08

A zase - síla v jednoduchosti, dokonalost a krása! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Zuzka1973
2335 příspěvků 06.07.13 08:59

@Eja Než jsem si pořídila formu na muffiny, pekla jsem je ve větších papírových košíčkách, nechávala jsem dva v sobě, normálně na plechu v troubě nebo v pekáči to bylo lepší, pěkně se o sebe opíraly.
Kamarádky používají alu-pixličky od větších paštik. Ale forma není drahá, já tu moji mám za stovku na 12 velkých muffinů a spokojenost veliká :mavam:
Ty malé zapekačky, jak zmiňuješ, by taky šly použít.

Frantiska
927 příspěvků 06.07.13 01:38

@casino bacha uz jsem zacinala mit dojem ze mas sebereflexi :) a vypadato ze jsi jen matl

hippolyta
394 příspěvků 05.07.13 23:19

Klid, vydejchaj se a zkusej to znova :- ).

casino
4488 příspěvků 05.07.13 23:06
...upéct i v pekáčku a nakrájet na kostky...

No jo, no… od osoby která nepřenese přes srdce u receptu na Jahodové „carpaccio“ (uvozovky v názvu nejsou jen pro okrasu) způsob krájení jahod, jsou pak mufiny krájené z jakési pekáčové buchty opravdu k popukání :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hippolyta
394 příspěvků 05.07.13 21:49

Ejo, ve čtyři? To je peklo, tedy pro mě by bylo. Myslím, že by se těsto dalo upéct i v pekáčku a nakrájet na kostky. Přidala jsem tentokrát do směsi sýra trochu parmezánu, bylo to skvělé.

Eja
3861 příspěvků 05.07.13 21:01

Muffinům jsem nějak nepropadla, tím pádem nemám formičky, ale je mi jasné, že si je NUTNĚ musím pořídit. No ale možná…malé zapékačky, přizpůsobit čas, suroviny bych dala dohromady…huš, ve 4 hodiny vstávám do práce…nenene, až jindy… :mavam: :mrgreen:

jolana
5066 příspěvků 05.07.13 15:09

:mavam: :kytka: carodejnice

Zuzka1973
2335 příspěvků 05.07.13 12:30

Ty vypadají skvěle už jen od pohledu a po přečtení už předem slintám… Hned ukládám a díky za super recept :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz