Recept Provensálské muffiny se sušenými rajčaty Veg

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Provensálské muffiny se sušenými rajčaty

Úvod

Úvodem mne nic nenapadá… Muffinky dobře poslouží jako předkrm, jako příloha k salátu, k aperitivu… A už si ani nepamatuji, kde jsem tenhle recept našla, nejspíš v nějakém časopise, který už vzal čas.

Na 24 minimuffinů.

Postup

Troubu zahřejeme na 180°C.

Do mísy dáme jogurt, přidáme mouku, prosátou s práškem, sýr a vejce. Rozmícháme, přidáme rajčata i s olejem, pepř, zamícháme opatrně, ochutnáme, dosolíme případně. Těsto je elastické, skoro se táhne, nelekáme se! Rozdělíme ho do malých formiček na muffiny a pečeme zhruba 15 minut. Necháme vychladnout, než je budeme vyklápět.

Na krém smícháme podle chuti, nebo podle toho co máme - žervé, mascarpone, tvaroh, čerstvý kozí sýr, vždy přidáme trochu kysané smetany, sůl, pár lístků bazalky a zdobíme vršky muffinů. Na vršek posadíme půlku černé olivy.

Nahlásit recept

  • 05.07.13 vloženo
  • 4043x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 + 20 minut

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 jogurt 200 g (kelímek nám bude sloužit jako odměrka)
  • 3 kelímky polohrubé mouky
  • 2 kelímky tvrdého aromatického strouhaného sýra, nejlépe typu gruyere
  • 1 malá sklenička sušených rajčat (280 g), pokrájených, i s olejem
  • kávová lžička bylinek - tymián, rozmarýn, saturejka, lístky nasekané nadrobno, můžeme použít i sušené provensálské koření
  • 1 pytlíček prášku do pečiva
  • sůl, pepř
  • Na krém viz popis níže

Doporučená příloha

  • salát, sklenička bílého

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 04.11.13 17:06

Muffiny jsou famózní! Gruyere bohužel doma nebyl, tak jsem nastrouhala Petit Pont L'Eveque, který je i pro mě příliš aromatický jen v kombinaci s pečivem, a ještě maďarský Furedi Trappista. Plus jsem do těsta dala i čerstvou bazalku a příště bych se nebála té provensálské směsi přidat o trochu více. Krém jsem umíchala z lehkého tvarohu a maďarské zakysané smetany a bazalky. V mém pojetí jsou to hodně „mezinárodní“ muffiny :). Doporučuji a děkuji.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

hippolyta 05.07.13 11:42

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Provensálské muffiny se sušenými rajčaty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1211 příspěvků 07.07.13 21:08

A zase - síla v jednoduchosti, dokonalost a krása! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Zuzka1973
2294 příspěvků 06.07.13 08:59

@Eja Než jsem si pořídila formu na muffiny, pekla jsem je ve větších papírových košíčkách, nechávala jsem dva v sobě, normálně na plechu v troubě nebo v pekáči to bylo lepší, pěkně se o sebe opíraly.
Kamarádky používají alu-pixličky od větších paštik. Ale forma není drahá, já tu moji mám za stovku na 12 velkých muffinů a spokojenost veliká :mavam:
Ty malé zapekačky, jak zmiňuješ, by taky šly použít.

Frantiska
927 příspěvků 06.07.13 01:38

@casino bacha uz jsem zacinala mit dojem ze mas sebereflexi :) a vypadato ze jsi jen matl

hippolyta
394 příspěvků 05.07.13 23:19

Klid, vydejchaj se a zkusej to znova :- ).

casino
4486 příspěvků 05.07.13 23:06
...upéct i v pekáčku a nakrájet na kostky...

No jo, no… od osoby která nepřenese přes srdce u receptu na Jahodové „carpaccio“ (uvozovky v názvu nejsou jen pro okrasu) způsob krájení jahod, jsou pak mufiny krájené z jakési pekáčové buchty opravdu k popukání :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hippolyta
394 příspěvků 05.07.13 21:49

Ejo, ve čtyři? To je peklo, tedy pro mě by bylo. Myslím, že by se těsto dalo upéct i v pekáčku a nakrájet na kostky. Přidala jsem tentokrát do směsi sýra trochu parmezánu, bylo to skvělé.

Eja
3841 příspěvků 05.07.13 21:01

Muffinům jsem nějak nepropadla, tím pádem nemám formičky, ale je mi jasné, že si je NUTNĚ musím pořídit. No ale možná…malé zapékačky, přizpůsobit čas, suroviny bych dala dohromady…huš, ve 4 hodiny vstávám do práce…nenene, až jindy… :mavam: :mrgreen:

jolana
5065 příspěvků 05.07.13 15:09

:mavam: :kytka: carodejnice

Zuzka1973
2294 příspěvků 05.07.13 12:30

Ty vypadají skvěle už jen od pohledu a po přečtení už předem slintám… Hned ukládám a díky za super recept :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz