Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
emem Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Brambory si uvařím dopředu ve slupce, oloupu a nakrájím na hrubší plátky, kousky, jak je libo. Potom si pokrájenou cibuli osmahnu na oleji /sádle/, přidám utřený česnek, nať, na to frknu pokrájené brambory, osolím, opepřím a bohatě zakápnu citronovou šťávou , bohatě zasypu provens.kořením a promíchám. Chvilku nechám odležet, peču, sem tam obrátím lopatkou obracečkou až do zlatova. Brambory se krásně opečou a jsou pak na talíři skvělé se zakysanou smetanou, zeleninovým salátem,....Doufám, že budou chutnat
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Provensálské brambory
14 příspěvků 25.1.09 03:43
Brambory takto upravené patří k mým oblíbeným jídlům a vařím je. Ale ten nápad s citrónem je moc dobrý, příjemně to ozvláštní chuť!!! A když jsou brambory nové, dělám podobně jako jolana, když jsou nové brambory nedostupné, používám oloupané.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Emem, tieto zemiacky mame prave dnes a k tomu prirodny rezen. Su vyyyborne. Ja ich osmahnem na oleji a masle ( pol na pol), niekedy ich sypem pri podavani syrom,alebo tymianom,alebo petrzlenom a su krasne vonave aj so zelerom - bud narezem stonku alebo trosku posypem sekanou vnatou. Zemiaky pouzivam malinke, ktore sa neoplati lupat, vydrhnem, uvarim a rezem na kolecka aj so slupkou do velkej hlbokej panvici a potom len nadhadzujem panvicou.Pekny den