Recept Provensálské kuře

Pepino Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kuře rozkrájíme na menší porce, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zvolna smažíme na oleji dozlatova. Jakmile je kuře měkké, dáme ho stranou na teplo. Mezitím v jiné nádobě osmažíme na olivovém oleji nasekanou cibuli, rajčata nakrájená na čtvrtky, třený česnek a na nudličky nakrájenou šunku, zalijeme vínem a dusíme, až je šťáva částečně vydušená. Přelijeme přes jednotlivé porce kuřete.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 6955x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 2 lžíce mouky
  • olivový olej na smažení
  • 2 cibule
  • 3 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 6 plátků šunky
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 dl bílého vína

Doporučená příloha

  • Podáváme s opečenými brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálské kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz