Recept Provensálské brambory

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory si uvařím dopředu ve slupce, oloupu a nakrájím na hrubší plátky, kousky, jak je libo. Potom si pokrájenou cibuli osmahnu na oleji /sádle/, přidám utřený česnek, nať, na to frknu pokrájené brambory, osolím, opepřím a bohatě zakápnu citronovou šťávou , bohatě zasypu provens.kořením a promíchám. Chvilku nechám odležet, peču, sem tam obrátím lopatkou obracečkou až do zlatova. Brambory se krásně opečou a jsou pak na talíři skvělé se zakysanou smetanou, zeleninovým salátem,....Doufám, že budou chutnat

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 6236x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hod a nÄ›

Ingredience

  • 1kg brambor
  • 1velká cibule
  • 2-4 stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř, petrželová nať
  • provensálské koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Provensálské brambory

rak21
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Provensálské brambory

Brambory takto upravené patří k mým oblíbeným jídlům a vařím je. Ale ten nápad s citrónem je moc dobrý, příjemně to ozvláštní chuť!!! A když jsou brambory nové, dělám podobně jako jolana, když jsou nové brambory nedostupné, používám oloupané.

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: provensálské brambory

Emem, tieto zemiacky mame prave dnes a k tomu prirodny rezen. Su vyyyborne. Ja ich osmahnem na oleji a masle ( pol na pol), niekedy ich sypem pri podavani syrom,alebo tymianom,alebo petrzlenom a su krasne vonave aj so zelerom - bud narezem stonku alebo trosku posypem sekanou vnatou. Zemiaky pouzivam malinke, ktore sa neoplati lupat, vydrhnem, uvarim a rezem na kolecka aj so slupkou do velkej hlbokej panvici a potom len nadhadzujem panvicou.Pekny den

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Štika na smetaně Štika na smetaně
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz