Recept Provensálská treska

kytiska Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Filety tresky osolit, opepřit, obalit v mouce a osmahnout rychle na hlubší pánvi, poté vytáhnout. Do výpeku přidat máslo, cibuli na proužky, pórek, prolisovaný česnek, provensálské koření, protlak nebo kečup, spařené překrájené rajče, zakápnout citronovou šťávou, podlít bílým vínem a cca 5-10 min dusit. Podlít 1-2 dcl bujónu, přidat nakrájené olivy a dodusit zase cca 5-10 minut.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 16.01.09 vloženo
  • 4864x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 filety tresky
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka na obalení
  • 1/2 menší cibule
  • hrst pórku
  • 2 stroužky česneku
  • provensálské koření
  • 1/2 malého protlaku (postačí i 4-6 lžic kečupu)
  • 1 rajče
  • citronová šťáva
  • 1 dcl bílého vína (dobré je šumivé Lambrusco)
  • hrst oliv bez pecek
  • bujón

Doporučená příloha

  • Vařené či opečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálská treska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Chilli con carne Chilli con carne
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz