Recept Provensálská treska

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Filety tresky osolit, opepřit, obalit v mouce a osmahnout rychle na hlubší pánvi, poté vytáhnout. Do výpeku přidat máslo, cibuli na proužky, pórek, prolisovaný česnek, provensálské koření, protlak nebo kečup, spařené překrájené rajče, zakápnout citronovou šťávou, podlít bílým vínem a cca 5-10 min dusit. Podlít 1-2 dcl bujónu, přidat nakrájené olivy a dodusit zase cca 5-10 minut.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.01.09 vloženo
  • 4224x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 filety tresky
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka na obalení
  • 1/2 menší cibule
  • hrst pórku
  • 2 stroužky česneku
  • provensálské koření
  • 1/2 malého protlaku (postačí i 4-6 lžic kečupu)
  • 1 rajče
  • citronová šťáva
  • 1 dcl bílého vína (dobré je šumivé Lambrusco)
  • hrst oliv bez pecek
  • bujón

Doporučená příloha

  • Vařené či opečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálská treska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Tatranské kuře Tatranské kuře
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz